به گزارش عصر پنجشنبه از مرکز خبر حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین عبدالکریم بهجتپور در نشست مدیرانی استانی در سالن شهید سلیمانی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران اظهار داشت: مدیریت اسلامی و انسانی، آزادسازی نیروها و فرصت دادن به افراد است تا وارد میدان شوند و خود را در عرصه مدیریتی نشان دهند.
وی با تاکید بر اینکه یک مدیر موفق کسی است که از ظرفیتهای اطرافیان خود نیز بهره کافی و وافی را ببرد، افزود: بیشتر کسانی که در برابر کارهای کوچک اظهار ناتوانی میکنند و نمیتوانند مدیریت کنند، به این دلیل است که فقط به خودشان نگاه میکنند و توجهی به نیروها و ظرفیتهای اطراف خود ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود؛ از همه معاونت ها، مدیریت های استانی و کادر مدارس خواست که نسبت به اجرای برنامه پنج ساله امیدوار باشند و همه تلاش خود را برای اجرای بهتر و دقیقتر این برنامه به کار ببندند.
وی با بیان اینکه این برنامه آسیبها و استانداردهای پیش روی حوزههای علمیه خواهران را مشخص و برای آن راهکار ارایه کرده است، گفت: مدیریتهای استانی و مدارس، برنامهها و پیشنهادهای خود را برای اصلاح و اجرای این برنامه ارایه کنند تا کارشناسی و اعمال شود.
بهجت پور اظهار داشت: در حال حاضر یک برنامه خوب و همین طور یک تیم خوب داریم که میتوانیم با هماهنگی و برنامه ریزی درست و عملکرد میدانی به تمام فعالیتها و اهداف پیش رو جامه عمل بپوشانیم.
وی با اشاره به برش های استانی برنامه پنج ساله گفت: جا دارد، برش های استانی این برنامه از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ به صورت سالانه دیده شود تا بتوانیم ضمن بررسی این برشها، هدفمند و با برنامه حرکت کنیم و به نتیجه مطلوب برسیم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران خاطرنشان کرد: حوزه علمیه باید بتواند محتوا تولید و به جامعه تزریق کند؛ یعنی تمرکز حوزه بر تولید محتوا باشد تا بتواند مساله و دغدغه اصلی جامعه را حل و برای آن راهکار ارایه کند.
وی با بیان اینکه ضروری است در سال جدید تحصیلی برنامه آموزشی به صورت ترکیبی یعنی حضوری و مجازی اجرایی شود، افزود: یکی از راه های اجرای این برنامه مساله واکسیناسیون کادر و طلاب است، یعنی واکسیناسیون راهی است که کمک می کند، نظام آموزشی به سرعت در مدارس مستقر شود و جا دارد این موضوع با مدیریت مستقیم پیگیری و اجرایی شود.
وی در ادامه بحث بورسیه تحصیلی کادر مدارس را همچون بحث ارتقای استادان بسیار مهم و رگ حیاتی حوزه های علمیه خواهران برشمرد و گفت: همه تمهیدات در این مسیر در حال انجام است و می طلبد همه معاونت ها در تحقق این فرایند همکاری لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه امسال در بحث پذیرش بسیار خوب درخشیدیم و شاکر تلاش تمام همکاران در این زمینه هستیم، افزود: در این عرصه لازم است، هشت تا ۱۰ ماه در طول سال زمینه سازی های لازم صورت پذیرد و ۲ ماه نیز پذیرش و ثبت نام داشته باشیم تا بتوانیم با جذب ۲ برابری ظرفیت مدارس، افراد مستعد و توانمند را برای تحصیل در حوزه های علمیه خواهران بهگزینی و پذیرش کنیم.
بهجتپور کلید استقلال حوزه را ایجاد منابع پایدار عنوان کرد و افزود: بحث موقوفات، خیرین و ... بسیار خوب است؛ ولی ایجاد منابع پایدار از اصول مهم و حیاتی در حوزه های علمیه خواهران است و این مساله در برنامه پنج ساله و همین طور افق پیش رو دیده شده است، به طوری که در پنج ساله اول، باید ۲۵ درصد تامین منابع داشته باشیم و آن را با مدیریت صحیح در اختیار هیات امنای مدارس قرار دهیم.
وی اظهار داشت: در تدوین و اجرای برنامه ها، نباید موسسان و هیات امنای مدارس به حاشیه برده شوند و لازم است حمایت های لازم از آنها صورت گیرد و کمک در تصمیم گیری ها انجام شود تا مدارس به نحو احسن اداره شوند.