مشهد- ایرنا- یک جامعه‌شناس و استاد دانشگاه "نخبگان" را از سرمایه‌های اجتماعی مهم و موثر توصیف و بیان کرد: توجه شایسته تصمیم‌سازان و سیاستگذاران کلان نسبت به نظرات نخبگان عرصه‌های گوناگون زندگی اجتماعی تاثیر شایانی بر حل ریشه‌ای مسائل و رفع پایدار مشکلات جامعه دارد.

دکتر احمد فولادیان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا در مورد رهنمودهای اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر "غفلت نکردن دولت سیزدهم از نظرات نخبگان در تصمیم‌گیریها" افزود: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با اشاره به وجود مشکلات در جامعه و لزوم تلاش جهادی برای رفع آنها، نسبت به کار علمی برای ریشه‌یابی آنها و حل ریشه‌ای مشکلات تاکید فرموده‌اند. 

وی ادامه داد: علاوه بر پیگیری راهکارهای جاری و معمول برای حل مشکلات جامعه، می‌بایست ایده‌ها، پیشنهادها و نقطه‌نظرات نخبگان دانشگاهی، متخصصان و کارشناسان امور معیشتی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را نیز به منظور یافتن برنامه‌های جامع در این راستا بکار گرفت تا مسائل جامعه در هر بخشی به صورت عمقی بررسی و حل شوند. 

معاون دانشکده الهیات و معارف اسلامی واحد مشهد دانشگاه آزاد، فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی را "بهنگام و بجا" توصیف و بیان کرد: ایشان بسیار به‌موقع تاکید کردند که باید از نخبگان دانشگاهی هم در کنار آن حرکات جهادی استفاده کرد تا مشکلات به زودی حل شوند و می‌بایست در این راستا اقدام عاجل صورت گیرد. 
وی گفت: تنگناهای کنونی اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی‌ شبکه‌ای در هم‌تنیده است لذا اگر اولویت فقط به یک مورد از آنها داده شود، حل دیگر مسائل با مشکل روبرو می‌شود.

دکتر فولادیان افزود: اگر بطور مثال در اولویت‌بندی امور، مسائل معیشتی و مشکلات اقتصادی جامعه که بیشتر به مردم آسیب رسانده‌ در اولویت حل قرار گیرد اما بطور همزمان سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی به خوبی حفظ و بکار گرفته نشوند، حل مشکلات خیلی سطحی و مقطعی خواهد بود. 
وی ادامه داد: رفع ریشه‌ای و پایدار مشکلات نیازمند استفاده از سرمایه‌ اجتماعی نخبگان دانشگاهی است که در طول سالیان مشکلات را بطور علمی رصد کرده‌اند. 

این جامعه‌شناسی گفت: همین نخبگان در شرایط کنونی قواعدی روشن، چارچوبهایی مستحکم و راهکارهایی علمی و عملی برای حل مشکلات اجتماعی جاری و برون‌رفت از بحرانهای گریبانگیر جامعه را برای ارائه در دست دارند. 
وی افزود: جامعه با تاسیس گروههای کارشناسی خاص حل علمی و عملی مشکلات سیاسی با بکار گرفتن نخبگان دانشگاهی به عنوان گروه مرجع مورد اطمینان مردم و یک سرمایه ارزشمند و موثر اجتماعی، در مسیر مقابله با مشکلات و مهار بحرانها کمتر آسیب خواهد دید.

دکتر فولادیان ادامه داد: معتقدم با سرلوحه عمل قراردادن رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برای ورود همه نخبگان کشور به عرصه سیاستگذاری، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری و دستیابی نخبگان و سیاستمداران به اجماع نظر کاربردی و اجرایی، همه مشکلات جامعه ریز و درشت بطور ریشه‌ای و پایدار حل خواهند شد. 
وی همچنین گفت: هم‌اینک قوای سه‌گانه مجریه، قضاییه، مقننه و همچنین رسانه‌ها وفادار به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در هماهنگی بسیار خوبی با یکدیگر برای اجرایی نمودن این برنامه قرار دارند. 

عضو هیات علمی واحد مشهد دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این وضعیت فرصتی مغتنم است تا همه اجزاء جامعه از جمله نخبگان و دانشگاهیان با دست در دست یکدیگر قراردادن برای اقدامات جهادی و علمی همراه و همگام رییس جمهوری اسلامی ایران شوند. 

وی ادامه داد: بسیج عمومی نخبگان و دانشگاهیانی که دلشان برای مملکت می‌تپد، پیرو مقام عظمای ولایت و زیر پرچم هدایت آن هستند، فارغ از هر سلیقه فرهنگی، وابستگی سیاسی و گرایش اجتماعی مشکلات جامعه را در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت به‌ صورت ریشه‌ای حل خواهد کرد. 

رهبر انقلاب اسلامی سه‌شنبه ۱۲ مرداد ماه جاری در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری به شعارهای انتخاباتی آیت‌الله سید ابراهیم رییسی بر "مردمی بودن، از مردم شنیدن و در میان مردم بودن" اشاره و بیان کردند: مردمی بودن موضوع بسیار مهمی است و رییس‌جمهور محترم و همکارانشان باید تلاش کنند این شعار در واقعیت محقق شود و به معنی واقعی و بدون در نظرگرفتن امتیازهای طبقاتی و گروهی، در میان همه مردم باشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته حضور در میان مردم نباید موجب غافل شدن از ارتباط با نخبگان شود و ارتباط و تبادل نظر با نخبگان، لازم و مفید است.