به گزارش ایرنا افراد واجد شرایط ثبت نام برای کرونا بویژه در شهر کرمان طی روزهای اخیر امکان ثبت نام و تزریق واکسن را نداشتند که مسئولان علوم پزشکی علت را کمبود واکسن دریافتی از وزارتخانه اعلام می دارند و می گویند به محض دریافت سهمیه واکسن، ظرفیت به تعداد سهمیه مراکز تجمیعی و ایستگاه های تزریق واکسن باز می شود.
به گفته مسئولان علوم پزشکی کرمان، هفت مرکز تجمیعی و هرکدام با چند ایستگاه تزریق واکسن کرونا در شهر کرمان امکان سنجی و عملیاتی شده اما درصورت تحویل سهمیه واکسن، سامانه را باز می کنند تا مردم به این مراکز مراجعه نکنند و دست خالی بازنگردند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان که روز پنجشنبه (دیروز ) در جمع اعضای شورای اطلاع رسانی استان حاضر شده بود تا آخرین وضعیت کرونا را تشریح کند، در پاسخ به پرسش ها درباره چرایی تکمیل ظرفیت سامانه تزریق واکسن در کرمان توضیحاتی ارائه و بیان کرد که چون سهمیه واکسن کرونا طی دو هفته گذشته بیشتر صرف نوبت دوم واکسن شهروندان شد، برای تزریق نوبت اول با کاهش سهمیه مواجه شده اند.
دکتر مهدی شفیعی توضیح داد: از آنجا که واکسن در اختیار نداریم، به جای آنکه سامانه باز باشد و شهروندان ثبت نام کنند و احتمالا به دنبال ثبت نام و دریافت پیام به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و بدون تزریق واکسن مجبور به بازگشت به منزل شوند، سامانه را باز نکرده ایم تا مردم در ایستگاه ها معطل نشوند و به محض دریافت واکسن، به میزان سهمیه هر مرکز باز خواهد شد.
وی گفت: در برخی نقاط ممکن است پس از باز شدن سهمیه، در ساعات اولیه سهمیه تمام شود، لذا شهروندان در این مواقع روزهای بعد یا هفته بعد را انتخاب کنند تا پس از دریافت واکسن مشکل تزریق نیز حل شود.
این مسئول می گوید این وضعیت بیشتر به شهر کرمان که جمعیت بیشتری از استان را دارد مربوط می شود و در سایر نقاط استان با چنین شرایطی مواجه نیستند یا کمتر مواجه هستند.
شفیعی درباره تعداد مراکز تجمیعی و ظرفیت آنها نیز توضیح داد: ابتدا براساس برنامه وزارت بهداشت قرار بود دو سه مرکز تجمیعی در شهر کرمان داشته باشیم که ما با هدف افزایش میزان دسترسی شهروندان، مراکز را افزایش دادیم و هر مرکز ۶ تا هفت ایستگاه دارد.
به گفته وی هر ایستگاه روزانه ظرفیت تزریق ۱۵۰ تا ۲۰۰ واکسن را در روز دارد که امکان نوبت دهی نیز براساس ظرفیت موجود ایجاد می شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: حوزه جنوب و دیگر شهرستان های کرمان کمتر درگیر این موضوع هستند و بیشترمربوط به مراکز تجمیعی شهر کرمان است.
این مسئول با بیان اینکه بیشترین جمعیت استان در شهر کرمان است، اذعان کرد: حدود ۵۰ درصد جمعیت استان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان و از این ۵۰ درصد نیز حدود ۵۰تا ۶۰ درصد آن در شهرستان کرمان است.
به گفته وی، مشکلی در ظرفیت تزریق وجود ندارد اما به تعداد موردنیاز و ظرفیت تزریق، سهمیه داده نمی شود.
شفیعی یکی از دیگر دلایل این وضعیت را تزریق دز دوم واکسن طی چند هفته اخیر بیان و اعلام کرد: عمده واکسنی که دو هفته گذشته تزریق شد مربوط به دز دوم شهروندان بود که باید آنها را در اولویت قرار می دادیم.
به گفته وی از شنبه بخش جدید واکسن می رسد و می توان قسمت عمده آن را به نوبت اول شهروندان اختصاص داد و ظرفیت سایت را بالا برد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهارداشت: در روستا و مناطق دیگر غیر از کرمان واکسیناسیون به شکل فراخوان انجام می شود و آنجا این مشکلات وجود ندارد.
به گفته این مسئول، شهرهای گلباف، چترود، ماهان و دیگر مناطق شهرستان کرمان مراکز تجمیعی با نوبت دهی نیستند و بر اساس جمعیت زیرپوشش خود به شکل تلفنی فراخوان می شوند و مردم بعضا فکر می کنند.
شفیعی گفت: بعضی افراد فکر می کنند می توانند از کرمان به این مناطق بروند و واکسن بزنند درحالی که چون جمعیت زیرپوشش آنجا نیستند امکان دریافت واکسن ندارند.
وی اظهارامیدواری و پیش بینی کرد که طی روزهای آتی با ورود محموله های جدید واکسن به کشور و استان، سهمیه تزریق نیز در کرمان و دیگر نقاط استان افزایش یابد.
وی در این جلسه همچنین از برخی رویکردها در فضای مجازی علیه واکسیناسیون انتقاد کرد و گفت که باهر هجمه علیه واکسیناسیون شاهد ریزش در مراجعه به مراکز هستیم که رسانه ها در این زمینه مسئولیت خطیری برعهده دارند.