یزد- ایرنا- استاندار یزد از مسئولان نهادهای ذی ربط خواست ، تمامی مبادی‌ ورودی های زمینی ، ریلی و هوایی استان را برای جلوگیری از سویه جدید ویروس لامبدا کرونا نظارت و کنترل کنند.

به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز یکشنبه در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به شیب نزولی بستری‌ها این ویروس در استان و جلوگیری از ورود سویه‌های جدید افزود: همه ورودی‌ها با دقت ، همکاری و هماهنگی نهادهای مسئول کنترل شود.

وی با اشاره به اینکه با تلاش کارکنان درمان و بهداشت و همکاری مردم تعداد بستری‌های موارد کرونایی و بیماران سرپایی در استان رو به کاهش است ،ادامه داد: این مهم در ستاد ملی مقابله با کرونا مورد قدردانی رییس‌جمهوری قرار گرفت .
همچنین سرهنگ منوچهر نصیری جانشین فرمانده انتظامی یزد با اشاره به اجرای طرح محدودیت‌ها تا ششم شهریورماه جاری گفت: در این بازه زمانی ۸۸ صنف متخلف پلمب و ۴۷۱ خودرو نیز اعمال قانون شد.

در این نشست پیشنهاد شد، اصناف پرخطر در اسرع وقت در نوبت واکسیناسیون قرار گیرند و اصناف به صورت هوشمندانه و با رعایت کامل شیوه‌نامه‌ها فعالیت کنند.

کنترل مبادی ورودی، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و نظارت مستمر بر مصوبات، نظارت و کنترل صنایعی که کارگران و مهندسان خارجی دارند و افزایش روند واکسیناسیون در استان جزو  مصوبه های نشست بود.

هم اکنون ۵۵۹ فرد مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند و ۱۲۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات دریافت می‌کنند.

سویه لامبدا با نام علمی «سی. ۳۷»، نخستین‌بار در پرو شناسایی شد و نمونه‌هایی از آن نیز در تاریخ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی پیدا شد و  عامل ابتلای بیش از ۸۰ درصد از مبتلایان جدید در آمریکای جنوبی بود، یکی از دلایل اصلی تعداد زیاد موارد ابتلا به کرونا در پرو به دلیل ظهور نوع لامبداست که در حال حاضر ۹۷ درصد موارد ابتلا به بیماری را در این کشور تشکیل می‌دهد.

براساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، کرونا لامبدا جهش‌های زیادی را در مفاهیم ژنی شامل می‌شود که می‌تواند به افزایش قابلیت سرایت پذیری و همچنین افزایش مقاومت آن در مقابل آنتی بادی‌ها منجر شود،  همین مساله باعث شدتا بسیاری از متخصصان سلامت، گونه اصلی کرونا و حتی گونه پلاس را فراموش کرده و هم اکنون تمام تمرکز خود را روی گونه لامبدا کرونا قرار دهند.

به باور برخی از متخصصان عفونی علایم مبتلایان به کرونای لامبدا با دیگر سویه‌ها مشترک بوده، علایم اصلی شامل تب، سرفه خشک، تنگی نفس و خستگی  گلودرد، اسهال، ورم ملتحمه، سردرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی، بثورات پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست.