به گزارش پایگاه اطلاعرسانی استانداری مازندران، احمد حسینزادگان با هدف افزایش ضریب نفوذ رویداد بینالمللی «ساری ۲۰۲۲» در کشورهای عضو اکو، با ارسال نامهای به رئیس دفتر مؤسسه فرهنگی اکو مستقر در تهران به تشریح برخی پیامدهای مثبت و برد-برد توجه کشورهای عضو اکو به رویداد بینالمللی پایتخت گردشگری کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی شد.
حسینزادگان در این نامه، انتخاب ساری به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو را فرصت مناسبی برای ایجاد همدلی و پیوند میان مردمان این کشورها از طریق گردشگری بیان کرد و نوشت: پایتخت گردشگری میتواند زمینهساز آشنایی هرچه بیشتر فرهنگ غنی کشورهای عضو اکو و تبادل فرهنگی و اقتصادی فی مابین از طریق صنعت گردشگری باشد. جمعیت میلیونی کشورهای عضو اکو میتواند در توسعه ارتباطات فرهنگی و گردشگری با یکدیگر با توجه به داشتههای فرهنگی دوطرف مؤثر افتد و دوستی و صلح را تقویت نماید.
نماینده عالی دولت در مازندران با تأکید بر این که نباید از این فرصت ارزشمند به راحتی گذشت، عنوان کرد: کشورهای ذینفع شرکت کننده در این رویداد باید همکاری و همراهی خود را در این راستا گسترش دهند. تشویق و ترویج همکاریهای نزدیکتر میان مردم منطقه به طور عام و میان رسانههای گروهی، اندیشمندان و هنرمندان به طور خاص در برگزاری مطلوبتر این رویداد بسیار مؤثر است.
استاندار مازندران ادامه داد: انجام پژوهشهایی در زمینه میراث فرهنگی مشترک کشورهای منطقه با ایران و ساری، هماهنگی برای برنامههای تبادل فرهنگی از قبیل بازدید از مازندران و ساری توسط چهرههای تاثیرگذار این کشورها و توسعه همکاریها میان دانشگاهها و دیگر مراکز فرهنگی این کشورها با مازندران از جمله تعاملات تسریع کننده این ارتباط است. میزبانی و برگزاری نمایشگاهها و رویدادهای ادبی، آموزشی و فرهنگی که جنبههای فرهنگی و اجتماعی زندگی مردم مازندران را منعکس میکنند، برگزاری نمایشگاههای هنرهای فولکلور، سنتی و مدرن، انجام هماهنگی و برگزاری هفته فرهنگی اکو در ساری و فراهم کردن تمهیدات لازم برای تبادل فیلمهای مستند و برنامههای رادیویی-تلویزیونی که در ارتباط با زندگی، آداب و رسوم و فعالیتهای اجتماعی مازندران باشند نیز از جمله اقدامات مطلوب در این خصوص است که لازم صورت گیرد.
وی در ادامه خطاب به «سرور بختی» رئیس دفتر مؤسسه فرهنگی اکو در تهران نوشت: توسعه همکاری در زمینههای تاریخ، جمعیتشناسی، مردمشناسی، باستانشناسی و حفظ میراث فرهنگی و معماری مشترک، برقراری شبکه ارتباطی میان مراکز فرهنگی، توسعه همکاریهای منطقهای در زمینههای ورزشی، توسعه همکاریهای فی مابین رسانههای استان و کشورهای عضو، گسترش تفاهم میان ملل منطقه با تمرکز بر ادبیات، فرهنگ فولکلور، موسیقی سنتی و آداب و رسوم ملی کشورهای عضو با مازندران و انجام هر گونه اقدام لازم دیگر برای گسترش درک عمیقتر و روابط نزدیکتر میان مردم کشورهای عضو از طریق برنامههای فرهنگی در این زمینه ضروری است.
مهر ۱۳۹۸ وزیران گردشگری کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اکو در سومین نشست خود به پیشنهاد مطرح شده از سوی ایران برای انتخاب سالانه پایتخت گردشگری این کشورها رأی مثبت دادند و در نخستین گام نیز قرار شد که ساری به عنوان نخستین پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو میزبان این رویداد بینالمللی شود.