تهران- ایرنا- رییس سازمان نوسازی، توسعه و بازسازی مدارس کشور گفت: موضوع تکمیل تجهیزات مدارس خوزستان هنوز در بودجه ۱۴۰۰ ردیف اعتبار نگرفته است اما بی شک این مبلغ از ۳۳ میلیارد تومان کمتر نخواهد بود.

مهراله رخشانی مهر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درباره تکمیل تجهیزات مدارس در خوزستان اظهار داشت: سال گذشته ۳۳ میلیارد تومان برای تامین سیستم‌های سرمایشی در استان خوزستان ابلاغ اعتبار، تامین و خرید شده است.

وی ادامه داد: در این استان نیاز به وسایل گرمایشی بسیار ناچیز و شاید صفر باشد اما تجهیز و تکمیل وسایل سرمایشی نیاز اصلی است.

رییس سازمان نوسازی، توسعه و بازسازی مدارس کشور گفت: طول دوره گرما در مدارس خوزستان بسیار زیاد است و گاهی شدت گرما در این مناطق طاقت فرسا می‌شود. به همین دلیل باید وسایل سرمایشی در این مناطق تامین شود که عمدتا کولرگازی‌های پنجره‌ای برای مدارس فراهم می‌شود.

رخشانی مهر یادآور شد: برای تکمیل تجهیزات به ویژه سیستم‌های سرمایشی نمی توان فاصله مطلوبی درنظرگرفت چراکه امکان خرابی این وسایل بر اثر استفاده زیاد وجود دارد.

وی عنوان کرد: البته از اول هم مدرسه‌ای وجود نداشته که سیستم سرمایشی نداشته باشد، هر مدرسه نوساز بی شک سیستم سرمایشی مناسب دارد، عمر مفید بر اساس استانداردهای شرکت تولیدکننده زمان مشخصی دارد اما در مدارس به دلیل استهلاک بالا و نگهداری نامناسب عمر مفید این تجهیزات کم است.

رییس سازمان نوسازی، توسعه و بازسازی مدارس کشور افزود: جایگزینی تجهیزات سرمایشی فرسوده کار مناسبی است که برای مدارس در استان خوزستان انجام می‌شود.

رخشانی مهر خاطرنشان کرد: تکمیل تجهیزات سرمایشی در استان خوزستان یک جریان است و نمی توان برای آن مهلت زمانی قرار داد که در سال آینده هیچ سیستم سرمایشی فرسوده در مدارس وجود نداشته باشد؛ اما به طور کلی سال آینده به مجموعه سرمایه‌ها افزوده می شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر دستگاه‌های دیگر هم به موضوع تکمیل تجهیزات در مدارس استان خوزستان کمک می کنند، به طور مثال در مناطق آزاد در بحث سرمایشی استان خوزستان کمک‌های قابل توجهی صورت گرفته است.

رییس سازمان نوسازی، تجهیز و بازسازی مدارس کشور یادآور شد: منطقه آزاد اروند با سازمان نوسازی در خصوص تامین سیستم های سرمایشی مناطق آزاد و اروند رود تفاهم نامه دارد.

مدرسه آسیب‌دیده از سیل در خوزستان وجود ندارد

رخشانی مهر همچنین درباره ساخت مدارس سیل‌زده استان خوزستان گفت: مدارس سیل زده که نیازمند تعمیر و بازسازی بودند، بازسازی شدند و آنهایی که نیاز به ساخت مجدد داشتند، ساخته شده اند.

وی اظهار داشت: هیچ مدرسه آسیب دیده از سیل که مشکل داشته باشد، در استان خوزستان وجود ندارد، مهر سال ۹۹ پرونده ساخت و بازسازی مدارس سیل زده بسته شد و آنهایی هم که تا الان و پس از سیل ساخته می‌شوند، مدارسی بودند که ساخت آنها از محل کمک‌های خیرین مازاد مناطق سیل زده آغاز شده است.

رییس سازمان نوسازی، توسعه و بازسازی مدارس کشور افزود: هنگام وقوع حوادث طبیعی خیرین همیشه در صحنه حاضر هستند، در این حادثه علاوه بر مدارسی که بر اثر سیل تخریب شدند، کمک‌های دیگر هم از سوی خیرین جمع‌آوری شد.

رخشانی مهر خاطرنشان کرد: به طور مثال یک مدرسه ۲۴ کلاسه با رویکرد مدیریت سبز در اهواز با کمک خیرین ساخته می‌شود که صرفه جویی مصرف انرژی، برق و آب در ساخت آن در دستور کار قرار گرفته است. این مدرسه از محل کمک‌های خیرین هنگام وقوع سیل آغاز شده است و تا پایان مهر ماه افتتاح می‌شود.