این کاروان به همت ستاد مردمی مساجد منطقه چهار قم عصر چهارشنبه از بلوار پیامبر اعظم(ص) این شهر به سمت مسجد مقدس جمکران به حرکت درآمد و در ادامه مسیر با عبور از خیابان ظهور، شهرک قدس و بلوارهای شهید سید مرتضی آوینی و شهید حاج احمد کریمی در جوار مزار شهیدان گمنام در کوه خضر نبی(ع) با مدیحهسرایی یکی از مداحان و اجرای گروه سرود به مناسبت شب عید سعید غدیر خم ادامه یافت.
سخنگوی ستاد مردمی مساجد منطقه چهار قم، در گفت وگویی در این زمینه گفت: همزمان با شب عید الله اکبر، عید سعید غدیر خم، به هدف تعظیم واقعه بزرگ غدیر خم، کاروان شادی خودرویی، از ابتدای بزرگترین بلوار معنوی جهان (بلوار پیامبر اعظم(ص)) به حرکت درآمد.
حجت الاسلام احمد قادری افزود: به حکم ماموریتی که پیامبر گرامی اسلام(ص) در خطبه غدیر خم به امت اسلام دادند و فرمودند: فَلْیبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَ الْوالِدُ الْوَلَدَ إلی یوْمِ الْقِیامَةِ؛ شرعا موظف هستیم که تا روز قیامت، پیام ولایت علوی را به نسل های بعد، انتقال دهیم.
وی جریان سازی در فعالیت های فرهنگی را از وظایف آحاد مردم جامعه برشمرد و گفت: اگر چه که برپایی جشن غدیر در خانه ها، مسجدها، تکیه ها و حسینیه ها، کار بسیار پسندیده ای است؛ اما بر ما واجب است که این جشن بزرگ اسلامی را با عظمت و شکوه، به خیابان ها بیاوریم و همه مردم جامعه را در این عید بزرگ، مشارکت دهیم.
وی اظهار داشت: امسال همچون سال پیش، با توجه به خطر شیوع ویروس کرونا، از پیاده روی در این برنامه خودداری شد و در جلسات ستاد مردمی مساجد منطقه چهار قم مقرر شد که این کاروان شادی، به صورت خودرویی برگزار شود.
این فعال فرهنگی بیان کرد: همه برنامه های این کاروانِ شادی، بر روی یک دستگاه تریلی، که مزین به پرچم مبارک امیرالمومنین امام علی(ع) و به صورت ویژه، گلآرایی شده بود، انجام شد.
قادری خاطرنشان کرد: تزیین ۱۱۰ خودرو به نام و عشق امیرالمومنان حضرت علی ابن ابیطالب(ع)، از دیگر برنامه های این حرکت بزرگ خودرویی بود.
وی افزود: این برنامه با مدیحه سرایی حاج سید محسن بنی فاطمه از مداحان و اجرای گروه سرود میثاق، همراه بود و و در نهایت، با نورافشانی گسترده در حرم مطهر شهدای گمنام کوه خضر نبی(ع) پایان یافت.
از عید سعید قربان تا عید سعید غدیر خُم به عنوان «دهه ولایت» نامگذاری شده است.
۱۸ ذی الحجه، سالروز واقعه غدیر خُم است، روزی که جبرییل امین آیه ۷۰ سوره مائده (قرآن کریم) را به پیامبر بزرگوار اسلام(ص) وحی کرد و حضرت محمد مصطفی(ص) در بازگشت از آخرین حج خود، مسلمانانی را که در حج شرکت داشتند در غدیر خم جمع و علی ابن ابیطالب(ع) را به عنوان وصی، برادر و جانشین خود معرفی کرد؛ غدیر خم نام ناحیه ای میان مکه و مدینه است.