مهراله رخشانی مهر پنجشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مشارکت خوب خیران مدرسه ساز در خوزستان بیان کرد: سال ۹۸ خوزستان رتبه سوم کشور را دربحث مشارکت خیران داشته است و امسال تاکنون خیران استان ۸۰۰ میلیارد ریال برای ساخت مدرسه کمک کرده اند.
وی افزود: امسال ۴۰۰ میلیارد ریال برای پروژه های مشارکتی در استان در نظر گرفته شده و یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی این سازمان به استان اختصاص یافته است.
رخشانی مهر بیان کرد: نخستین مجمع خیران مدرسه ساز در سال ۷۷ در کشور ایجاد شد وتاکنون ۱۳۰ هزار کلاس درس توسط خیران در سطح کشور ساخته شده است.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اظهارداشت: در مجموع ۳۰ هزار خیر مدرسه ساز در کشور وجود دارد و برای توسعه فرهنگ کمک خیران در امرمدرسه سازی امسال ، طرح آجر به آجر برای مشارکت همه مردم در ساخت مدرسه حتی با خرید یک آجر طراحی شده است .
وی افزود: برای توسعه و ترویج فرهنگ مدرسه سازی نیاز است که رسانه ها به این سازمان کمک کنند؛ مردم با مراجعه به سامانه «مهر مدرسه » امکان مشارکت در طرح آجر به آجر در ساخت مدرسه را دارند.
پایین بودن سرانه فیزیکی هر دانش آموز خوزستانی نسبت به کشور
رییس سازمان نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس کشور ادامه داد: سرانه فیزیکی هر دانش آموز در خوزستان ۴.۸متر مربع است این در حالی است که سرانه میانگین کشور ۵.۲ مترمربع است و باید این کمبود فضا جبران شود.
وی افزود: سالانه امکان ساخت یکهزارو۳۰۰ کلاس درس در استان وجود دارد، مقرر شده تا پایان امسال یکهزارو ۳۰۰کلاس درس در استان ساخته شود.
رخشانی مهر با بیان اینکه ۱۰ هزار کلاس درس در استان خوزستان نیازمند تخریب و بازسازی است، گفت: تامین وسایل سرمایشی و تامین کلاس های درس مناسب برای عشایر از دیگرمواردی است که باید در استان انجام شود.
وی با اشاره به برچیده شدن کلاس های کانکسی در مناطق شهری و روستایی استان ادامه داد: کانکس هایی که در این مدارس استفاده می شد درحال انتقال به مناطق عشایری هستند.
وجود یکهزار کلاس درس سنگی در خوزستان
رخشانی مهر اظهارداشت: بیش از یکهزار کلاس درس سنگی در استان وجود دارد که در سال اول قرار است ۱۵۰ کلاس حذف شود.
وی بیان کرد: در۲ استان سیستان و بلوچستان وخوزستان تیم های مشاوره و علمی برای بررسی وضعیت مکانی و آموزشی منطقه به کار گرفته شده اند که با تهیه این سند می توان به صورت علمی و دقیق نقاط ساخت مدرسه در این ۲ استان را مشخص کرد.
وی افزود: پارسال یکهزارو ۱۵۰ میلیارد ریال تجهیزات برای مدارس خوزستان تامین اعتبار شد که بیشترین رقم در کشور بود.
رخشانی مهر بیان کرد: برای سال جدید ۱۵۰ میلیارد ریال برای سیستم سرمایشی، ۸۰ میلیارد ریال برای تامین تجهیزات آموزشی و یکصد میلیارد ریال برای بازسازی و تعمیر وسایل سرمایشی وگرمایشی مدارس خوزستان در نظرگرفته شده است.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بیان کرد: با کمک سازمان بسیج سازندگی تعمیر نیکمت های مدارس انجام شده و با این کار ۲۰۰میلیارد ریال صرفه جویی اعتبار شد.
پرونده بازسازی و ساخت مدارس مناطق سیل زده بسته شد
رخشانی مهر بیان کرد: ۱۱۴ مدرسه درسیل پارسال در استان دچار آسیب شدند که برای بازسازی وتعمیر این تعداد مدرسه تامین اعتبار یکصد میلیارد ریال برآورد شد.
وی افزود: خیران حضور بسیار خوبی برای بازسازی مدارس سیل زده داشتند و ۸۰۰ میلیارد ریال کمک کردند همچنین شرکت نفت نیز ۵۰۰ میلیارد ریال کمک کرد.
رییس سازمان نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس کشور با اشاره به مدارس زلزله زده مسجد سلیمان بیان کرد: ۵۲ مدرسه در زلزله پارسال مسجدسلیمان دچار آسیب شدندکه از این تعداد ۴۲مدرسه نیازبه تعمیر داشتند و باقی مدارس باید بازسازی و تخریب می شدند.
وی با اشاره به بحث کرونا وکمک به مدارس ادامه داد: سه هزار میلیاردریال برای کمک به مدارس در این شرایط کرونایی در سراسر کشور در نظر گرفته شده که این اعتبار در حال توزیع بین مدارس است.
رییس سازمان نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس کشور در سفری ۲ روزه به خوزستان افتتاح مدرسه و بازدید از پروژه های مدرسه سازی را در برنامه خود دارد.
جمعیت دانش آموزی خوزستان یک میلیون و ۱۳۰ هزار نفر است که در هفت هزار مدرسه مشغول به تحصیل هستند.
از ۳۰ هزار کلاس درس در استان ۱۰ هزار کلاس نیاز به تخریب و بازسازی دارند.
نظر شما