۳۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۵۶
کد خبر: 83445810
T T
۰ نفر
تغییرات آب و هوایی بزرگترین چالش غول نفتی عربستان

تهران- ایرنا- قدرت گرفتن جریان های حامی محیط زیست در حوزه انرژی و تلاش برای کنار گذاشتن سوخت های فسیلی و همچنین رونق گرفتن فناوری های سبز، چگونگی عرضه سهام بزرگ ترین شرکت نفتی عربستان (آرامکو) در بورس و سودآوری آن را با چالش جدی مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت نفت عربستان سعودی (آرامکو) با داشتن ذخایر نفتی هنگفت، توانایی تولید در سطح کنونی تا ۵۰ سال آینده را دارد اما این شرکت برای حفظ ارزش خود با چالش ها و مشکلات عدیده ای مواجه است.

از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان در عربستان بحث عرضه سهام آرامکو در بازار بورس مطرح شد؛ اما در سوی دیگر و در سال های اخیر بسیاری از سرمایه گذاران به خصوص اروپایی ها و آمریکایی ها به دلیل تغییرات آب و هوایی و روی آوردن جهان به سمت فناوری های دوستدار محیط زیست، سرمایه گذاری خود در بخش نفت و گاز را بشدت کاهش دادند و این موضوعی است که می تواند شرکت آرامکو را با تهدید جدی رو به رو کند.

کارشناسان حوزه انرژی و سرمایه گذاران معتقدند که شرکت آرامکو باید در صورت عرضه احتمالی سهام خود در بازار بورس، برای خریداران بوضوح توضیح دهد که با چه مکانیزمی قصد دارد سود آنان را در دنیایی که همگی به سوی کاهش مصرف سوخت های کربنی و صفر کردن آن تا سال ۲۰۵۰ حرکت می کنند، تضمین کند.

کارشناسان همچنین معتقدند که عرضه هرچه دیرتر سهام آرامکو در بورس، کشش بازار برای تحمل قیمت های بالاتر را کاهش می دهد.

قرار بود عربستان در سال ۲۰۱۷ و نهایتاً ۲۰۱۸ طرح اولیه خود برای عرضه سهام آرامکو در بورس را نهایی کند اما در زمان حاضر این موضوع به سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ موکول شده است.

اصرار بن سلمان برای ارزش گذاری دو تریلیون دلاری سهام آرامکو

خبرگزاری رویترز ۸ اوت (۱۷ مرداد) گزارشی منتشر کرد که نشان می دهد؛ محمد بن سلمان ولیعهد سعودی اصرار دارد تا ارزش آرامکو در بورس، دو تریلیون دلار قیمت گذاری شود اما کارشناسان و افراد آگاه در حوزه انرژی عربستان، معتقدند که ریاض برای موفقیت در بازار باید به قیمت ۱.۵ تریلیون دلار اکتفا کند.

از دیگر چالش های این شرکت، عملکرد غیر شفاف آن است؛ آرامکو بر خلاف دیگر شرکت های نفتی بزرگ جهان، گزارش عملکرد خود در حوزه های مختلف از جمله میزان تولید گازهای گلخانه ای را تاکنون منتشر نکرده است.

با وجود آنکه آرامکو در سال ۲۰۱۸، ۱۱۱ میلیارد دلار سودآوری خالص داشته، اما سودآوری آن در نیمه نخست سال جاری میلادی به میزان ۱۲ درصد کاهش داشته است.

حال باید دید تغییرات آب و هوایی، روی آوردن به فناور های حامی محیط زیست، دیر عرضه شدن سهام آرامکو در بورس و در نهایت عملکرد غیر شفاف آن چه تأثیری بر آینده یکی از غول های نفتی جهان خواهد گذاشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha