«مجید صفدریان» روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا از چاپ نشریه «یاد یاران» با محوریت شهید مدنی اشاره و خاطرنشان کرد: این نشریه شامل زندگینامه، معرفی آثار و مصاحبه با یاران شهید است که در روز کنگره توزیع خواهد شد.
وی در رابطه با اقدامات انجام شده برای برگزاری کنگره شهید آیت الله مدنی، اظهار داشت: از آنجایی که بنیاد شهید همدان مسئولیت کمیته آثار ماندگار در کنگره آیتالله شهید مدنی را بر عهده دارد، دستگاههایی از جمله بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، دفتر فنی استانداری، میراث فرهنگی، مدیریت اسناد و کتابخانه غرب کشور و صدا و سیما از زیرمجموعههای این کمیته هستند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان گفت: شهید مدنی خدمات بسیار ارزندهای قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در همدان داشته است و آثار و برکات این خدمات پس از گذشت ۴۰ سال همچنان باقی و ادامه خواهد داشت.
به گفته وی بیش از ۵۰ اثر از این شهید به جا مانده که صرفنظر از خدمات معنوی، مذهبی و انقلابی این عالم بوده است.
مسوول کمیته آثار ماندگار کنگره شهید مدنی ادامه داد: تأسیس دارالایتام، درمانگاه و مؤسسه قرضالحسنه مهدیه، ساخت حمام و حسینیه شهید مدنی در دره مرادبیگ از جمله خدمات این نماینده حضرت امام (ره) در همدان بوده که بهصورت عامالمنفعه و برای مردم نیازمند راهاندازی شده است.
صفدریان یادآور شد: بیت شهید آیتالله مدنی در کوچه آخوند همدان که محل سکونت این عالم بود و از طرفی محل هدایت نیروهای انقلابی و مرجع و مأمنی برای مردم در پیروزی انقلاب و پس از آن بود نیز یکی از آثار به جا مانده از این شهید است که جزء آثار باستانی از سوی اداره میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.
به گفته وی مرمت و بازسازی بیت شهید آیت الله مدنی با همکاری اداره میراث فرهنگی انجام شده و بهزودی تبدیل به موزه شهید مدنی خواهد شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان تاکید کرد: با توجه به اینکه آیتالله مدنی نقش رهبری مردم در استان همدان را بر عهده داشت و بسیاری از جوانان در دوران دفاع مقدس با نظر و توجه این عالم به جبهه اعزام میشدند و به همین مناسبت المانهایی در سطح شهر و گلزار شهدا با نام و یاد ایشان نصب میشود.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه شهرداری همدان در ساخت المانها همکاری بسیار خوبی با کمیته آثار ماندگار داشته، عنوان کرد: ساخت و جانمایی این المانها با همکاری شهرداری صورت گرفته و تا روز پنجشنبه، ۶ المان در محلهایی از شهر که با شهید مدنی قرابت دارد از جمله مقابل بیت شهید در کوچه آخوند نصب میشود.
صفدریان خاطرنشان کرد: کنگره شهید آیت الله مدنی در روز شهادت ایشان ۲۰ شهریور و با حضور نماینده مقام معظم رهبری در بنیاد شهید، معاون فرهنگی این مجموعه و مسئولان استانی با ادای احترام به مقام این شهید والامقام در بیت ایشان آغاز و سپس در سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، آیت الله مدنی(۱۲۹۳ -۱۳۶۰ش) به دنبال مبارزاتش در دهه ۱۳۴۰ چندین بار توسط ساواک دستگیر و تبعید شد و در چنین شرایطی به بیماری سل ریوی مبتلا شد که با بررسی پرونده پزشکی و قوت گرفتن احتمال درگذشت او در اثر این بیماری، ساواک برای فرار از فشارهای طیف مذهبی جامعه در سال ۱۳۵۱ آیت الله مدنی را به دره مرادبیک در حوالی همدان تبعید کرد.
پس از درگذشت روحالله کمالوند بنیانگذار حوزه علمیه کمالیه، آیت الله مدنی به خرمآباد مهاجرت کرد و تا سال ۱۳۵۴ اقدام به انتشار توضیحالمسائل و تحریرالوسیله از آثار امام خمینی(ره) کرد و سخنرانی او به مناسبت دوازهمین سالگرد قیام ۱۵ خرداد در مسجد شاه خرمآباد ساواک را نسبت به اقدامات او حساس کرد.
همچنین وی از سوی امام (ره) به عنوان نماینده در استان لرستان انتخاب شده بود و همین عوامل باعث شد تا ساواک وی را به نورآباد ممسنی تبعید کند.
پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران برای حل مشکلات مردم همدان به امامت جمعه این شهر منصوب شد و در اولین انتخابات مجلس خبرگان به نمایندگی از همدان به مجلس راه یافت و در آبان سال ۱۳۵۸ امام راحل وی را به عنوان امام جمعه تبریز منصوب کرد.
این مجاهد نستوه سرانجام در ۲۰ شهریورماه ۱۳۶۰ در حال اقامهٔ نماز جمعه ترور شد و مسئولیت ترور او را سازمان مجاهدین خلق بر عهده گرفت و آیت الله مدنی دومین شهید محراب انقلاب اسلامی نامیده شد.
کنگره بزرگداشت آیت الله مدنی ۲۰ شهریور ماه در همدان برگزار می شود.