قم- ایرنا- آغاز واکسیناسیون دانشجویان، افزایش ۳۰ تخت به تخت‌های کرونایی، احتمال عدم بازگشایی مدارس در مهرماه پیش رو و دریافت نکردن واکسن علت درصد بالایی از بستری‌های ناشی از کرونا از جمله اخبار کرونایی یک هفته گذشته در استان قم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به ‌آخرین وضعیت کرونا در این استان، گفت: در شبانه‌روز منتهی به ‌پنجم شهریورماه، ۲۳ بیمار که نتیجه آزمایش کرونای آن‌ها مثبت شده‌ بود، جان خود را از دست دادند.

محمدرضا قدیر اظهار داشت: در این مدت ۱۹۱ بیمار مشکوک و یا با علائم قطعی ابتلا به‌ کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.

وی با اشاره به بستری شدن ۱۵۶ نفر از این افراد، گفت: ۱۳۷ نفر که طی روزهای گذشته بستری شده‌ بودند نیز به ‌تشخیص پزشکان معالج برای ادامه روند درمان در منزل از بیمارستان مرخص شدند.

وی با اشاره به ‌این‌که هم‌اکنون ۹۶۲ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های قم استان بستری هستند، گفت: ۲۱۷ بیمار به ‌دلیل وخیم بودن وضعیت جسمی در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

قدیر افزود: از مجموع یک هزار و ۵۰۵ آزمایش کرونای انجام شده نتیجه ۴۴۰ مورد مثبت شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین بیان کرد: از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در قم ۳۶۹ هزار و ۸۱۹ دُز واکسن تزریق‌ شده‌ است.

بانک اکسیژن برای کمک به بیماران کرونایی در قم ایجاد می‌شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به تلاش برای راه‌اندازی بانک اکسیژن در این استان، گفت: با ایجاد بانک اکسیژن، نیاز بیماران کرونایی که در منزل قرنطینه هستند به میزان زیادی برطرف خواهد شد.

محمدرضا قدیر در یک‌صد و دومین جلسه استانی ستاد مقابله با کرونا، در سالن کرامت استانداری قم، افزود: این بانک اکسیژن با حمایت هلال‌احمر و مجمع خیرین سلامت قم در آینده نزدیک در این استان ایجاد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه همچنین این استان به قله پیک پنجم نرسیده است، گفت: آمار بالای فوتی‌های کرونا در این استان به دلیل مراجعه دیرهنگام افراد مبتلا شده به مراکز درمانی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، با بیان اینکه روند بستری و ابتلا به کرونا در این استان همچنان افزایشی است، افزود: هم‌اکنون حدود یک هزار بیمار در مراکز درمانی قم بستری هستند.

وی با تاکید بر اینکه رفتار مردم در مواجهه با ویروس کرونا باید تغییر کند، اظهار داشت: رعایت کامل دستورالعمل‌ها باید مورد توجه مردم باشد.

قدیر با اشاره به اهمیت واکسیناسیون در جامعه، گفت: اثرات واکسیناسیون در جامعه ملموس است و بیشتر افرادی که در حال حاضر در مراکز درمانی بستری هستند واکسینه نشدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان این‌که روزانه بین یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۳۰۰ بستری موقت در استان داریم، گفت: بیمارستان‌های قم در حال حاضر تکمیل است و درخواست راه‌اندازی بیمارستان تنفسی به ارتش را داده‌ایم که به زودی در قسمتی از فضای آزاد بیمارستان شهید بهشتی راه‌اندازی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: باید بیش از ۶۰ درصد مردم در استان واکسینه شوند تا نسبت مرگ‌ومیر نیز کاهش یابد و این در حالی است که تاکنون به ۳۵۳ هزار و ۸۰۰ نفر در این استان واکسن کرونا تزریق ‌شده است.

احتمالا بازگشایی مدارس قم در مهرماه ممکن نباشد

استاندار قم گفت: اگر زمینه‌های لازم فراهم شود، می‌توانیم شاهد بازگشایی مدارس باشیم، ولی با شرایطی که است، احتمالا این موضوع در مهرماه امکان‌پذیر نخواهد بود.

بهرام سرمست در حاشیه آیین افتتاح دبستان شهید مهدی هندویان در قم در گفت‌وگو با خبرنگاران در پاسخ به ‌سوالی در خصوص چگونگی بازگشایی مدارس استان در سال تحصیلی پیش رو، اظهار داشت: مطابق آخرین مصوبه ستاد ملی کرونا، بازگشایی مدارس موکول شد به ‌این‌که بین وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین آموزش‌وپرورش زمینه‌های بازگشایی فراهم شود.

استاندار قم تاکید کرد: از همین الان نمی‌توانیم با قطعیت در این خصوص خبری را اعلام نماییم، اما ستاد ملی کرونا در تلاش است تا با واکسیناسیون والدین، دانش‌آموزان و فرهنگیان زمینه را فراهم کنیم، که والدین با خیال راحت فرزندان خود را به کلاس درس بفرستند و دغدغه‌ای نداشته باشند.

سرمست یادآور شد: به‌تازگی برای این موضوع مرکز واکسیناسیون فرهنگیان را راه‌اندازی کردیم، که در مرحله نخست فرهنگیان و در اولویت‌های بعدی نیز والدین و دانش‌آموزان بر اساس شرایط و اقتضای سنی و دستورالعمل‌هایی که ستاد ملی کرونا تدبیر می‌کند، واکسینه شوند.

وی بیان داشت: اگر این زمینه‌ها فراهم شود، می‌توانیم شاهد بازگشایی مدارس باشیم، ولی احتمالا با شرایطی که است، برای مهرماه امکان‌پذیر نباشد.

٣٠ تخت اضطراری کرونا در قم افتتاح شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در پی تکمیل ظرفیت تخت‌های بیمارستانی، ٣٠ تخت جدید و اضطراری در بیمارستان امیرالمومنین(ع) قم افتتاح شد.

محمدرضا قدیر در حاشیه بازدید از این تخت‌ها، افزود: پس از تقویت نسبی اکسیژن در بیمارستان، این تخت‌ها افتتاح و در اختیار همشهریان برای مداوای کرونا قرار  گرفت.

وی ادامه داد: امیدواریم با همکاری مردم کرونا را در قم کنترل کرده و جلوی صعودی بودن آمار بستری‌ها را بگیریم.

درصد بالایی از بستری‌های ناشی از کرونا در قم واکسن نزده‌اند

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: اغلب افرادی که به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌های این استان بستری هستند، واکسن نزده‌اند.

محمدرضا قدیر در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم، افزود: این پیک کرونا بسیار شدید بوده و شدت درگیری‌ها را افزایش داده است.

وی اضافه کرد: حدود یک هزار بیمار کرونایی در بیمارستان‌های قم بستری هستند و ما هر شب در بیمارستان‌ها به فکر فراهم کردن تخت‌های بیشتر برای بیماران هستیم.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات ما تامین اکسیژن بیماران در منازل است که با خیرین و هلال‌احمر جلساتی برگزار و مقرر شد تا مرکز جامع تامین و توزیع کپسول‌های اکسیژن راه‌اندازی و با مدیریت هلال‌احمر، کپسول‌ها به‌صورت امانی در اختیار بیماران قرار گیرد.

قدیر بیان کرد: در مراکز درمانی نیز، مشکل افت فشار اکسیژن را داریم که با تقویت اکسیژن بیمارستان امیرالمومنین(ع)، ۳۰ تخت جدید به مجموعه تخت‌های بیمارستان اضافه شد.

وی با بیان این‌که اغلب افرادی که در بیمارستان بستری هستند، واکسن دریافت نکرده‌اند، از همشهریانی که در گروه سنتی دریافت واکسن قرار دارند، درخواست کرد: هر چه سریع‌تر به مراکز مربوطه مراجعه کنند.

وضعیت کرونا تابع رفتارهای فردی و اجتماعی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: وضعیت خوبی در خصوص کرونا در قم نداریم و متاسفانه مشکلات روزبه‌روز بیشتر نیز می‌شود.

سیامک محبی افزود: وضعیت کرونا تابع رفتارهای فردی و اجتماعی همگان است و هر زمان رعایت دستورات بهداشتی نادیده گرفته شد، دچار پیک‌های کرونایی شدیم.

وی ادامه داد: میزان استفاده از ماسک و رعایت دستورات بهداشتی به‌شدت کاهش و از سوی دیگر تجمعات و مسافرت‌ها افزایش یافته که نتیجه آن وضعیت کرونایی موجود می‌شود.

به گفته وی، بیش از ۳۰۰ هزار دوز واکسن در قم تزریق کرده‌ایم و انتظار داریم گروه‌های سنی هدف هر چه سریع‌تر به مراکز مراجعه تا واکسن دریافت کنند.

تداوم افزایش میزان مراجعه مردم به مراکز سرپایی

رییس مرکز بهداشت قم با اشاره به تداوم افزایش میزان مراجعه مردم به مراکز سرپایی، از مثبت شدن بیش از ۷۰ درصد تست‌های کرونا در استان خبر داد.

سیامک محبی افزود: البته تعطیلی روزهای اخیر می‌تواند به کنترل چرخش ویروس در جامعه کمک کند، به‌شرط آن‌که مردم نیز رعایت بیشتری را در برنامه خود داشته باشند.

وی سپس به فعالیت ۱۶ مرکز واکسیناسیون در شهرستان قم و ۵ مرکز واکسیناسیون در بخش‌های استان اشاره کرد و گفت: معمولا به‌صورت روزانه ۱۲ تا ۱۳ هزار دز واکسن کووید۱۹ در استان تزریق می‌شود که البته این عدد با تامین بهتر واکسیناسیون از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌تواند تا سقف ۲۰ هزار دز نیز افزایش پیدا کند.

وی با بیان این‌که مشکلاتی در روزهای اخیر در تامین واکسن وجود داشته، ابراز امیدواری کرد: با واردات بیشتر واکسن و همچنین افزایش تولید واکسن ایرانی، سرعت واکسیناسیون نیز در کشور و در استان زیاد شود.

محبی درباره راه‌اندازی مراکز جدید واکسیناسیون در استان نیز گفت: فعلا و تا زمانی که سهمیه واکسن استان افزایش نیابد، مرکز جدیدی را راه‌اندازی نمی‌کنیم، البته جانمایی‌ها برای تجهیز مراکز جدید انجام می‌شود تا در صورت لزوم و طی ۲۴ ساعت، مراکز جدید مورد نیاز راه‌اندازی شود.

وی با اشاره به باز بودن سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون برای متولدان سال‌های ۱۳۶۰ و قبل از آن در استان قم، یادآور شد: راه‌اندازی برخی ایستگاه‌های صلواتی در روزهای اخیر و همچنین برگزاری مراسم عزاداری در مکان‌های مسقف و بدون رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از جمله چالش‌های اخیر دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت استان است که باید نظارت‌های دقیق‌تری درباره آن‌ها اعمال شود.

وی در عین‌حال درباره میزان استقبال گروه‌های مختلف سنی در استان از واکسیناسیون علیه بیماری کرونا، گفت: استقبال از واکسیناسیون در بین افراد ۶۵ تا ۷۹ سال از مرز ۷۰ درصد گذشته است، اما متاسفانه این امر در میان افراد ۸۰ سال و بیشتر در استان حدود ۶۳ درصد گزارش می‌شود.

محبی افزود: البته استقبال از واکسیناسیون در بین افراد ۶۰ تا ۶۴ سال نیز به مرز ۷۰ درصد رسیده است و می‌توان امیدوار بود که این استقبال در روزهای آینده برای افراد ۵۰ سال و بیشتر و همچنین فراخوان‌های جدید نیز با رشد قابل‌توجهی روبه‌رو باشد.

نوبت‌دهی مراکز نمونه‌گیری کرونا در استان قم به‌صورت اینترنتی و تلفنی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در سخنانی دیگر گفت: شرایط نوبت‌گیری از مراکز منتخب مراقبت و غربالگری کرونا در استان قم به‌صورت اینترنتی و تلفنی فراهم شده است.

محبی افزود: برای جلوگیری از ازدحام جمعیت و همچنین در راستای تکریم مراجعان، همشهریان می‌توانند قبل از مراجعه حضوری به مراکز ۹ گانه منتخب کرونا در استان قم به‌صورت تلفنی یا اینترنتی نوبت بگیرند.

وی ادامه داد: سامانه اینترنتی نوبت‌دهی مراکز خدمات تشخیص و درمان سرپایی کرونا از امروز اول شهریورماه راه‌اندازی شده است و همشهریان جهت دریافت نوبت می‌توانند از طریق شماره تلفن ۳۷۱۴۰ و انتخاب منوی شماره ۳ نسبت به اخذ نوبت با توجه به محل سکونت و مرکز منتخب اقدام نمایند.

