مهاباد- ایرنا- مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ گفت: امسال برای تعمیر و تجهیز مدارس این شهرستان ۲۰ میلیارد ریال اعتبار در قالب پروژه مهر با اولویت مناطق محروم و مورد توجه هزینه شده‌است.

بهروز تقی‌نژاد روز یکشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش میاندوآب‌ اظهار داشت: این اعتبارها در قالب اسناد خزانه، اعتبار دولتی و درآمدهای اختصاصی آموزش و پرورش میاندوآب‌ برای تعمیر و تجهیز کلی و جزیی مدارس هزینه شده‌است.

وی در ادامه با بیان اینکه پروژه مهر امسال، متفاوت‌تر از سال‌های گذشته است، افزود: سازماندهی و ساماندهی نیروی انسانی امسال این  به صورت کلی با شعار "هیچ معلمی بدون کلاس" و "هیچ کلاسی بدون معلم" صورت گرفته است که در مقطع ابتدایی به پایان رسیده و در مقاطع بعدی در حال اجراست.

وی اضافه کرد: ارزیابی، انتخاب و انتصاب فرآیند مدیران از دیگر برنامه‌های در دست اجرا در پروژه مهر است که باتوجه به بازنشسته شدن ۴۵ نفر از مدیران مدارس میاندوآب‌، برای نفرات جایگزین تمام دستورالعمل‌ها رعایت شده و در قالب آن آزمون و مصاحبه صورت گرفته است که پس از طی مراحل لازم ابلاغیه آنان صادر می‌شود.

مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ اظهار داشت: پروسه ثبت‌نام دانش‌آموزان هم به صورت غیرحضوری انجام می‌گیرد تا دانش‌آموزان و اولیا در مدارس حضور نیابند و همچنین به بلوک بندی در ثبت‌نام توجه شده تا دانش‌آموزان بسته به محل اقامت خود در نزدیک ترین مدرسه ثبت‌نام کنند.

تقی‌نژاد با اشاره به پیگیری دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل، گفت: در دوران شیوع کرونا در رابطه با دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل تیمی تشکیل یافت تا مشکل تحصیل این دانش‌آموزان به ویژه دانش‌آموزان پسر در مقطع دوم متوسطه که مشکل اصلی بود، به صورت جهادی برطرف و آنان به تحصیل بازگردند.

وی با اشاره به اطلس دسترسی دانش‌آموزان حین ثبت‌نام گفت: در مورد کلاس‌های اول ابتدایی، هفتم و دهم به مدیران تاکید شده که به میزان دسترسی دانش‌آموزان در این مقاطع به پنج ظرفیت یادگیری از هم‌اکنون توجه شود تا دانش‌آموز اهل یک روستا که در دبیرستان ثبت‌نام می‌کنند امکانات تحصیلی آنان در روستای محل زندگی شلگان مشخص شود.

وی با اشاره به اینکه توانمند سازی معلمان به تولید محتوا به نحو مطلوب اجرا شده‌است، گفت: در این راستا نیز تیمی تشکیل یافته که به صورت دقیق موضوعات را پیش می‌برد.

درخشش معلمان میاندوآبی در پروژه درس پژوهی

مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ گفت: آموزگاران ابتدایی میاندوآب در پروژه درس پژوهی و موقعیت های یادگیری رتبه اول و دوم را در استان کسب کردند.

تقی‌نژاد اظهار داشت: همچنین در طرح‌ جابربن‌حیان، فرهنگیان میاندوآبی رتبه دوم و در بحث یادگیری دانش‌آموزان استثنایی که یک بحث پیچیده و سخت است همکاران فرهنگی رتبه اول را در استان کسب کردند.

وی در رابطه با واکسیناسیون معلمان گفت: تاکنون ۲ هزار و ۷۳۰ نفر از همکاران فرهنگی که شامل ۸۰ درصد معلمان را شامل می شود در برابر ویروس کرونا واکسن دریافت کرده اند.

وی با بیان اینکه بازرسی مستمر حین ثبت‌نام دانش‌آموزان انجام گرفته است، گفت: با ثبت‌نام دانش‌آموزان در سامانه، میاندوآب‌ با کسب ۱۱۱ امتیاز، رتبه نخست استانی را کسب کرد که در روند ثبت‌نام به موضوعاتی مثل دریافت هزینه بیشتر نظارت شد.

وی همچنین با اشاره به توجه به توازن رشته‌های تحصیلی، گفت: امسال به رشته‌های هنرستانی بیشتر اهمیت داده شد و در این زمینه یک باب هنرستان با همکاری جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات کشاورزی با تمام امکانات تحصیلی از جمله خوابگاه راه‌اندازی شده است که تاکنون بیش از ۳۰ دانش‌آموز در این مدارس ثبت نام کرده اند و به مدیران هم تاکید شده است که به توازن رشته‌ها بیش از پیش توجه شود.

تقی‌نژاد اضافه کرد: در رابطه با تضمین روحیه روانی دانش‌آموزان؛ برگزاری کلاس‌های توانمندی برای آنان و اولیا و معلمان در طول مدت باقی مانده از فصل تابستان در دستور کار قرار دارد و با توجه به اینکه در دوران کرونایی قرار داریم و حدود ۱۹ ماه دانش‌آموزان عقب افتاده‌اند، نحوه پاسخگویی معلمان به اولیا توضیح داده شد.

کرونا کار تعلیم و تربیت را دشوار کرده است

فرماندار میاندوآب هم در این جلسه با قدردانی از معلمان این شهرستان در کسب رتبه‌های برتر استانی در زمینه‌های مختلف، گفت: رتبه های برتر در کنکور توسط دانش‌آموزان میاندوآبی نشان می‌دهد که در شرایط کرونایی هم آموزش تعطیل بردار نیست.

حسام شیرازه‌محبت بابیان اینکه کرونا شرایط جدیدی را در جامعه پیش آورده است، افزود: کرونا کار تعلیم و تربیت را سخت کرده به طوری که پس از ۲ سال قانونمند کردن دانش آموزان به یک پروسه طولانی نیاز دارد.

وی اضافه کرد: کاهش ارتباطات چهره به چهره مشکلاتی را بوجود آورده که اکنون دانش‌آموزان به صورت بی‌قاعده و تنها برای مقوله آموزش در فضای مجازی حضور دارند و وارد کردن دوباره آنان به مدار تعلیم و تربیت کار سختی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر واکسیناسیون تمام معلمان، گفت: اجرای پروژه بزرگ مهر به تنهایی از عهده آموزش و پرورش خارج است و باید تمام دستگاه های اجرایی کمک حال این نهاد بوده و در زمینه آگاه‌سازی و اطمینان بخشی خانواده ها گام برداشته شود.

در پایان این جلسه از خبرنگاران میاندوآب به مناسبت روز خبرنگار با اهدای لوحی از سوی مدیریت آموزش و پرورش این شهرستان تجلیل به عمل آمد.

میاندوآب با بیش از ۲۷۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان‌غربی واقع است.