بیرجند - ایرنا - مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۱۹۵ عنوان فرصت سرمایه‌گذاری در این استان شناسایی و به سرمایه‌گذاران معرفی شده است.

عیسی جعفری گیو روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: ارزش سرمایه‌گذاری ریالی این تعداد پروژه ۲۴ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال و ارزی ۱۹۵ میلیون و ۱۰۰ هزار یورو برآورد شده است.

وی گفت: میزان اشتغال برآورد شده در صورت اجرای این پروژه‌های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی ۶ هزار و ۶۷۰ نفر به صورت مستقیم است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: پنج کمیته ذیل ستاد توسعه خاوران تشکیل شد که یکی از آنها کمیته "شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری در استان" است و تاکنون ۱۰۱ طرح سرمایه‌گذاری در قالب ۱۹۵ پروژه شناسایی و در کتابی چاپ شده است.

وی اظهار داشت: از این تعداد در بخش کشاورزی ۹۴ طرح (۱۷ طرح در شهرک‌های صنعتی و ۷۷ طرح در اراضی ملی)، ۸۴ طرح در حوزه صنعت، معدن و تجارت (۴۲ طرح برای نواحی و شهرک صنعتی و منطقه ویژه و مابقی در اراضی ملی) و بقیه در حوزه گردشگری، نیرو و شرکت‌های سهامی زراعی بوده است.

جعفری گیو گفت: از ۱۹۵ طرح برای ۸۳ طرح تمامی مراحل از جمله مجوزها اخذ شده، مجوز بدون نام صادر شده یا نیاز به صدور ندارد.

وی افزود: همچنین ۵۴ طرح در مرحله اقدام، برای ۳۳ طرح زمین پیشنهاد شده، ۶ طرح در کارگروه زیربنایی است و ۱۹ طرح لغو شده یا توسط فرمانداری اراضی اشغال و تقاضا شده زمین جایگزین شود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی تصریح کرد: از ۸۳ طرح برای بخشی از آنها سرمایه‌گذار مشخص شده است و برای ۱۴ مورد تفاهم‌امه تبادل شده که در این خصوص چهار هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خواهد شد.

وی همچنین گفت: سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی تا پایان دولت یازدهم ۶ پروژه بود که در دولت دوازهم به ۱۴ پروژه رسیده است و از تبعه‌های کشورهای چین، آفریقای جنوبی، آلمان، افغانستان، ترکیه و پاکستان هستند.

ستاد توسعه خاوران با هدف به‌کارگیری همه ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی در فضایی هم‌افزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همه‌جانبه و متوازن خراسان جنوبی، ۱۷ دی ۹۹ با حضور استاندار، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی در محل استانداری به طور رسمی راه‌اندازی و از سند توسعه خاوران هم رونمایی شد.

ستاد توسعه خاوران از ابتدای امسال فعالیت جدی و اجرایی خود را آغاز کرد و صدور مجوز بی‌نام سرمایه‌گذاری اولین بار در کشور از دستاوردهای این ستاد بوده است.

پنج کمیته تخصصی شامل «کمیته شناسایی و جذب نخبگان، فعالان و افراد موثر در حوزه سرمایه‌گذاری»، «کمیته شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری در استان»، «کمیته شناسایی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی»، «کمیته اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی» و »کمیته پایش و ارزیابی عملکرد» ذیل ستاد توسعه خاوران فعالیت می‌کنند و دبیرخانه این ستاد در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی مستقر است.