«محمد مددی» روز جمعه و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این فرآورده غذایی با نام تجاری «لاله دشت» محصول یکی از واحدهای تولیدی استان است که توانسته از آزمونهای استاندارد ۱۲۰۰۰ سربلند شود.
وی اضافه کرد: استاندارد ۱۲۰۰۰ قوانین اسلام به ایمنی مواد غذایی، افزودنی های غذایی، مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی، آنزیم ها، میکرو ارگانیسم ها، انبارش، ماشین آلات و بسته بندی می پردازد.
مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: محصولاتی که برای دریافت نشان حلال معرفی می شوند در یک فرآیند دقیق توسط کارشناسان متخصص استاندارد و ناظران شرعی ارزیابی و پالایش میشوند.
مددی با بیان اینکه حلال یک استاندارد جهانی است افزود: این نشان معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان و عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین کشورهای اسلامی و غیراسلامی محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: براساس قانون، سازمان ملی استاندارد ایران بهعنوان تنها مرجع رسمی اعطای نشان حلال است و این پروانه را برای برخی از واحدهای تولید کننده متقاضی که شرایط لازم را داشته باشند، صادر میکند.
حلال نام مجموعه ای از علائم تجاری است که بر روی محصولات غذایی قید می شود.
این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده و به عنوان یک نشان جهانی از طرف کشورهای اسلامی مطرح شده و بر روی موادی از جمله غذا، دارو، مواد بهداشتی و مواد آرایشی درج میشود.
به گزارش ایرنا، استان همدان با پنج محصول تولیدی دارای پروانه نشان حلال مانند محصولات شیر پاستوریزه، کره غیرلاکتیکی و شیر استرلیزه، رب گوجه فرنگی و ۲ فراورده گوشتی پرچم دار کشور است.