رشت - ایرنا - بورس گیلان طی مردادماه میزبان داد و ستد ۱۱ هزار و ۲۴ میلیارد ریال سهام بود که نسبت به ماه گذشته خود کاهش بیش از ۱۱ درصدی را تجربه کرد. 

به گزارش خبرنگار ایرنا، فعالان بازار سرمایه درگیلان تیرماه امسال ۱۲ هزار و ۲۴۸ میلیارد ریال معامله کردند که این میزان در مرداد به بیش از ۱۱ هزار و ۲۵ میلیارد ریال رسید.

کفه ترازو ارزش معاملاتی سهام نیز مردادماه تقریبا با اندکی فاصله ثابت ماند و پنج هزار و ۷۸۹ میلیارد و ۴۶۵ میلیون ریال سهم خریداری و پنج هزار و ۲۳۵ میلیارد و ۴۹۸ ریال سهم نیز فروخته شد.

همچنین طی ماه گذشته بازار بورس منطقه‌ای گیلان در تعداد سهام معاملاتی نیز با کاهش بیش از ۲۲ درصدی مواجه شد و از ۹۵۶ میلیون و ۸۸۰ هزار و ۹۵۸ سهم در تیرماه به ۷۸۲ میلیون و ۸۰۴ هزار و ۲۰۹ سهم در مردادماه رسید.

اما از نظر تعداد سهام معاملاتی شاهد فاصله محسوس خرید و فروش در بازار بورس گیلان بودیم که ۵۷ درصد سهام معامله شده در سبد خرید و ۴۳ درصد نیز در سبد فروش قرار گرفت. به طور دقیق تر در این مدت تعداد ۴۴۹ میلیون و ۴۷ هزار و ۵۷۷ سهم خریداری و ۳۳۳ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۶۳۲ سهم فروخته شده است.

مردادماه امسال شرکت های صندوق سرمایه گذاری در بالای جدول معاملاتی قرار گرفتند و بیشترین ارزش معاملاتی فعالان بازار سرمایه در گیلان را به خود اختصاص دادند.

شرکت های صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت فیروزه آسیا، صندوق سرمایه گذاری اعتماد آفرین پارسیان و اوراق مرابحه عام دولت طی یک ماه کاری مردادماه از بیشترین استقبال سهامداران برای خرید و فروش مواجه شدند.

ورود بورس به فضای ثبات

سرپرست تالار منطقه ای گیلان درباره وضعیت بازار سرمایه استان به خبرنگار ایرنا گفت: افزایش معاملاتی طی تیرماه بیشتر ناشی معاملات هیجانی بازار است که در فقدان اعتماد صاحبان سرمایه به بازارهای موازی اتفاق افتاد. 

دکتر حافظ محفوظی عقب نشینی بازار طی مردادماه را نیز ناشی از معرفی کابینه و نامعلوم بودن تیم اقتصادی دولت دانست و افزود: طبیعی است در چنین شرایطی فعالان بازار سرمایه دست به عصا و با محافظه کاری بیشتر حرکت کنند. 

وی با اشاره به ساکن شدن آرامش در بازار گفت: رفته رفته انتظار داریم بازار به وضعیت عادی بازگشته و هم اکنون نیز نشانه هایی از اعتماد بیشتر سرمایه گذاران خرد و ورود بیشتر نقدینگی به بازار دیده می شود. 

کارشناس تالار بورس منطقه ای گیلان نیز گفت: به نظر می رسد دلایل رشد و ثبات نسبی بازار سرمایه طی ماههای اخیر ناشی از انتخابات ریاست جمهوری و بازگشت اعتماد به بازار سرمایه است.

فاطمه دارافکن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: با توجه به عرضه های آبشاری و تامین مالی و جبران کسری بودجه از طریق بازار سرمایه در سال گذشته، اعتماد از این بازار رخت بر بسته بود و ترجیح سرمایه گذاران، سرمایه گذاری در اوراق با درآمد ثابت و سپرده های بانکی بود.

وی افزود: اما پس از انتخابات و حمایت رئیس جمهور جدید از بازار سرمایه و مشخص شدن تیم اقتصادی و برنامه های راهبردی دولت در زمینه رشد اقتصادی، امید و اعتماد دوباره به بازار سرمایه برگشته است. 

به گفته این کارشناس مالی و بورس، از سویی دیگر گزارشات و صورتهای مالی شرکت ها، مطلوب و با سودآوری خوبی همراه بوده که حکایت از ارزندگی سهام شرکت های بورسی دارد.