به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای این روزنامه انگلیسی، بیش از ۲۰۰ نشریه حوزه سلامت سراسر جهان در حال تهیه یک سرمقاله مشترک هستند که در آن از رهبران کشورهای مختلف می خواهند تدابیری برای جلوگیری از "بزرگترین تهدید سلامت عمومی" اتخاذ کنند.
"نشریه پزشکی بریتانیا" می گوید این نخستین بار است که بسیاری از نشریات حوزه سلامت جهان یکصدا خواهان نشان دادن ابعاد بزرگ پیامدهای فاجعه بار گرمایش زمین هستند.
نویسندگان، این سرمقاله را که پیش از مجمع عمومی سازمان ملل متحد (۲۱ سپتامبر مطابق با ۳۰ شهریور) و اجلاس آب و هوایی گلاسکو در نوامبر (آبان) امسال منتشر می کنند، می گویند: پیش از این نشست های محوری ما به عنوان سردبیران نشریات سلامت در سراسر جهان خواستار اقدام فوری برای حفظ میانگین دمای جهانی تا کمتر از یک و نیم درجه سانتیگراد هستیم، ضمن آنکه تخریب طبیعت باید متوقف شود و از سلامت عمومی محافظت گردد. در این سرمقاله همچنین به نتایج فاجعه بار میانگین گرمایش کره زمین به بالای یک و نیم درجه سانتیگراد اشاره می شود.
سردبیران نشریات سلامت بر این باور هستند که علیرغم مشغله جهان در مورد کووید -۱۹، نمی توان منتظر پایان همه گیری باشیم تا اقدامات لازم جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را آغاز کنیم.
نویسندگان این سرمقاله می افزایند: «بزرگترین تهدید برای سلامت عمومی، ناکامی مداوم رهبران جهان در حفظ میانگین افزایش دمای جهانی زیر یک و نیم درجه سانتیگراد و بازسازی طبیعت است. تغییرات فوری و گسترده در سطح جامعه باید ایجاد شود و تنها در این صورت شاهد جهانی عادلانه تر و سالم تر خواهیم بود. ما به عنوان سردبیران نشریات سلامت از دولت ها و دیگر رهبران می خواهیم که وارد عمل شوند و سال ۲۰۲۱ را به عنوان سالی که جهان سرانجام تغییر مسیر می دهد، تعیین کنند».
«دکتر فیونا گادلی» سردبیر نشریه پزشکی بی. ام. جی (BMJ) مستقر در لندن و یکی از نویسندگان این سرمقاله می گوید: «متخصصان بهداشت در خط مقدم بحران کووید -۱۹ بوده اند و در به صدا درآوردن زنگ خطر افزایش گرمایش زمین متحد هستند». وی افزود: «کشورهای ثروتمند باید سریعتر عمل کنند و برای حمایت از کشورهای که همین حالا هم بیشترین تاثیر را از گرمایش زمین می بینند وارد عمل شوند. بی تردید سال ۲۰۲۱ باید سال تغییر مسیر جهان باشد چراکه سلامت ما به آن وابسته است».
این سرمقاله قرار است تا پیش از نشست مجمع عمومی و اجلاس گلاسکو در نشریان بی. ام. جی، لنست، نیوانگلند ژورنال آو مدیسن، نشریه پزشکی آفریقای شرقی، بولتن علوم چینی، نشریه ملی پزشکی هند، نشریه پزشکی استرالیا و ۵۰ نشریه تخصصی در حوزه بهداشت و سلامت جهانی منتشر شود.