به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این شبکه جهانی اعلام کردند که نبود واکسن های کووید – ۱۹ خطر به حاشیه رانده شدن کشورهای در حال توسعه را در این اجلاس به همراه دارد.
این شبکه تحت عنوان «شبکه اقدام اقلیمی» با صدور بیانیه ای اعلام کرد: افزایش موارد ابتلا به کووید، توزیع نابرابر جهانی واکسن و لزوم قرنطینه برای بیش از ۶۰ کشور و قلمرو واقع در لیست قرمز را که به شرکت در این مذاکرات ۱۲ روزه امیدوار هستند، به مثابه آن است برگزاری یک کنفرانس ایمن، فراگیر و جهانی آب و هوایی غیرممکن است.
«تسنیم ایسوپ» مدیر اجرایی شبکه اقدام اقلیمی گفت: نگرانی ما این است کشورهایی که به شدت تحت تاثیر بحران آب و هوایی هستند و از حمایت کشورهای ثروتمند در تامین واکسن برخوردار نیستند، کنار گذاشته شوند.
وی افزود: در مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل همواره یک عدم توازن قدرت وجود داشته و اکنون این مساله با بحران سلامت تشدید شده است.
اما دولت انگلیس که میزبان این نشست است، اعلام کرده که بحران آب و هوایی به حدی جدی است که نمی توان این اجلاس را به تعویق انداخت.
«آلوک شارما» رئیس بیست و ششمین اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل گفت: گزارش تازه منتشر شده اقلیمی سازمان ملل نشان می دهد که چرا COP۲۶ باید در نوامبر سال جاری (آبان) برگزار شود تا رهبران جهان از امکان تشکیل جلسه برخوردار شوند و تعهداتی را برای مقابله با تغییرات اقلیمی تدوین کنند.
به گفته دانشمندان، نیمکره شمالی در سه ماهه گذشته تحت تاثیر رکوردشکنی شدید آب و هوایی قرار گرفته، وضعیتی که با گرمایش زمین بدتر شده است.
موج گرمای مرگبار در بخش هایی از آمریکای شمالی و اروپا، وقوع سیل در سراسر غرب اروپا، چین و آمریکا و آتش سوزی در حاشیه مدیترانه و کالیفرنیا جملگی به دلیل گرمایش زمین تشدید یافته اند.
در این میان، انگلیس اعلام کرده است که هزینه های اسکان نمایندگان در معرض قرنطینه را تامین می کند. این کشور همچنین پیشنهاد ارائه واکسن های سریع را داده است.
شارما گفت: با شرکایمان از جمله دولت اسکاتلند و سازمان ملل به طور خستگی ناپذیری همکاری می کنیم تا از برگزاری اجلاسی فراگیر، قابل دستیابی و ایمن در گلاسکو اطمینان یابیم.
با این حال، یک گروه مردم نهاد تاکید کرد که هیات هایی که از آنها برای شرکت در این اجلاس دعوت شده است، هنوز واکسن نزده اند.
دولت انگلیس اعلام کرده که واکسیناسیون از هفته جاری آغاز می شود و حتی با تاخیر چهار هفته ای بین دُزها، زمان کافی برای انجام کار تا قبل از آغاز اجلاس COP۲۶ در روز ۳۱ اکتبر (۹ آبان) وجود دارد.
در حال حاضر بیش از ۵۵ درصد از اروپایی ها در مقایسه با حدود ۳ درصد از مردم آفریقا، کاملا واکسینه شده اند.
https://www.france24.com/en/live-news/20210907-ngos-say-cop26-climate-summit-must-be-postponed
نظر شما