به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران، علی اکبر صالحی طی یادداشتی درباره انتشار کتاب «راز سر به مهر» نوشت: انتشار مجموعه شش جلدی «راز سر به مهر» که حاصل هماندیشی و همکاری جمعی هیات مذاکرهکننده هسته ای در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ است با مساعی همکار محقق ما جناب آقای موجانی در معرض نظر و رای ملت بزرگ ایران قرار گرفته است.
وی افزود: نخست آنکه این یک اثر اهتمامی جمعی است برای افزایش سطح شناخت جامعه ایران از اقتضائات و الزاماتی که مملکت در تنظیم مناسبات جهانی خود با آن روبرو است. هر کشوری بسان ایران در قبال جامعه جهانی مسئولیتهایی دارد و به تبع آن از حقوقی برخوردار است که کشور را وادار می سازد هم پاسخگو باشد و هم با دفاع از حقوقش مانع دستبرد و دستاندازی بیگانگان و زیادهخواهی آنان شود. در این مسیر، دستگاه دیپلماسی به عنوان نقطه تماس کشور با جهان بیرونی وظیفه خطیر رعایت این مسئولیتها و صیانت از این حقوق را توأمان دارد.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: آنچه در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ حاصل شد تدوین و تشریح مسئولیتپذیری جمهوری اسلامی و شناسایی، تبیین و تثبیت حقوق مصرح نادیده انگاشته شده کشور بود، حقوقی که با بهانه های مختلف سلب شده بود و یا به بهانه های متفاوت مورد اذعان واقع نمی شد.
صالحی با بیان اینکه تفاهم بر سر برنامه برجام نتیجهای مهم داد، خاطرنشان کرد: تثبیت حقوق هسته ای و اذعان و رسمیت بخشی به برنامههای توسعهای مرتبط با این صنعت از جمله حق غنیسازی صنعتی از جمله نتایج برجام بود. در کنار این دستاورد، بهانه برای استمرار تحریم های ظالمانه مرتبط با مسائل هسته ای نیز کم رنگ شد که با اهتمام ویژه مقام معظم رهبری و حمایت جناب آقای دکتر روحانی رییس جمهوری محترم وقت و نیز مساعی صادقانه گروه مذاکره کننده برجام بخش عمده این تحریم ها برچیده شد.
وی افزود: دومین نکته مهم از نگاه اینجانب که بر سر تحقق اهداف و منویات رهبری انقلاب اسلامی، مانع ایجاد کرد چیزی نبود مگر بهکارگیری ترفندهای رسانه ای و تحرکات ایذایی دشمنان این سرزمین همچون شبهه پراکنی و دروغ بافی تا خرمن پشته شده همکاری و همدلی ملت را بر سر مبارزه ای دیپلماتیک با دوگانه سازی به آتش کشند.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: حال با عنایت به ضرورت افزایش سطح دانایی جمعی و نیز امتناع از آزمودن مجدد مسیرهای پیموده شده، می توان با اغتنام از تجارب به دست آمده و اجتناب از تکرار اشتباهاتی که می تواند کشور را در معرض آسیب قرار دهد، کارگروه مذاکره کننده بر آن شد روایتی دقیق و جامع از روند تحولات آن دوران را با مردم شریف ایران به اشتراک گذارد. در این مجموعه فراز و فرودهای مذاکره، نقش یکایک کشورهای موثر اعم از اعضای ۱+۵ و نیز میانجی گری کشور عمان در مسیر آغاز این روند که در دوران مسئولیت اینجانب در مقام وزارت امور خارجه بود، مورد اشاره قرار گرفته است تا این مجموعه مورد مطالعه، بررسی و نقد مشفقانه صاحبان اهل قلم و تخصص در این حوزه مهم بهصورت منصفانه قرار گیرد.