ساری - ایرنا -رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰۰هزار دز واکسن به گروه های هدف وزارت بهداشت در این شهرستان تزریق شد؛ گفت:طبق بررسی ها در موج اول ۱۰ درصدبستری شدگان در گروه سنی ۸۰ سال و بالاتر بودند، اما همین گروه سنی درموج پنجم به چهار درصد کاهش یافت که نشانه تاثیر واکسن است.

دکتر سید فرزاد جلالی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مجموع میانگین سنی بستری شدگان بیماران کرونایی از زمان شیوع ویروس کرونا در بابل حدود ۵۲ سال است ،اما این آمار در موج اول اپیدمی کرونا متوسط  سنی حدود ۵۷  و در موج پنجم به ۴۷ سال کاهش یافت ، یعنی با شروع واکسن به گروهای هدف که از ۸۵ سال به بالا شروع شد ، شاهد کاهش آمار بستری گروهای سنی که واکسن تزریق کرده اند ،هستیم.

وی ادامه داد:بررسی آماری نشان می دهد که در موج اول ۱۵ درصد بستری شدگان در گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال قرار داشتند ،اما همین گروه سنی در موج پنجم ۲۴ درصد از بستری شدگان را به خود اختصاص دادند.

وی با اظهار این که از کل بستری شدگان در بابل  ۴۹ درصد مرد و ۵۱ درصد زن بودند ، بیان داشت:  در موج اول اپیدمی کرونا ۴۴درصد خانم ها را درگیر این ویروس کرد که  منجر به بستری شدند ولی در موج پنجم خانم ها بیشتر درگیر این بیماری شدند و به ۵۶ درصد افزایش یافته است . بررسی ها نشان داده است که بی توجهی ها به عدم دورهمی ها ، فعالیت آرایشگاه های زنانه و برگزاری عروسی ها عامل افزایش درگیری جمعیت زنان به کرونا بوده است . 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: از کل بستری شدگان ما تاکنون حدود ۸ درصد آنها در گروه سنی زیر ۱۰ سال قرار دارند که این عدد در موج اول کمتر از یک درصد بود اما در موج پنجم به حدود ۷ درصد رسیده است.

جلالی به گروه های سنی متوفیان ناشی از کرونا در بابل نیز اشاره کرد و بیان داشت: از کل موارد فوتی  حدود ۲ درصد در گروه سنی زیر ۱۰ سال، ۴۴درصد در گروه سنی ۶۰ تا ۷۹ سال و مابقی نیز در گروه سنی ۸۰ سال و بالاتر قرار دارند.

جلالی ابراز امیدواری کرد که تا با تسریع روند واکسیناسون  هرچه زودتر همه گروه های هدف در این شهرستان واکسینه شوند تا آمار مرگ و میر به صفر برسد.

لامبدا، ویروسی واکسن گریز است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل در ادامه نسبت به شیوع  سوش جدید کرونا  هشدار داد و گفت: لامبدا ویروسی واکسن گریز است و داروی مشخصی ندارد ،لذا تنها راه مقابله با این ویروس رعایت پروتکل های بهداشتی است.

وی اظهار داشت: لامبدا ، این سوش جدید کرونا چندی پیش در آمریکای جنوبی در پرو شناسایی شد و به کشورهایی همچون شیلی، آرژانتین و کلمبیا منتقل شدو الان در ۵۰ کشور جهان سرایت کرده است.

وی گفت: سوش دلتا سرایت پذیری بالاتر از ویروس های قبلی دارد حتی دلتایی که اخیرا باعث فاجعه ای در کشور ما و بسیاری از کشورها شده بیشتر است متاسفانه واکسن گریز است  یعنی بسیاری از واکسن ها که برروی سوش های دیگر موثر است برروی این ویروس جدید تاثیری ندارد.

جلالی اظهار داشت: جامعه اگر با موج ششم درگیر شود با توجه به اینکه حدود ۵۰ کشور دنیا درگیر است و ترکیه را هم شامل می شود از سمت غرب ما تحت تاثیر این بیماری قرار خواهیم گرفت.

وی درباره علائم بالینی این ویرس لامبدا بیان کرد: این ویروس خیلی تفاوتی با سوش های قبلی ویروس کرونا ندارد منتهی علاوه بر علائم تب و خستگی، علائمی چون اسهال، گلودرد و از دست دادن حس چشایی و بویایی ، زخم ها پوستی و تغییر رنگ پوست ها هم گاهی ممکنه دیده شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: پیشگیری از بروز ویروس لامبدا رعایت پروتکل های بهداشتی است که ماسک، فاصله اجتماعی و پرهیز از تجمعات مهمترین راه پیشگیری از این ویروس جدید می باشد.