به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رسمی عربستان (واس) در این باره اعلام کرد ، در راستای حمایت از تلاش های جامعه بین المللی در مواجهه با چالش های اصلی این حوزه، ریاض از ۲۳ تا ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ میزبان کنفرانس خاورمیانه سبز خواهد بود.
بر پایه این گزارش، ریاض در راستای پیگیری دو طرح «عربستان سبز» و «خاورمیانه سبز» به منظور کاهش خطرها و غلبه بر چالش های زیست محیطی برای محافظت از کره زمین و حمایت از تلاش ها در زمینه مقابله با تغییرهای آب و هوایی در منطقه و جهان،میزبان رهبران کشورها خواهد بود.
«محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، اواخر مارس گذشته از این دو طرح رونمایی کرد.
در راستای این طرح ها، ۵۰ میلیارد درخت در منطقه کاشته خواهد شد.
هدف از این طرح ها، کاهش ۱۰ درصدی گازهای گلخانهای در جهان عنوان شده است.
عربستان می گوید که برای شرکت در این کنفرانس از مقام های بلندپایه بسیاری از کشورهای جهان، روسای سازمان های بین المللی، دانشگاه ها و شرکتهای بزرگ فعال در بخش محیط زیست دعوت کرده است.
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان اردیبهشت ماه گذشته در تماس تلفنی با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین پیرامون طرحهای عربستان سبز، و خاورمیانهی سبز و نقش آنها در برابر چالشهای زیست محیطی منطقه، و تحقق اهداف جهانی مبارزه با تغییرات آب و هوایی و بهسازی سطح کیفیت زندگی در منطقه و جهان گفتگو کرد.
🔸ولیعهد سعودی تأکید کرد عربستان تلاش میکند اجلاسی سالانه با حضور سران کشورها و فعالان عرصهی محیط زیست برای بررسی طرح ابتکاری خاورمیانهی سبز برگزار کند، و چین شریکی اساسی در این طرح خواهد بود.
🔻رئیس جمهور چین نیز با تأکید نسبت به حمایت کشورش از این دو طرح، اظهار داشت که حمایت چین در کنار دیگر کشورها اهمیت زیادی خواهد داشت.
منتقدان می گویند که مشخص نیست که عربستان چگونه قصد دارند ۱۰ میلیارد درخت را در خشک ترین کشور روی زمین بکارند. در حال حاضر، فقط ۵درصد از عربستان سعودی را جنگل تشکیل می دهد و پوشش درختان خاورمیانه عمدتا به سواحل مدیترانه محدود می شود.
به گفته این کارشناسان دولت عربستان سعودی مجبور است پیامدهای گسترده تری از طرح بزرگ درختکاری در کاهش منابع آب سطحی و زیرسطحی بررسی کند و اطمینان حاصل نماید که پروژه به طور پایدار مدیریت می شود.