جواد آرینمنش روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیرامون فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای هیات دولت جدید افزود: معتقدم حاکمیت، مسوولان و اعضای هیات دولت به عنوان کسانی که در این دوره با شعار عدالتخواهی و فسادزدایی پا به عرصه میدان گذاشتند باید در رفتارها و برنامههای خود و البته در نظارتهایی که خواهند داشت زمینه اجرای عملی عدالت را در کشور فراهم کنند.
وی ادامه داد: در تئوری، فراوان از عدالت گفته و شنیده شده است اما آنچه در جامعه دیده میشود در حقیقت برقراری عدالت در صحنههای گوناگون نیست و شاهد تبعیضهای ناروا در همه عرصهها هستیم.
این فعال سیاسی گفت: از جمله عدالت در رفتار مسوولان و اصلاح قوانین هم باید مشاهده شود به این معنا که مجلس شورای اسلامی باید در جهت تحقق عدالت به سراغ قوانین تبعیض آمیز و اصلاح آنان حرکت کند.
آرین منش افزود: بحث عدالت و عدالتخواهی یکی از مهمترین مسایلی است که همچنان که رهبر انقلاب هم بر آن اشاره و تاکید کردند جزء اصلیترین رسالتهای پیامبران الهی بوده و از آیات قرآن کریم نیز همین امر برداشت میشود.
وی اضافه کرد:نظام جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان یک نظام برگرفته از آموزههای اسلامی است با شعار برقراری عدالت و محرومیت زدایی زمام امور را در دست گرفته است و این شعارهای اسلامی و الهی را در قانون اساسی خود متجلی کرد.
این فعال سیاسی گفت: اگر به اصول قانون اساسی نگاهی بیندازید در بسیاری از اصول، ضرورت برقراری عدالت در عرصههای گوناگون مورد توجه قرار گرفته است به عنوان مثال در اصل سوم قانون اساسی به مساله توزیع عادلانه درآمد و ثروت و توزیع عادلانه امکانات آموزشی تاکید شده است.
آرین منش افزود: رعایت حقوق زنان، رفع تبعیضهای نابرابر، ایجاد امکانات عادلانه برای همه مردم در همه زمینهها، پایهریزی اقتصادی صحیح و عادلانه برای ایجاد رفاه، رفع فقر و برطرف کردن محرومیت، تامین آزادیهای سیاسی و اجتماعی برای همه مردم، تامین مسکن و شغل و محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی و تامین آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه از دیگر موضوعات مورد تاکید در قانون اساسی است.
وی ادامه داد: وقتی سخن از عدالت گفته میشود عدالت در همه عرصهها از جمله عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی، عدالت فرهنگی، عدالت آموشی و عدالت اداری مد نظر است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ششم شهریورماه جاری در دیدار با اعضای هیات دولت جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اولویت مسائل اقتصادی، نکات و توصیههای مهمی را درباره "مردمی بودن، عدالتورزی، فسادستیزی، احیای امید و اعتماد مردم، انسجام، اقتدار و اشراف دولت" بیان کردند.
حضرت آیتالله خامنهای با بیان این که اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متاسفانه تا حدی آسیب دیده است، راه ترمیم آن را "یکی شدن حرف و عمل مسوولان" برشمردند.
ایشان در تبیین "عدالتورزی" به عنوان دومین توصیه اساسی خود به دولتمردان، اساس ادیان الهی و مبنای تشکیل حکومت را اقامه عدل خوانده و افزودند: ما در این زمینه عقبیم و باید خیلی تلاش کنیم. هر مصوبه، لایحه و تصمیم دولت باید "پیوست عدالت" داشته باشد و کاملاً مراقبت شود که این دستور یا تصمیم و مصوبه به طبقات محروم و به عدالت ضربه نزند.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برخی روشهای رایج مدیریتی را نافی عدالت دانسته و تاکید کردند: در توزیع یارانهها و هر مساله دیگر باید به گونهای عمل کرد که فاصله طبقات محروم با طبقات برخوردار کم و امکانات هرچه قدر ممکن است عادلانه توزیع شود.