به گزارش ایرنا، دکتر سید عباس موسوی روز دوشنبه در دیدار با اعضای تحریریه خبرگزاری ایرنا در ساری اظهار کرد: تا کنون تزریق واکسن برای نزدیک به ۳۳ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مازندران انجام شد که این رقم در سطح کشوری حدود ۲۰ درصد است.
وی افزود: مازندران هر چند که در حال حاضر شرایط بسیار حاد و خطرناکی را میگذراند، اما با تلاش کادر درمان از ابتدای شیوع کرونا تا پیش از آغاز موج پنجم طبق ارزیابیهای انجام شده، از نظر مرگ و میر نسبت به تعداد بستریشدگان نیز آمار کمتری نسبت به میانگین کشوری ثبت کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: طبق ارزیابیهای انجام شده، در مازندران تا پیش از موج پنجم در مرگ و میر نسبت به بیماران بستری حدود ۳ درصد در مقایسه با کشور کمتر عوارض داشتیم. یکی از معیارهایی که نشان میدهد نظام سلامت چقدر توانسته مناسب عمل کند همین است که چه میزان افراد بستری میشوند و مرگ از بستریها چقدر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: این آمارها نشان میدهد عملکرد نظام سلامت در مازندران برای کنترل بیماری در مراکز درمانی و از نظر ارائه خدمات درمانی به بیماران با وجود همه محدودیتها و مشکلات دوران همهگیری مطلوب بود و در بخشهایی که امکان اثرگذاری و کنترل داشتیم خوب عمل شده است.
موسوی افزود: البته بخشی از چالشها نیز به خارج از حوزه درمان ارتباط دارد و طبیعتا نمیتوانستیم بر آنها اثرگذار باشیم. مسائلی مانند ژنتیک، پرخطر بودن جمعیت، توریستپذیری و حجم بالای رفتوآمدها، تراکم جمعیت و حتی وضعیت آب و هوایی مواردی نیستند که دانشگاه علوم پزشکی و نظام سسلامت بتواند بر آنها اثرگذاری مستقیم داشته باشد. بخش مهمی از این نکات مستلزم توجه مردم و رعایت پروتکلهاست که متأسفانه اکنون شاهد کاهش میزان توجه در این زمینه هستیم.
نقش رسانهها در کنترل همهگیری
این مسئول در بخش دیگری از اظهارات خود به نقش رسانهها در کنترل همهگیری با آگاهسازی جامعه اشاره کرد و گفت: خبرنگاران و اصحاب رسانه از ابتدای شیوع کرونا و به ویژه در موجهای شیوع این بیماری کمک زیادی به ما برای اطلاعرسانی و آگاهسازی جامعه کردند که همچنان نیز به این کمکها و همراهیها نیاز داریم.
موسوی اظهار کرد: به بهانه روز خبرنگار و هفته گرامیداشت جایگاه خبرنگاران، قدردان تلاشهای همه فعالان حوزه رسانه در استان، به ویژه خبرنگاران خبرگزاری ایرنا هستیم که این فضا را ایجاد میکنند تا اطلاعرسانی به صورت درست و مستمر در زمینه کرونا انجام شود.
وی افزود: معتقدیم که اگر تلاشهای اصحاب رسانه در تولید محتوا و تحلیلهای آماری و تهیه انواع محتوای خبری برای مردم نبود، تا کنون با وضعیت به مراتب بدتری مواجه میشدیم.
در این بازدید دکتر تورج اسدی معاون درمان و دکتر سیمین بابایی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز حضور داشتند.