جعفر وحدت روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق ارزیابی های انجام شده حدود ۲ هزار تن هویج از مزارع استان برداشت می شود.
وی اضافه کرد: محصول هویج در ۲ نوع فرنگی و بومی در سطح استان کشت می شود که این محصول هم در مقطع تولید تابستانه و هم به عنوان کشت دوم بعد از برداشت گندم، جو و کلزا به صورت نیمه مکانیزه در سطح استان کشت و برداشت می شود که همه ساله تا اوایل آذر ماه کار برداشت این محصول به طول می انجامد.
وحدت با بیان اینکه هویج در انواع زیادی از خاکها به خوبی رشد میکند، یادآور شد: با استناد به یافتههای تحقیقاتی، خاکهای با زهکشی خوب و PH خنثی و یا خاکهای آلی فاقد کلوخ یا سنگ، برای تولید ریشههای صاف و راست ترجیح داده میشود.
وی اضافه کرد: بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان مربوط به شهرستانهای سلماس، ارومیه، مهاباد، شاهین دژ و بوکان است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به این که هویج جزو کالاهای اساسی و استراتژیک کشور نبوده و قیمت آن تابع عرضه و تقاضا است، ادامه داد: هرگونه افزایش تقاضا ناشی از کشش بازارهای صادراتی و مصرف داخل در افزایش قیمت این محصول موثر خواهد بود.
وحدت بیان کرد: شهرستان سلماس در میزان تولید هویج رتبه اول در استان را بخود اختصاص داده است .
وی اضافه کرد: از اهم مشکلات هویج کاران در این شهرستان عدم وجود صنایع تبدیلی است و محصول تولیدی پس از برداشت با دستگاههای اتوماتیک شسته شده و بعد از بسته بندی به بازار های مصرف از جمله شهرستان ارومیه، خوی ، طسوج و شبستر عرضه می شود.
محصول هویج که یکی از مواد مغذی و سرشار از انواع ویتامین ها و املاح معدنی است که به صورت تازه خوری، مربا، افشره و همراه با انواع غذاهای پخته شده و سالاد به مصرف می رسد.
در سالجاری قیمت این محصول از ۲۰ هزار ریال به ۲۰۰ هزار ریال افزایش یافت که با رشد ۱۰ برابری مواجه شده است، با آغاز عرضه هویج تولیدی اذربایجان غربی در بازار میزان قیمت عرضه آن به ۱۵۰ هزار ریال در ازای هر کیلوگرم کاهش یافته است.