دکتر عباس شیخالاسلامی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا در پیوند با بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدارشان با اعضای دولت سیزدهم، افزود: محور سخنان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در این دیدار تاکید بر رعایت عدالت در شیوهنامههای دولتی و دیگر عرصههای کشورداری بود.
وی ادامه داد: فقر موجود در کشور از بیعدالتی ناشی شده است و مردم از بیعدالتی در همه عرصهها ناراضی هستند.
این استاد دانشگاه گفت: توجه عملی مناسب به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی از سوی دولتمردان نظام جمهوری اسلامی، می تواند محققکننده بخش مهمی از آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی باشد.
وی افزود: البته دولت باید در نخستین گام با کمک گرفتن از نخبگان و دانشگاهیان به تعریف مشخصی از عدالت در حوزههای مختلف برسد زیرا عدالت مفهوم مشخصی ندارد و در هر حوزه متفاوت است.
دکتر شیخالاسلامی ادامه داد: چنانچه دولت بتواند با کمک نخبگان به چشماندازی روشن از عدالت در حوزههای مختلف دست یابد، بر آن اساس میتواند برای طرحها و دستورالعملهای مختلف پیوست عدالت تعریف کند.
وی گفت: همچنین دولت باید در اجرای عدالت و پیوستهای مرتبط جدی باشد و برای هر طرح و دستورالعمل اجرایی توسط پیمانکاران، درصدی از پرداخت ها را به اجرای پیوست عدالت اختصاص دهد.
این استاد حقوق دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برقراری عدالت همواره از شعارهای اصلی انقلاب و نظام اسلامی بوده و هست و هرچقدر در این مسیر گام برداشته شود، اعتماد مردم به دولت و نظام بیشتر میشود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ششم شهریورماه جاری در دیدار با اعضای هیات دولت جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اولویت مسائل اقتصادی، نکات و توصیههای مهمی را درباره "مردمی بودن، عدالتورزی، فسادستیزی، احیای امید و اعتماد مردم، انسجام، اقتدار و اشراف دولت" بیان کردند.
حضرت آیتالله خامنهای با بیان اینکه اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متاسفانه تا حدی آسیب دیده است، راه ترمیم آن را "یکی شدن حرف و عمل مسوولان" برشمردند.
ایشان در تبیین "عدالتورزی" به عنوان دومین توصیه اساسی خود به دولتمردان، اساس ادیان الهی و مبنای تشکیل حکومت را اقامه عدل خوانده و افزودند: ما در این زمینه عقبیم و باید خیلی تلاش کنیم. هر مصوبه، لایحه و تصمیم دولت باید "پیوست عدالت" داشته باشد و کاملاً مراقبت شود که این دستور یا تصمیم و مصوبه به طبقات محروم و به عدالت ضربه نزند.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برخی روشهای رایج مدیریتی را نافی عدالت دانسته و تاکید کردند: در توزیع یارانهها و هر مسئله دیگر باید بگونهای عمل کرد که فاصله طبقات محروم با طبقات برخوردار کم شود و هرچه ممکن است امکانات عادلانه توزیع شود.
نظر شما