مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: این اعتبارات در صورت تخصیص مناسب برای بهسازی معابر روستایی، احداث پارک، پیادهروسازی، ساخت کانال هدایت سیلاب، زیرسازی و آسفالت روستاهای این استان در نظر گرفته شده است.
علی اصغر آسمانیمقدم روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان اعتبار برای اجرای بیش از ۹۷ طرح هادی در روستاهای این استان اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: این طرحها در قالب طرح هادی در راستای بهبود محیط روستایی، افزایش سطح استانداردهای زندگی، توسعه خدماترسانی به روستاییان و افزایش رضایتمندی ساکنان روستاهای اجرا میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی گفت: در صورت جذب این میزان اعتبار، جمعیت قابل توجهی در روستاهای استان از بهبود امکانات رفاهی بهرهمند خواهند شد.
وی با بیان اینکه تاکنون طرح هادی در ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی تهیه شده است افزود: طرح هادی ۵۸۵ روستا بالای ۲۰ خانوار نیز در استان شروع شده است.
آسمانی مقدم اظهار داشت: همچنین در سال ۱۳۹۹ بیش از ۱۴۴ میلیارد ریال اعتبار از محل اسناد اوراق خزانه به عنوان سهمیه قیر رایگان برای آسفالت معابر روستاهای استان تخصیص یافت.
وی گفت: معابر روستایی بیش از ۴۷ روستا در مناطق مختلف استان با این میزان قیر رایگان آسفالت شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی تصریح کرد: با اجرای طرح تامین قیر رایگان از سوی دولت و مشارکت دهیاران تاکنون اقدامات مناسبی در زمینه آسفالت معابر روستاهای این استان انجام شده است.
وی افزود: جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و جذب سرمایهگذاران برای اجرای طرحهای تولیدی و اقتصادی از مزایای اجرای طرحهای هادی در روستاهاست.
خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان حدود هزار و ۸۰۰ روستای دارای سکنه دارد که از این تعداد ۹۱۸ روستا بالای ۲۰ خانوار است و ۴۱ درصد جمعیت استان در مناطق روستایی سکونت دارند.
براساس آخرین آمار رسمی، جمعیت روستایی استان مرزی خراسان جنوبی ۳۱۵ هزار نفر است که ۴۱ درصد کل جمعیت استان را تشکیل میدهد و از ۸۸ هزار و ۸۳۵ واحد مسکونی شناسایی شده در روستاهای این استان تاکنون بیش از ۵۱ درصد مقاومسازی شده است.
طرح مسکن محرومان از دیگر برنامههای زیربنایی و حمایتی دولت تدبیر و امید است که با هدف محرومیتزدایی و رونق تولید مسکن از سال ۹۸ با محوریت بنیاد مسکن در خراسان جنوبی اجرا شد.