وی افزود: همچنین امکان اخذ نوبت به‌صورت اینترنتی و از طریق درگاه https://nobat.muq.ac.ir  نیز امکان‌پذیر می‌باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به این‌که پیک پنجم کرونا هم سرعت سرایت و هم شدت بیشتری داشته است، تاکید کرد: هنوز به قله این پیک نرسیده‌ایم و لذا از این بابت است که به‌صورت مستمر از مردم می‌خواهیم نسبت به رعایت مسایل بهداشتی و پروتکل‌ها توجه بیشتری داشته باشند و از تجمعات و دورهمی ها دوری کنند.

۳۰ تخت به ‌ظرفیت تخت‌های کرونایی قم اضافه می‌شود

محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم به ‌همراه بابک فرزین نیا معاون توسعه دانشگاه، در ادامه شیب صعودی بستری بیماران کرونایی در استان، از وضعیت بیمارستان امیرالمومنین(ع) بازدید و مقرر شد ۳۰ تخت اضافه شود.

در این بازدید که سید یاسر فروغی رییس بیمارستان فوق نیز حضور داشت، تقویت اکسیژن بیمارستان بررسی و مقرر شد تا ۳۰ تخت جدید بستری برای بیماران کرونایی فراهم شود.

بر اساس این گزارش، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم به ‌همراه محمود پرهام معاون درمان این دانشگاه، به‌ بیمارستان فرقانی نیز رفته و وضعیت خدمات‌رسانی به بیماران را ارزیابی کردند.

همچنین ضمن بازدید از بخش‌های تریاژ، اورژانس بیماران کرونایی و تروما و بستری موقت بیمارستان، جلسه‌ای نیز با حضور پزشکان متخصص برگزار و روند مداوای بیماران کرونایی بررسی شد.

مرکز بستری بیماران کرونایی در یکی از مدارس قم راه‌اندازی می‌شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: با توجه به کمبود تخت بستری و همچنین شدت گرفتن بیماری و نیاز مردم به تخت‌های بستری، مرکز بستری بیماران کرونایی در ورزشگاه یکی از مدارس قم دایر خواهد شد.

محمدرضا قدیر به ‌همراه محمود پرهام معاون درمان این دانشگاه و رییس مجتمع بیمارستانی شهید بهشتی - امیرالمومنین(ع) قم از این مرکز بازدید و مقرر شد تا هر چه سریع‌تر در صورت نیاز این مرکز راه‌اندازی شود.

بر اساس این گزارش، جلسه‌ای نیز با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی قم و مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم، رییس مجمع خیرین سلامت و همچنین مدیران هلال‌احمر استان برگزار و مقرر شد تا موضوع تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران کرونایی که در منازل بستری هستند، ساماندهی شود.

در این جلسه مقرر شد تا مرکز جامع تامین و توزیع اکسیژن بیماران کرونایی در قم ایجاد و با تولی گری هلال‌احمر و کمک خیران کپسول‌های اکسیژن و ملزوم‌های آن تامین و در اختیار بیماران کرونایی قرار داده شود.

بنابر این گزارش، رییس علوم پزشکی قم ضمن بازدید از کارخانه تولید اکسیژن استان، از خدمات ارزشمند کارگران این مجموعه قدردانی و خطاب به ‌آن‌ها، گفت: کار ارزشمند و جهادگونه بسیار ثمربخش بوده و در نجات جان انسان‌ها تاثیر دارد.

وی افزود: بیماران کرونایی به ‌اکسیژن نیاز دارند که تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران بخشی از مشکل‌ها و استرس‌های خانواده آن‌ها را برطرف خواهد کرد، و این کارخانه باید با تمام قوا در خدمت مردم و بیماران باشد.

گزارش حاکی است: مرکز فوق در سه شیفت کاری در حال فعالیت بوده و روزانه بیش از ۳۰۰ کپسیول اکسیژن مورد نیاز همشهریان را شارژ می‌کند.

واکسیناسیون دانشجویان قمی با واکسن برکت آغاز شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: کلیه دانشجویان دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی سطح استان می‌توانند با ارائه کارت دانشجویی یا معرفی‌نامه از محل تحصیل خود دوز اول واکسن کووید ۱۹ را با کووبرکت ایرانی تزریق کنند.

