تهران - ایرنا - استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اثربخشی داروی رمدسیویر(remdesivir) برای بیماران مبتلا به کرونا مورد شک و تردید است و سازمان غذا و داروی امریکا هم این دارو را برای بیماران سرپایی به هیچ وجه توصیه نکرده است.

دکتر حسین کیوانی ویروس شناس روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: بیماران سرپایی کرونا اصلا نیازی به مصرف داروی رمدسیویو ندارند ولی این روزها شاهد صف های طولانی بیماران مبتلا در پشت درب داروخانه ها یا در سطح شهر هستیم و بعضا نیز بدنبال تامین این دارو از بازار سیاه هستند.

وی ادامه داد: این تجویز برای بیماران سرپایی در حالی که کاربردی ندارد، حتی در خرید سرم مورد نیاز برای تزریق این دارو در کشور هم کمبود ایجاد کرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: این دارو فقط برای برخی بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری هستند، کارایی دارد و شاید باعث شود آنها زودتر از بیمارستان ترخیص شوند،   به عبارتی طبق بررسی های سازمان غذا و داروی آمریکا به احتمال زیاد بیماران بستری زودتر بهبودی پیدا می کنند.

کیوانی تاکید کرد: مصرف این دارو حتی برای همه بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه نیز توصیه نمی شود و خود می تواند کمبود اکسیژن را تشدید کند.

وی همچنین گفت: وجود صف و تقاضای فراوان برای خرید این دارو شائبه های سوء استفاده و ایجاد تقاضای القایی را به ذهن متبادر می کند که باید ازسوی نهادهای ذیصلاح بررسی شود.

به گزارش ایرنا، براساس آخرین آمار وزارت بهداشت از روز پنج شنبه تا جمعه( ۲۱ تا ۲۲ مرداد۱۴۰۰)  ۵۲۷ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع فوت شدگان به ۹۶ هزار و ۷۴۲ نفر رسید.

همچنین طبق معیارهای قطعی تشخیصی در این مدت، ۳۹ هزار و ۱۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۷۰۷ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به چهار میلیون و ۳۵۹ هزار و ۳۸۵ نفر رسیده است و تاکنون سه میلیون ۶۷۴ هزار و ۵۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.

هفت هزار و ۱۵۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در حال حاضر در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.  تاکنون ۲۶ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۶۳۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.