بندرعباس - ایرنا - فرماندار بندرعباس گفت: شرکت‌های نفت زاگرس جنوبی و منطقه ۶ عملیات انتقال گاز یک ماه برای تامین منابع مالی مورد نیاز احداث خط جدید انتقال آب برای خود فرصت دارند و درغیر این صورت آب آنها قطع می‌شود.

عزیزاله کناری روز چهارشنبه در نشست بررسی مسائل  ومشکلات آب روستای نانگ، اظهار داشت:‌ مساله آب روستای نانگ باید در قالب ۲ طرح بلند مدت و کوتاه مدت حل شود.

وی ادامه داد: شرکت‌های ذی‌ربط در اجرای طرح بلندمدت از جمله منطقه ۶ عملیات انتقال گاز و نفت زاگرس جنوبی فرصت دارند نسبت به تامین سهمیه مشخص شده خود در تفاهم نامه ایجاد خط جدید انتقال آب ظرف مدت یک ماه آینده اقدام کنند که در غیر این صورت و در راستای جلوگیری از ایجاد مشکل‌های اجتماعی و با توجه به فرسودگی بیش ازحد خط لوله انتقال آب از دادن خدمت به شرکت‌های نامبرده خودداری می‌شود.

بی‌توجهی برخی شرکت های زیر مجموعه وزارت نفت به مسوولیت‌های اجتماعی موجب شده روستای نانگ با مشکل تامین آب شرب روبه‌رو باشد

 معاون فرماندار بندرعباس هم روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: احتمال قطع آب شرکت‌های نفت زاگرس جنوبی و منطقه ۶ عملیات انتقال گاز در صورت مشارکت نکردن آن‌ها در ایجاد خط لوله جدید آب برای خودشان و روستای نانگ وجود دارد.

محمد کناری اظهار داشت:‌ خط لوله انتقال آب از بندرعباس به شرکت‌های گاز سرخون و قشم، منطقه ۶ عملیات انتقال گاز کشور، شرکت نفت زاگرس جنوبی و روستای نانگ به علت فرسودگی بالا دچار ترکیدگی شده و نیاز به احداث خط جدید وجود دارد.

وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب هرمزگان و شرکت پالایش سرخون و قشم سهمیه ریالی خود را برای ایجاد این خط جدید آماده کرده‌اند و به مجموعه دیگر یک ماه فرصت داده شده تا سهمیه خود را تهیه کنند و در غیر این صورت باید فکری برای تامین آب خود بکنند.

معاون فرماندار بندرعباس با بیان اینکه براساس برآورد اولیه برای احداث خط جدید افزون‌بر ۱۱۰ میلیارد ریال بایستی هزینه شود، اضافه کرد:‌ همین بی‌توجهی شرکت های زیر مجموعه وزارت نفت به مسوولیت‌های اجتماعی موجب شده روستای نانگ با مشکل تامین آب شرب روبه‌رو باشد زیرا که آب این روستا با شرکت‌های یاد شده از یک خط لوله تامین می‌شود و همانطور که گفته شد چند روز قبل دچار ترکیدگی شده است.

زمین‌های کشاورزی روستای نانگ تبدیل به شوره‌زار شده است

رییس شورای روستای نانگ هم به خبرنگار ایرنا گفت: زمین‌های کشاورزی این روستا که زمانی در آنها گندم و جو کاشته می‌شد اکنون شور شده که این حاصل برداشت گاز است.

موسی محتشمی راد عنوان کرد: این روستا دارای ۲۱ حلقه چاه استخراج گاز از دل زمین است و وضعیت کنونی زمین‌های کشاورزی حاصل فعالیت ۳۰ ساله شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نفت در اینجاست.

وی افزود:‌ نارضایتی فراوانی از شرکت‌های زاگرس جنوبی (گشو جنوی) و منطقه ۶ عملیات انتقال گاز کشور به واسطه انجام ندادن مسوولیت‌های اجتماعی در روستا وجود دارد که بی توجهی آنها به مساله آب روستا جزو مهم‌ترین آنهاست.

وی عنوان کرد:‌ نشست امروز در فرمانداری بندرعباس هم پیرامون همین موضوع بود که در آن ۲ تصمیم گرفته شد، تصمیم اول رفع شکستگی خط لوله موجود با کمک سه شرکت ازی پالایش گاز سرخون و قشم، منطقه شش عملیات انتقال گاز و شرکت منطقه عملیاتی سرخون و گشو جنوبی (‌زاگرس جنوبی) بود که این خط به شدت فرسوده است.

رییس شورای روستای نانگ خاطر نشان کرد:‌ موضوع دوم تعیین تکلیف سهم شرکت‌های زاگرس جنوبی (گشو جنوی) و منطقه ۶ عملیات انتقال گاز کشور در احداث خط لوله جدید انتقال آب بود که یک ماه به این ۲ شرکت فرصت داده شد.

محتشمی راد خاطر نشان کرد: تفاهمنامه ایجاد خط لوله جدید انتقال آب از بندرعباس به روستای نانگ از یک سال پیش تا کنون به دلیل بی توجهی این ۲ شرکت نسبت به مسوولیت‌های اجتماعی زمین مانده است.

وی اضافه کرد: پس از ۳۰ سال با پیگیری های استاندار هرمزگان و از طریق وزارت نفت در سال گذشته چند طرح به عنوان مسوولیت اجتماعی در این روستا مانند زمین چمن مصنوعی برای روستای یک هزار و ۲۰۰ نفری نانگ که در فاصله ۱۷ کیلومتری شرق بندرعباس قرار دارد آغاز شده است.

رییس شورای روستای نانگ بیان داشت: این شرایط درحالی است که معتقدم شرکت‌های یاد شده با ضایعات خود می‌توانند این روستا را آباد کنند و به همین دلیل نیز از عملکرد آنها در حوزه مسوولیت‌های اجتماعی در این روستا نارضایتی فراوانی وجود دارد.