به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از این پایگاه خبری آمریکایی، «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی پیشین در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا دیروز سه شنبه بیش از یک ساعت با جمهوری خواهان مجلس نمایندگان گفت وگو کرد و با آنها در باره جدیدترین سیاست های تهاجمی در مورد افغانستان به رایزنی پرداخت.
گزارش ها حاکی از آن است که همکاری های اوبراین به ویژه با «کوین مک کارتی» رهبر اقلیت جمهوری خواه افزایش یافته تا جمهوری خواهان مجلس نمایندگان بتوانند در انتخابات ۲۰۲۲ اکثریت را بدست آورند.
یک منبع آگاه به اکسیوس گفت: اوبراین در این نشست پیشنهاداتی برای ترمیم اعتبار از دست رفته آمریکا ارائه داده است. این سیاستمدار دولت پیشین در نشست روز گذشته خود تاکید کرده است که "عدم شناخت ضعف بسیار تنش زاست" و هشدار داد که کشورهایی مانند چین و روسیه پس از خروج آمریکا از افغانستان به دنبال بهره برداری از این کشور خواهند بود.
یکی از پیشنهادات اوبراین برای جبران اعتبار از دست رفته واشنگتن، ارسال فوری ۲۵۰ تانک "ام یک آبرامز" به لهستان برای تقویت قابلیت های دفاعی آمریکا در جبهه شرقی اروپا در برابر روسیه است، چرا که لهستانی ها همین حالا هم منتظر رسیدن تانک های آمریکایی خریداری شده پیشین هستند.
اوبراین و مک کارتی همچنین از حامیان لایحه «مایک گالاگر» نماینده حوزه هشتم "واشنگتن دی.سی" در مجلس نمایندگان در خصوص ممنوعیت حمایت مالی از افغانستان در زمان قدرت گرفتن طالبان و به رسمیت نشناختن آنها هستند.
اما در حالیکه جمهوری خواهان مجلس نمایندگان امیدوارند دموکرات ها را به خاطر خروج از افغانستان مورد حمله قرار دهند، دولت «جو بایدن» خاطرنشان می کند که جنگ در افغانستان در سال ۲۰۰۱ توسط یک جمهوریخواه یعنی جورج دابلیو بوش آغاز شده و توسط دیگری یعنی دونالد ترامپ پایان یافته است.
علاوه بر این، براساس مستندات موجود، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه دولت ترامپ ، در زمان وزارت خود بر سر توافقی با طالبان مذاکره کرد که مانع از حمله به نیروهای آمریکایی در این کشور در ازای خروج نیروهای آمریکایی تا اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) و آزادی پنج هزار زندانی طالبان شد. این آزادی شامل برخی از فرماندهان ارشد جنگی طالبان، از جمله کسانی که به تازگی کنترل افغانستان را در دست گرفته اند هم می شود. در زمان این تصمیم گیری اوبراین مشاور امنیت ملی بود.
بایدن به ویژه در سخنرانی دیروز سه شنبه خود به برجسته سازی این توافق ترامپ و پمپئو با طالبان پرداخت. وی در اظهارات روز گذشته خود خاطرنشان کرد: «هنگامی که من به ریاست جمهوری رسیدم، طالبان در قدرتمندترین موضع نظامی از سال ۲۰۰۱ به این سو بود و نزدیک به نیمی از کشور را تحت کنترل داشت. بنابراین، تنها گزینه پیش روی ما یک تصمیم بود و آن عمل به تعهد دولت ترامپ و ترک افغانستان بود. در غیر این صورت باید برخلاف توافق اعلام می کردیم از افغانستان خارج نمی شویم و ده ها هزار سرباز دیگر را به جنگ با افغانستان باز می گرداندیم».
آمریکا در سال ۲۰۰۱ و پس از حملات ۱۱ سپتامبر تحت ریاست جمهوری جورج دابلیو بوش به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان یورش برد و طالبان را پس از آنکه پنج سال قدرت را در این کشور در دست داشت (از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱)، کنار زد.