سیامک محبی ضمن اعلام این خبر، اظهار داشت: دانشجویان باید ساکن قم بوده و دارای پرونده الکترونیک سلامت در یکی از مراکز خدمات جامع سلامت استان باشند.

معاون علوم پزشکی قم یادآور شد: تنها واکسن اختصاص یافته به دانشجویان استان واکسن کووایران برکت است.

محبی با اشاره به ‌این‌که در حال حاضر در قم متولدان ۱۳۶۰ و قبل از آن می‌توانند واکسن کرونا تزریق کنند، تصریح کرد: واکسیناسیون سایر افراد و دانشجویان نیز متعاقبا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

بانوان باردار در قم واکسینه می‌شوند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: واکسیناسیون مادران باردار واجد شرایط تلقیح واکسن بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی قم انجام می‌شود.

سیامک محبی در گفت‌وگویی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، واکسیناسیون مادران باردار که واجد شرایط تلقیح واکسن می‌باشند در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی قم انجام می‌گردد.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل وزارت متبوع این گروه بیشتر از سایرین به بیماری کرونا مبتلا نمی‌شوند، اما در صورت ابتلا به بیماری در مقایسه با زنان غیر باردار در سن مشابه، بیماری آن‌ها  شدیدتر خواهد بود.

محبی گفت: واکسیناسیون مادران باردار به‌طور اختصاصی در تعدادی از مراکز خدمات جامع سلامت انجام خواهد شد و مادران باید قبل از مراجعه به این مراکز  به پایگاه سلامت نزدیک منزل خود مراجعه نموده و پس از تشکیل پرونده الکترونیک سلامت در سامانه سیب و ارزیابی و مشاوره توسط مامای پایگاه، معرفی‌نامه کتبی دریافت نمایند.

وی افزود: مادران باردار باید با همراه داشتن کارت ملی به مراکز واکسیناسیون ویژه مادران باردار مراجعه نمایند؛ این موضوع برای مادران باردار تحت مراقبت در مطب‌های خصوصی نیز الزامی است.

رییس مرکز بهداشت قم تصریح کرد: به علت خطرات ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در سه‌ ماهه سوم بارداری، واکسیناسیون مادران واجد شرایط با سن بارداری ۲۸ هفته و بیشتر در اولویت خواهد بود، البته واکسیناسیون به معنای ایجاد ایمنی قطعی نیست و تداوم اقدامات پیشگیری از ابتلا به کرونا برای مادر باردار و اعضای خانواده الزامی است.

وی در رابطه با مادران باردار گروه هدف خاطرنشان کرد: همه مادران باردار با سن ۳۵ سال و بالاتر، مادران شاغل در بخش بهداشت و درمان، مادران باردار دارای همسر شاغل در بخش‌های کرونا و یا مراکز بهداشتی مدیریت کرونا و مادران شاغل در گروه‌های شغلی اولویت دریافت واکسن مطابق دستورالعمل‌های واکسیناسیون کشوری، گروه‌های اعلام شده برای دریافت واکسن هستند.

محبی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون مادران باردار قبل از هفته ۱۲ بارداری انجام نمی‌شود و طبق دستورالعمل وزارت متبوع، مادران باردار با نمایه توده بدنی ۳۵ یا بالاتر، مادران با بارداری‌های دوقلویی و چندقلویی، بارداری با IVF، مادران باردار با بیماری زمینه‌ای شامل بیماری دیابت، دیابت بارداری، قلبی، فشارخون بالا، مصرف داروهای ایمونو ساپرسیو تضعیف‌کننده سیستم ایمنی، بیماری‌های مزمن کلیوی، آنمی سیکل سل، پیوند اعضا، سیروز کبدی و آسم واجد شرایط برای دریافت واکسن کرونا هستند.

مادران باردار پس از واکسینه شدن در صورت بروز علائم ابتلا به بیماری کرونا، باید با اطلاع‌رسانی به مراکز خدمات جامع سلامت یا تماس با سامانه ۴۰۳۰ کد ۴(مادران باردار)، یا شماره تماس‌های ۳۶۷۰۸۰۱۲ و ۳۶۶۲۰۹۹۹، برای دریافت راهنمایی‌های لازم یا حتی تعیین محل مراجعه بررسی وضعیت، اقدام کنند.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده توسط نرم‌افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

برچسب‌ها