ارومیه- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: بیش از ۹ هزار بال انواع پرنده بومی به منظور استراحت و تغذیه در تالاب‌های این شهرستان فرود آمدند.

اکبر محمدیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی نظیر، قو، فلامینگو، اردک سرسفید و انواع مرغابی‌ و اردک‌ها در این فصل از مناطق شمالی برای تغذیه و زمستان‌گذرانی به تالاب‌های این شهرستان مهاجرت می‌کنند.

وی گفت: تالاب‌های نقده از اکوسیستم‌های کم‌نظیر آبی کشور به ویژه برای مهاجرت فصلی گونه‌های مختلف پرندگان و تخم‌گذاری و جوجه‌آوری آنها محسوب می‌شود و سالانه شاهد کوچ انواع پرندگان به آن هستیم.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده اضافه کرد: با کاهش دمای هوا در مناطق شمالی به تدریج پرندگان مهاجر وارد تالاب‌های این شهرستان شده تا اوایل زمستان در تالاب‌های نقده ماندگار خواهند بود.

محمدیان اظهار داشت: از دلایل مهم افزایش و مهاجرت اینگونه پرندگان به تالاب‌های این شهرستان وجود منابع غذایی، امنیت کامل با احداث ۲ پاسگاه منابع طبیعی و احیای دریاچه ارومیه است که کمک شایانی برای حضور و تخم‌گذاری پرندگان بومی و مهاجر کرده است.

وی با اشاره به شناسایی بیش از ۴۰ گونه پرنده ‌آبزی و کنارآبزی در تالاب‌های نقده افزود: هم اکنون علاوه بر پرندگان مهاجر، بیش از ۱۳ هزار قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی بومی شامل خوتکا، تنجه، آب‌چلیک، کشیم، چنگر، اردک سرحنایی، تاجدار، سرسبز، عقاب تالابی، چوپ‌پا، پرستوی دریایی، عقاب تالابی و گونه بسیار نادر اردک سرسفید است نیز در این تالابها سکنی گزیده اند.

به گزارش ایرنا، نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالاب‌های این شهرستان، تالاب‌های "درگه‌سنگی"، "حسنلو" و "یادگارلو" جزو تالاب‌های بین‌المللی (کنوانسیون رامسر) است.

تالاب‌های بین‌المللی و فصلی نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجه‌آوری پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور به شمار می‌رود.

نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری ارومیه مرکز استان واقع شده است.