میاندوآب‌ رتبه نخست جذب خیّران مدرسه‌ساز در آذربایجان غربی را کسب کرد

مهاباد- ایرنا- مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ گفت: در راستای تعامل با مجمع خیّران مدرسه ساز و مسوولان، این شهرستان طی ۱.۵ سال گذشته رتبه اول استانی در جلب مشارکت خیران در مدرسه‌سازی را به خود اختصاص داده است.

بهروز تقی‌نژاد روز چهارشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در حال حاضر ۱۲۷ کلاس درس به صورت تمام خیّری یا مشارکتی و یا دولتی در میاندوآب در حال ساخت است.

وی افزود: همچنین در دهه فجر سال گذشته با پیگیری های نماینده شهرستان در مجلس، عملیات اجرایی ۴۲ کلاس درس در این شهرستان آغاز شد.

وی با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی در میاندوآب ۳.۳۵ مترمربع است، اضافه کرد: این در حالیست که سرانه فضای آموزشی در کشور ۵.۶۰ مترمربع است.

سال تحصیلی آینده دوره طلایی برچیده شدن بخاری‌های نفتی در مدارس میاندوآب است

مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ با بیان اینکه این شهرستان از حیث سرانه فضای آموزشی در آذربایجان غربی در رده چهارم قرار دارد، اظهار داشت: همچنین سال تحصیلی آینده دوره طلایی بر چیده شدن بخاری‌های نفتی در مدارس شهرستان میاندوآب است و سیستم گرمایشی هوشمند در دورترین مدرسه این شهرستان جایگزین بخاری‌های چکه‌ای می‌شود.

تقی‌نژاد افزود: همچنین در سال تحصیلی جاری بیش از ۳۶ میلیارد ریال اعتبار در قالب اعتبارات دولتی و اسناد خزانه برای آسفالت محوطه مدارس، رنگ‌آمیزی، تعمیر سرویس‌های بهداشتی و تجهیز کلاس‌های این شهرستان تخصیص یافت.

وی با بیان اینکه ۱۳۴ کلاس درس تخریبی در میاندوآب وجود دارد، افزود: در مجموع یک هراز و ۷۵۰ کلاس درس در این شهرستان وجود دارد که حدود ۱۰ درصد آنها به ویژه در مناطق حاشیه نشین، بخش باروق و مرکزی فرسوده و نیاز به بازسازی دارد.

وی با بیان اینکه کلاس‌های درس فرسوده، مدارس در حال ساخت را شامل نمی‌شود، اضافه کرد: همچنین ۳۲ کلاس درس کانکسی و پیش‌ساخته در این شهرستان وجود دارد که برای برچیده شدن این کلاس‌ها دست نیاز و یاری به سوی خیران دراز می‌کنیم.

دانش‌آموزان دوره ابتدایی میاندوآب‌ در طرح جابربن‌حیان حیان خوش درخشیدند

مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه پرتراکم‌ترین مقطع تحصیلی در این شهرستان با بیش از ۲۶ هزار دانش‌آموز با یک هزار و ۱۰۰ کلاس درس و یک‌هزار و ۲۰۰ نفر کادر مقطع ابتدایی است، گفت: با توجه به اینکه آموزش در مقطع ابتدایی معلم محور است به همین خاطر توانمندسازی معلمان در این مقطع در دستور کار قرار دارد.

تقی‌نژاد با بیان اینکه سیاست کاری در این مقطع اجرای طرح‌های مکملی شامل طرح جابربن‌حیان، طرح مدرسه خوانا و تمرین مهارت‌های زندگی با رویکرد کودک پژوهنده است، افزود: با این طرح سعی می‌شود تا دانش‌آموزان با فاصله گیری از حفظ دروس، به صورت کار گروهی فعالیت‌های پژوهشی انجام دهند.

وی با بیان اینکه در طرح "جابربن‌حیان" دانش‌آموزان بیشتر فعالیت‌های پژوهشی انجام می‌دهند، اضافه کرد: در سال تحصیلی گذشته ۸۰ دانش‌آموز پایه ابتدایی در طرح "جابربن‌حیان" مقام استانی را کسب کردند و همچنین ۱۱ گروه در طرح "درس پژوهی" رتبه استانی و ‌۲ گروه هم حایز رتبه برتر کشوری شدند.

وی با بیان اینکه چهار گروه مربوط به همکاران فرهنگی در طرح جابربن‌حیان مقام کشوری را کسب کردند، اظهار داشت: در جشنواره "خط تحریری" در دوره ابتدایی هشت نفر از دانش‌آموزان به رتبه‌های اول و دوم استانی و کشوری راه یافتند.

تقی‌نژاد افزود: در دوره اول متوسطه نیز اگر هدایت تحصیلی به درستی انجام گیرد بسیاری از مشکلات آینده دانش‌آموزان حل می‌شود و در این راستا "طرح ایران مهارت" در دست اجراست و به واسطه آن اولیا و انجمن مدارس که در فعالیت‌های مختلف نظیر لوله‌کشی و خیاطی مهارت دارند، با برگزاری کلاس آن مهارت‌ها به دانش‌آموزان یاد داده می‌شود به طوری که طی سه سال گذشته این طرح در ۳۰ مدرسه متوسطه دوره اول شهرستان اجرا شد ولی در سال تحصیلی جاری شیوع ویروس کرونا مانع برگزاری این کلاس‌ها شد.

وی با اشاره به اجرای جشنواره نوجوان خوارزمی در دوره اول متوسطه نیز اظهار داشت: در این طرح با ارایه ایده‌های خلاقانه در سال تحصیلی گذشته ۲۸ دانش‌آموز دوره اول متوسطه حایز رتبه عالی استانی و کشوری شدند.

میاندوآب طی ۲ سال گذشته جایگاه واقعی خود را در آزمون سراسری کنکور پیدا کرد

مدیر آموزش و پرورش ادامه داد: دوره دوم متوسطه نتیجه و بازدهی فعالیت های آموزش و پرورش است و در ۲ سال گذشته میاندوآب‌ در آزمون سراسری کنکور جایگاه واقعی خود را پیدا کرد، به طوری که از مجموع یک‌هزار و ۹۷۲ دانش‌آموز کلاس سوم، ۴۳۲ دانش‌آموز در سال گذشته در دانشگاه‌های سراسری پذیرش شدند.

تقی‌نژاد اضافه کرد: همچنین ۵۵ نفر در رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی و دندان پزشکی‌ و ۸۸ نفر در دانشگاه فرهنگیان پذیرش شدند که تعداد دانش‌آموزان قبول شده در رشته‌های پزشکی از این شهرستان از دانش‌آموزان قبول شده در برخی شهرهای مرکز استان بیشتر است.

وی بیان کرد: همچنین ۱۲ دانش‌آموز نیز در گروه ریاضی در دانشگاه های صنعتی شریف، امیر کبیر و شهید رجایی و ۱۳۲ نفر از رشته‌های فنی و حرفه‌ای کشور پذیرش شدند.

۱۰ سیاست راهبردی در اولویت کاری آموزش و پرورش میاندوآب‌ قرار دارد

مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ با بیان اینکه ۱۰ سیاست راهبردی در اولویت کاری این اداره است، افزود: اجرای عملیات سند تحول بنیادین یکی از آنهاست که روی آن ماه‌ها و سال‌های زیادی تلاش شده است و هدف اصلی آن تربیت تمام ساحتی دانش‌آموزان است بدین منظور که دانش‌آموزان از نظر فرهنگی، اخلاقی، تربیتی، زیستی و زیباشناختی به طور متوازن رشد کنند.

وی با بیان اینکه در این طرح نگاه به مدرسه به عنوان کانون فرهنگی و اجتماعی است، افزود: این سند مهم‌ترین مطالبه مقام معظم رهبری است و آموزش و پرورش برای اجرای بهتر آن تمام تلاش خود را بکار گرفته است.

مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ ایجاد آرامش و تلاش برای عدم غلبه حاشیه به متن را دومین سیاست راهبردی در دست اجرای آموزش و پرورش برشمرد و بیان کرد: مسوولان شهرستان هم براین مهم تاکید دارند و باید در راستای آن آموزش و پرورش نقش اصلی خود که تعلیم و تربیت است، عمل کند چرا که دانش‌آموزان میاندوآبی استعداد بالقوه ای برای موفقیت در زمینه علم دارند.

