معاون دانشگاه علوم پزشکی یزد: از شیوع ویروس لامبدا پیشگیری شود

یزد- ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به شیوع ویروس «لامبدا » در برخی کشورها ، گفت: برای پیشگیری از شیوع آن باید آمادگی کامل در استان اتخاذ شود.

به گزارش یکشنبه شب روابط عمومی این دانشگاه، دکتر محمود نوری شادکام افزود: نخستین مورد آن مدتی قبل در پرو یکی از کشورهای آمریکای لاتین شناسایی شد، سپس گزارش هایی از شیوع آن در ۲ کشور دیگر از جمله آرژانتین و شیلی هم دریافت شد.

وی ادامه داد: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که قدرت این ویروس از لحاظ سرایت و کشندگی نسبت به ویروس‌ های جهش یافته کرونا بیشتر است.

این مسوول تصریح کرد: محققان و اندیشمندان سلامت در کشورهای مختلف  و نیز سازمان جهانی بهداشت در این زمینه هشدار دادند، همه باید مراقبت کنند تا به این ویروس آلوده نشوند.

نوری شادکام با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی و یزد از این لحاظ هم مستثنی نیست، اظهار کرد: باید مراقبت بیشتری شود، هرآنچه درباره پیش از سرایت ویروس دلتای هندی  در ایران هشدار داده شد را جدی گرفت ،باید با واکسیناسیون از فضای کرونای دلتا خارج شد ، مسافرت‌ها به خصوصا برای کشورهای آلوده به لامبدا به صورت جدی تحت کنترل قرار گیرد.

وی بیان کرد: مسوولان باید در آمادگی کاملی باشند، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را پیش از آبان ماه بازسازی و تجهیز کنند.

به گفته نوری شادکام برخی از واکسن‌ها در جلوگیری از ویروس لامبدا نقش دارد و تحقیقات اولیه نشان دهنده این مساله است و محققان در حال تولید واکسنی هستند که در برابر این ویروس موثر باشد، اما هنوز به تولید انبوه نرسیدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: اگر آمادگی لازم فراهم شود،تذکر درباره ویروس دلتای هندی به فراموشی سپرده نشود مشکل چندانی در این زمینه به وجود نمی‌آید.

یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۱ شهرستان‌ دارد و وضعیت به جز اشکذر بقیه  شهرستان‌ها از لحاظ شیوع کرونا قرمز است.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌ گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم  بیماری کووید ۱۹ است  و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، هندوستان  و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدی را در جهان به وجود آورده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha