شهرکرد- ایرنا-نقش زنان کارآفرین در چهارمحال و بختیاری برای رونق اقتصادی بی‌بدیل است چرا که آنها با وجود مشکلات اقتصادی موجود، برای اشتغال دیگر بانوان هم گام بر می‌دارند.

بانوان ایرانی با همت والای خود در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی توانسته‌اند در همه زمینه ها نقش آفرین باشند و در حوزه اقتصادی نیز به  دنبال کارآفرینی هستند.

بدون شک، خلاقیت‌ها و نوآوری‌های بانوان در کنار تحصیلات عالی آنان، باعث شده تا مجموعه کارآفرینی، اشتغال‌زایی و اقتصاد در نقاط مختلف کشور از جمله چهارمحال و بختیاری متحول شود.

در چهارمحال و بختیاری نیز تعدادی از بانوان در حوزه کارآفرینی و اقتصادی فعالیت دارند که نشان‌دهنده توانمندی این قشر به‌عنوان نیمی از جمعیت استان است.

هر بانوی ایرانی، یک کارآفرین است

یکی از بانوان کارآفرین چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف گفت: هر بانوی ایرانی می‌تواند یک کارآفرین و فعال اقتصادی موفق باشد.

وجیهه اسداللهی اسدآبادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: تمامی بانوان خانه‌دار و شاغل  می‌توانند از طریق ایجاد شغلی مطلوب با آینده مناسب و منبع درآمد پایدار نسبت به توسعه و ترویج کارآفٰرینی و رونق اقتصادی تاثیرگذاری و نقش‌آفرینی کند.

وی افزود: فعالیت خود را از شاگردی و دوزندگی آغاز کردم و با تلاش بی‌وقفه و شبانه‌روزی توانستم به جایگاه کنونی خود در عرضه اقتصادی و کارآفرینی دست پیدا کنم.

اسداللهی به حوزه فعالیت اقتصادی و کارآفرینی خود در داخل و خارج کشور اشاره و تصریح کرد: سفارش‌های خارجی و فروش تولیدات در کشورهای دیگر از طریق صادرات چمدانی و با کمک برخی رابط‌ها ارسال می‌شود.

وی با اشاره به صادرات تولیدات خود را کشورهای ویتنام و تایلند یادآور شد: تلاش می‌شود پس از مهار و ریشه‌کنی ویروس کرونا بتوان محصولات تولیدی را به سایر کشورهای دنیا به‌خصوص کشورهای همسایه ایران صادر کرد تا توان بانوان ایرانی برای همگان مشخص و ثابت شود.

این بانوی فعال در حوزه اقتصادی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:‌ تاکنون یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی با نرخ ۶ درصد و بازپرداخت ۶۰ ماهه دریافت و برای ۶ نفر به‌صورت دائمی و مستقیم و ۳۵ نفر به‌طور فصلی شغل ایجاد کرده‌ام.

وی مهم‌ترین مزیت فعالیت‌های اقتصادی بانوان را موفقیت آنان در حوزه‌های مختلف دانست و گفت:‌ بانوان با دقت، ریزبینی، نکته‌بینی و ظرافت، می‌توانند رقابت و تلاش بهتر و مدیریت موفق‌تری در عرصه‌های کارآفرینی داشته باشند.

اسداللهی به مشکلات بانوان در عرصه اقتصادی و کارآفرینی اشاره و تاکید کرد: باید به مدیریت توانمند بانوان اعتماد کرد و با اعتماد به بانوان، مسیر را برای فعالیت آنان هموار کنیم.

وی افزود: بانوان با صبوری بیشتری،‌ آرامش روحی و روانی مطلوب‌تر و توان اقتصادی بهتر می‌توانند راحت‌تر از مشکلات عبور کنند.

بانوی کارآفرین چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: دوران شیوع ویروس کرونا فرصتی بود تا بتوان با برون‌سپاری امور، تولیدات در خانه را افزایش داد اما در این دوران، تولیدکنندگان از لحاظ بازار فروش با مشکلاتی مواجه شدند ولی اجازه بیکار شدن دوزندگان را نداده و با سپردن برخی کارها به آنان، اجازه تحمل فشارهای اقتصادی و روحی به آن‌ها را ندادند.

وی یادآور شد: حمایت‌های دستگاه‌های اجرایی متولی کارآفرینی مانند ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی، صندوق کارآفرینی امید و صندوق توسعه تعاون از بانوان کارآفرین مطلوب بوده است.

اسداللهی اظهار داشت: بانوان در حوزه اقتصادی می‌توانند به خانواده خود هم کمک می‌کنند و از نظر هنرصنعت‌های مختلف نیز پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای داشته‌اند.

وی گفت: یک بانوای خانه‌دار، یک کارآفرین نمونه با تمرکز بالا به‌شمار می‌رود که از نظر اقتصادی به درآمد خانوار کمک می‌کند.

این بانوی فعال در حوزه اقتصادی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در رسیدن به موفقیت‌های کنونی، سختی‌های زیاد و خاصی را تحمل کردم اما جامعه هم باید برای موفقیت بانوان کمک کند تا مسیرهای اداری و کاغذبازی اداری حذف شود و مواد اولیه به‌موقع تامین شود.

وی افزود: توصیه می‌کنم بانوان هیچ‌گاه به کار نکردن فکر نکنند و با اعتماد به خود در راستای دستیابی به موفقیت‌های روزافزون تلاش کنند و از مشکلات نترسند.

اسداللهی تصریح کرد: بانک‌های عامل و دستگاه‌های اجرایی متولی حوزه اقتصادی و کارآفرینی تاکنون همکاری‌های مطلوبی با بنده به‌عنوان بانوی اقتصادی و کارآفرین استان داشته‌اند.

وی با اشاره به نوسانات اقتصادی بازار و دشوار شدن تهیه مواد اولیه یادآور شد: مثبت‌اندیشی به امور و انجام مثبت امور در کنار تحمل سختی‌ها و توکل به خدا، روند دستیابی به موفقیت‌های روزافزون را تسهیل خواهد کرد.

چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره برای طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی پرداخت شد

کارگزار توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار چهارمحال و بختیاری نیز گفت: چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره برای پروژه‌های اشتغال‌زایی مستقر در روستاها و ناحیه‌های صنعتی روستایی پرداخت شده است.

مریم مشرف‌المُلک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد:‌ یکی از طرح‌ها و تسهیلات اشتغال‌زایی اجرا شده در چهارمحال و بختیاری، طرح اشتغال روستایی و عشایری است که تاکنون چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره با نرخ ۶ درصد، بازپرداخت ۷۲ ماهه ساله و تنفس حداقل ۶ ماهه تا یک سال، بابت پروژه‌های اشتغال‌زایی مستقر در روستاها و ناحیه‌های صنعتی روستایی پرداخت شده است.

وی افزود: در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اسامی دریافت‌کنندگان این تسهیلات و تعداد اشتغال مورد تعهد آن‌ها برای اطلاع مردم انتشار داده شده است.

مشرف‌الملک تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌های اشتغال اجرا شده در چهارمحال و بختیاری، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی است که جامعه هدف آن را بیشتر زنان تشکیل می‌دهند.

وی یادآور شد: یکی از مشکلات زنان کارآفرین به‌خصوص در مشاغل خانگی، عرضه و فروش محصولات تولیدی آن‌هاست.

کارگزار توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:‌ زنان حدود نیمی از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده‌اند و مطابق آمار بین‌لمللی، در مجموع، دو سوم فعالیت‌های انجام شده در دنیا از سوی بانوان صورت می‌گیرد.

وی گفت:‌ توجه به استعدادهای بالقوه این پتانسیل قوی با توانیی انجام امور به‌صورت رسمی و غیررسمی، می‌توان آن را یکی از بزرگ‌ترین منابع سرمایه‌گذاری برای کشورهای در حال توسعه به‌شمار آورد.

مشرف‌الملک تاکید کرد: حضور زنان در بازار پیامدهای مختلفی از جمله بالا رفتن سطح درآمد خانواده، کاهش بار تکفیل و فشار اقتصادی بر مردان در خانواده، کُند شدن رشد دستمزدها و به‌دنبال آن رشد کمتر هزینه‌های تولید کالاها و خدمات در تمامی جامعه و استقلال مالی زنان را به‌همراه دارد.

وی برخی زنان سرپرست خانوار را به‌عنوان تنها منبع درآمد خانواده دانست و افزود: در بعضی خانوارها، مرد بی‌کار است و اشتغال همسر وی تنها منبع درآمد خانواده را تشکیل می‌دهد.

مشرف‌الملک تصریح کرد: در نهایت، با ورود زنان به بازار کار و شاغل شدن آنان، بسیاری از خانوارهای کم‌درآمد از فقر نجات پیدا می‌کنند.

وی برنامه‌های اشتغالی اجرا شده در استان برای زنان را دارای اهمیت زیادی دانست و یادآور شد: با توجه به شرایط نامساعد بازار کار، موضوع اشتغال از جنبه ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و از لحاظ صیانت از اشتغال موجود، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها به‌شمار می‌رود.

کارگزار توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بررسی سهم گروه‌های شغلی در اشتغال زنان استان نشان می‌دهد که سهم گروه شغلی کارگران ساده از اشتغال بانوان افزایش یافته است، در حالی که از سهم گروه صنعت‌گران و کارکنان مشاغل مربوط کاهش و سهم گروه متخصصان ثابت مانده است.

وی گفت: به‌همین منظور می‌توان نتیجه گرفت که فرصت‌های محدود شغلی ایجاد شده، بیشتر برای زنان با سطح سواد کم است، در حالی که سهم قابل‌توجهی از زنان بیکار چهارمحال و بختیاری دارای سطح سواد عالی هستند.

مشرف‌الملک تاکید کرد: در چهارمحال و بختیاری برنامه‌های اشنغال متعددی اجرا شده که جامعه هدف برخی از آن‌ها بیشتر بانوان بوده و بعضی دیگر، هر ۲ گروه مردان و زنان را هدف‌گیری کرده است.

وی افزود: یکی از راهکارهایی که می‌تواند بخشی از مشکلات پیش‌روی زنان کارآفرین را از میان بردارد، استفاده از فضای مجازی برای عرضه و فروش محصولات آنان به‌شمار می‌رود.

کارگزار توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: آی. تی (IT) نسبت به صنایع دیگر، در دوران شیوع ویروس کرونا بسترساز بوده است و در تمامی صنایع نقش موثر دارد.

وی یادآور شد: شیوع ویروس کرونا فرصتی بود تا تمامی گروه‌ها، خود را بر نیازمندی‌های بستر فناوری اطلاعات وفق دهند.

مشرف‌الملک اظهار داشت: فناوری اطلاعات مرز نمی‌شناسد و زنان چهارمحال و بختیاری می‌توانند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی تولیدی خود را از طریق آی. تی (IT) به مشتریان عرضه،‌ درآمدزایی و با نگاه بلندمدت به ارزآوری فکر کنند.

۴۴۰ بانوی کارآفرین در چهارمحال و بختیاری شناسایی شد

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۴۴۰ بانوی کارآفرین در این استان شناسایی شده است.

مرضیه جلیل‌پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: علاوه بر این تاکنون ۱۴۱ زن شاخص، ۲۹ بانوی بازرگان، ۱۸۸ تعاونی زنان، ۴۰۰ بانوی فرهیخته و توانمند و ۴۷ بانوی فعال اقتصادی در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است.

وی افزود: حدود ۳۲۰ نفر از بانوان کارآفرین و سرپرست خانوار چهارمحال و بختیاری از سوی دفتر امور زنان و خانواده استانداری به‌منظور دریافت تسهیلات به ۶ بانک عامل معرفی و در این مدت سه هزار و ۵۴۶ شغل برای بانوان استان از طریق دستگاه‌هایی اجرایی مرتبط ایجاد شده است.

هزار و ۱۵۴ میلیارد ریال تسهیلات ارزان‌قیمت به بانوان چهارمحال و بختیاری پرداخت شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: از ابتدای اجرای طرح‌های اشتغال روستایی و مشاغل خانگی تاکنون یک‌هزار و ۱۵۴ میلیارد ریال تسهیلات ارزان‌قیمت شامل یک‌هزار و ۱۱۲ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی و ۴۲ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به بانوان این استان پرداخت شده است.

حفیظ الله فاضلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: از ابتدای اجرای طرح اشتغال روستایی در سال ۱۳۹۷ تاکنون یک‌هزار و ۱۱۲ میلیارد ریال تسهیلات به سه هزار و ۱۷۰ نفر از بانوان روستاهای استان پرداخت شده است.

وی یادآور شد: این میزان تسهیلات بانکی با کارمزد ۶ درصد، بازپرداخت ۷۲ ماهه، تنفس ۱۲ ماهه و مدت مشارکت ۲۴ ماهه به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شد.

فاضلی تصریح کرد: در این مدت ۴۲ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای ایجاد و توسعه مشاغل خانگی به بانوان چهارمحال و بختیاری پرداخت شد.

وی اظهار داشت: این میزان تسهیلات با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت ۶۰ ماهه به ۴۲۰ نفر از بانوان استان اختصاص پیدا کرد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال وبختیاری ۴۹۳ هزار زن دارد که از این تعداد ۳۲۶ هزار نفر برابر ۶۶.۱۲ درصد در شهرها و ۱۶۷ هزار نفر در جوامع روستایی ساکن هستند.

چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با افزون‌بر ۹۷۹ هزار نفر جمعیت دارد.