اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: ۲ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در مدت چهارسال اخیر در این استان جذب شد.

سید«علی آقازاده» روز شنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی استان مرکزی، افزود: سه میلیارد و ۹۰ میلیون دلار طرح از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون مجوز سرمایه‌گذاری خارجی در این استان کسب کرده  که مجوز ۷۶ درصد این منابع مالی در چهارسال اخیر برای این استان رقم خورده است.

وی ادامه داد: یک‌هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال منابع مالی در زمینه آب روستایی و ۵۳۶ میلیارد ریال برای آسفالت راه‌ روستاهای بالای ۲۰ خانوار امسال به استان مرکزی اختصاص یافته که سهم هر شهرستان به آن‌ها تخصیص شده‌ است.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد این منابع مالی محقق شده و امید می‌رود که با ورود بسیج سازندگی و سایر دستگاه‌ها وضعیت آبرسانی به مناطق محروم و بهبود راه روستاها صورت پذیرد.

آقازاده با تاکید استفاده تمامی دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران شهرستان‌های استان مرکزی از بند(ز) تبصره پنج قانون بودجه گفت: دستگاه‌های اجرایی استان با استفاده از این قانون می‌توانند بدهی‌ خود را با مطالباتشان پایاپای کنند.

معاون امور اقتصادی استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: ۷۰ درصد از مجموع سرمایه‌گذاری انجام شده در استان از سال ۹۶ تا سال جاری  جذب شده‌است.

«سعید فرخی» افزود: ۲۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تمامی فشارها در سال گذشته در استان مرکزی جلب شد و چهار و ۲ دهم میلیارد میلیون ریال این منابع مالی جذب شده‌است.

وی ادامه داد: ۴۰ و پنج دهم میلیون ریال سرمایه‌گذاری خارجی  سه ماه نخست امسال در استان مرکزی جذب شد که این منابع مالی ۲ برابر سرمایه محقق شده مشابه  سال گذشته است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نیز در این نشست گفت: یک‌هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال منابع مالی به آب روستایی و ۵۳۶ میلیون ریال به راه‌های روستاهای زیر ۲۰ هزار نفر این استان امسال اختصاص یافت که ۶۶ درصد این اعتبارات به استان تخصیص شد.

«رقیه یادگاری » افزود: ۱۷ و پنج دهم از  راه‌های روستایی فاقد آسفالت بالای ۲۰ خانوار در مرکز استان مرکزی است و شهرستان تفرش با ۵۶ هکتار راه روستایی فاقد آسفالت بیشترین میزان این راه‌ها را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل اقتصاد دارایی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۶۶ طرح سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش سه میلیارد و ۹۰ میلیون دلار از کشورهای  شامل چین، ترکیه، انگلیس، فرانسه، افغانستان، آلمان، هند و اسپانیا در بخش های صنعت، ساختمان، کشاورزی و انرژی استان  جذب شده‌است.

«حسن میرزاخانی» افزود: ۳۹۴ میلیون دلار از مجموع این سرمایه‌گذاری‌ها برای حوزه‌های مختلف استان به کارگیری شده‌است.

وی ادامه داد: ۳۶ طرح سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۲ میلیارد و ۲۷۰ میلیون و ۵۱۵ هزار دلار از سال ۹۶ تاکنون در استان مرکزی جلب و ۹۲ میلیون و ۲۱ هزار دلار این منابع مالی در استان جذب و در بخش‌های مختلف به کارگیری شده‌است.

مدیرکل اقتصاد دارایی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بخش انرژی با جلب سرمایه‌گذاری خارجی یک میلیارد و ۶۷۶ میلیون دلار بالاترین و بخش گردشگری با جلب ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار دلار سرمایه گذاری خارجی پایین‌ترین رتبه در بین سایر بخش‌هایی اقتصادی استان به خود اختصاص داده‌اند.

میرزاخانی گفت: ۴۰ میلیون و ۵۰۳ هزار دلار سرمایه‌گذاری خارجی در قالب سه طرح از کشور امارات متحده عربی و چین در زمینه تولید مکمل‌های تغذیه و تولید قاشق و چنگال  سه ماه نخست امسال در استان مرکزی جذب  شد که این رقم ۲ برابر سرمایه خارجی جذب شده پارسال استان است.

وی ادامه داد: هفت میلیون و ۷۵۰ هزار دلار این سرمایه‌گذاری خارجی در استان مرکزی جذب و به کارگیری شد.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی خاطرنشان کرد: یک طرح سرمایه‌گذاری خارجی در زمینه تولید انواع مقره سرامیکی از کشور انگللستان برای سرمایه‌گذاری در این استان در مراحل اخذ مجوز سرمایه‌گذاری خارجی از وزارت امور اقتصاد دارایی قرار دارد.

استان مرکزی با مساحتی معادل ۲۹ هزار و ۱۲۷ کیلومترمربع، هشت و یک دهم درصد از مساحت کل کشور را در برگرفته و از شمال به تهران و قزوین، از غرب به همدان، از جنوب به اصفهان و لرستان و از شرق به قم و اصفهان محدود است.
این استان با موقعیت‌­های ممتاز جغرافیایی، نیروی انسانی متخصص، قرار گرفتن در مسیر ارتباطی شمال به جنوب و غرب به شرق، عبور خطوط انرژی (نفت، گاز و برق)، استقرار مراکز صنعتی و دانشگاهی، مفاخر برجسته مذهبی و علمی، اراضی مستعد کشاورزی و مراتع، ذخایر معدنی، نزدیکی به قطب‌ های صنعتی و بازار مصرف از توانمندی‌های اقتصادی مناسبب برای سرمایه گذاری برخوردار است.
اصالت تاریخی، وسعت منابع مادی، انسانی و توانمندی‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری به خصوص در بخش صنعت، موجب شده است استان مرکزی از ابتدای فرآیند جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور (از زمان تصویب قانون جلب و حمایت سرمایه‌های خارجی تا کنون ) همواره یکی از مقاصد سرمایه‌گذاران خارجی باشد.