تقی‌نژاد بیان کرد: توجه اساسی به نقش و جایگاه معلم به عنوان جایگاه قشر معلم در جامعه و الگو بودن آنان در امورات مختلف جامعه سیاست بعدی آموزش و پرورش میاندوآب‌ است.

وی اضافه کرد: در این راستا درمانگاه فرهنگیان، اختصاص مکان ثابت برای کانون بازنشستگان آموزش و پرورش، توسعه باشگاه فرهنگیان برای برگزاری مراسم‌های عروسی فرهنگیان، اردوگاه فرهنگی و تفریحی و اجرای طرح "دوشنبه‌های دیدار" با هدف سرکشی و دلجویی از بازنشستگان انجام می شود که در واقع بازنشستگان نیازمند توجه بیشتر بودند.

وی ادامه داد: همسوسازی فعالیت‌های آموزشی و تربیتی در مدرسه و خانه سیاست دیگر آموزش و پرورش است، بدین منظور که با آیتم‌های فرهنگی و تربیتی مدرسه، خانواده‌ها همسو باشند تا هر آنچه دانش‌آموز در مدرسه یاد می گیرد آن را در خانواده با نظارت اولیا نیز عملی کند. 

مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ با بیان اینکه آمایش دقیق آموزش برپایه عدالت آموزشی با الویت قرار دادن مناطق حاشیه نشین این شهرستان دستور کار بعدی است، گفت: در شهرستان میاندوآب دانش‌آموزان دختر در بخش باروق و همچنین منطقه للکلو به ویژه در دوره دوم متوسطه به علت نبود مدرسه در دسترس از تحصیل باز می مانند که در این راستا با مساعدت خیران و دولت، مدرسه برای تحصیل دختران در نقاط نیازسنجی شده شهرستان مدرسه در حال ساخت است.

تقی‌نژاد افزود: توجه ویژه به دوره ابتدایی به عنوان تاثیرگذارترین دوره از نظر بسیاری از صاحبنظران است که در این دوره دانش‌آموز با شناخت مهارت‌های زندگی و یادگیری در آینده به جامعه وارد می‌شود.

وی توجه به هنرستان‌ها به عنوان مراکز آماده‌سازی دانش‌آموزان برای بازارکار را جزو سیاست های کاری در آموزش و پرورش میاندوآب‌ دانست و گفت: در این راستا طی یکسال گذشته ۳۰ میلیارد ریال جهت غنی‌سازی امکانات و تجهیزات هنرستان‌های این شهرستان هزینه شده است، به طوری تعداد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها نیز طی سه سال گذشته سه برابر شده‌است.

مدیر آموزش و پرورش میاندوآب‌ با بیان اینکه افزایش سواد رسانه‌ای و بروزسازی اطلاعات همکاران فرهنگی، مشاوران و مدیران با تولید محتوای الکترونیکی با توجه به نیاز امروزی جامعه در پی گسترش تکنولوژی و فضای مجازی اولویت کاری دیگر آموزش و پرورش میاندوآب‌ است، افزود: توجه به هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در پایه نهم اهم فعالیت‌های این اداره است چرا که در صورت عدم توجه به هدایت تحصیلی، تمام دانش‌آموزان یک رشته را برای تحصیل انتخاب می‌کنند که در آینده از نظر کار و استعداد با مشکل مواجه می‌شوند.

تقی‌نژاد ورود اساسی به بازماندگان از تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی را از سیاست های دیگر آموزش و پرورش تلقی کرد و اظهار داشت: در مقطع ابتدایی وضعیت شهرستان مطلوب است ولی در پی شیوع کرونا، بازماندگان تحصیلی به ویژه در بین دانش‌آموزان پسر در دوره دوم متوسطه تا حدودی افزایش یافته است.

در سال جاری ۵۱ هزار دانش‌آموز در ۳۸۶ مدرسه با هزار و ۷۱۰ کلاس درس و با حضور ۲ هزار و ۸۳۲ فرهنگی در میاندوآب تحصیل می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha