مهاباد- ایرنا- مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ گفت: تاکنون ۴۲ هزار و ۵۰۰ دز واکسن کرونا براساس گروه‌بندی ستاد ملی مبارزه با کووید- ۱۹ در این شهرستان تزریق شده‌ است.

سهراب حیدری روز سه‌شنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا در میاندوآب اظهار داشت: از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۰۰ دز ، در نوبت اول و هفت هزار و ۹۰۰ دز نیز در نوبت دوم تزریق شده‌ است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۷۵ درصد افراد بالای ۷۰ سال در میاندوآب واکسن کرونا دریافت کرده اند، افزود: همچنین برای ۵۵۰ نفر از زندانیان این شهرستان و ۳۰۰ نفر از فرهنگیان آموزش و پرورش چهاربرج نیز این واکسن تزریق شده‌است. 

مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ در ادامه با اشاره به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ماه محرم، اضافه کرد: از ابتدای پاندمی کرونا تاکنون ۲۰ هزار نفر از شهروندان میاندوآبی به صورت قطعی به کرونا مبتلا شده‌اند.

 حیدری با بیان اینکه نسبت ابتلایان شهری به روستایی در این شهرستان ۷۰ به ۳۰ است، افزود: همچنین تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از مبتلایان بستری و ۴۲۱ نفر فوت شده‌اند که میاندوآب‌ رتبه ۶ استان را از نظر فوتی دارد.

وی با اشاره به افزایش نرخ رشد ابتلا طی روزهای گذشته، گفت: هم‌اکنون ۷۵ بیمار در بیمارستان عباسی این شهرستان بستری هستند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب‌ با تاکید بر خود مراقبتی و جدی گرفتن رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، اظهار داشت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در میاندوآب به شدت کاهش یافته و حتی استفاده از ماسک به ۳۰ درصد رسیده است به طوری که بیشتر مراجعه کنندگان به صورت خانوادگی به این ویروس مبتلا شده اند که دلیل آن دورهمی ها است.

مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدی باشند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار میاندوآب‌ هم در این جلسه با تبریک روز خبرنگار، گفت: از خبرنگاران بابت تلاش و زحمت های آنان در انعکاس اخبار شهرستان و همچنین در طول یک و نیم سال از شیوع ویروس کرونا که همراه کادر درمان در خط مقدم اطلاع رسانی بوده و در حساس سازی مردم بابت رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی قدردانی می‌کنم.

صمد اکبری با اشاره به فرارسیدن ماه محرم و شرایط خطرناک کرونایی، افزود: اگر به برگزاری آیین های عزاداری در سوگ حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تاکید می‌شود با همان حساسیت و فراتر از آن، به رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز تاکید می‌شود.

وی با بیان اینکه حفظ سلامتی و جان مردم از واجبات دینی و شرعی و انسانی است، اضافه کرد: اجازه نخواهیم داد در ایام محرم دوگانگی سلامت و مذهب ایجاد شود و هر ۲ را باهم مدیریت و برگزار خواهیم کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار میاندوآب‌ با اشاره به اینکه حفظ سلامتی آحاد مردم و جامعه یک وظیفه ملی و تاکید مقام معظم رهبری است، گفت: عزاداری هم یک وظیفه دینی و مذهبی است و این در حالیست که امسال در شرایطی وارد ماه محرم شده ایم که جامعه از نظر کرونایی در وضعیت قرمز قرار دارد و حتی برخی استان‌ها وارد مرحله حادتری شده‌اند و به همین خاطر امسال در ماه محرم نسبت به سال قبل نیازمند همکاری جدی همگانی است.

اکبری ادامه داد: براساس پیش‌بینی ها سختی های زیادی در روزهای آینده وجود دارد که‌ افزایش موارد ابتلا و تعداد فوتی ها این را تایید می‌کند.

وی با بیان اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان به زیر ۵۰ درصد رسیده و به یقین در میاندوآب نیز این میزان پایین است، اظهار داشت: در ماه محرم و ایام سوگواری سیدالشهدا (ع) و یاران باوفایش به علت افزایش تجمع‌ها و تردد مردم، وارد مراحل بحرانی کرونا می‌شویم و نیاز است که مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی حساس و جدی باشند، گفت: در بحث واکسیناسیون میاندوآب بهتر عمل کرده و این جای قدردانی دارد.

وی تاکید کرد: خبرنگاران در خصوص آگاه‌سازی جامعه به ویژه افراد بالای ۷۵ سال تلاش کنند تا مردم بدانند برخلاف جوسازی های واهی برخی‌ها، نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند تا شاهد افزایش موارد فوتی ناشی از کووید- ۱۹ نباشیم.

اکبری ادامه داد: واکسیناسیون کارکنان اداری براساس پروتکل‌های ستاد ملی کرونا انجام می‌گیرد و مسوولیت افراد معرفی شده برعهده مدیر اداره است و حتی اولویت واکسیناسیون در اختیار ستاد مقابله با کرونا نیست.

 وی با بیان اینکه باوجود میل باطنی، بازارهای دواب از این هفته دوباره باید تعطیل شود اضافه کرد: نذورات در ماه محرم به صورت بسته‌بندی توزیع خواهد بود و به هیچ وجه توزیع فله ای وجود نداشته و ایستگاه‌های صلواتی به موکب سلامت تبدیل می شود.

میاندوآب‌ سومین شهرستان پرجمعیت آذربایجان غربی است که هم اینک در شرایط قرمز کرونایی قرار دارد.