شیراز- ایرنا- فرماندار فیروزآباد با اشاره به همزمانی جان‌باختن جهانبخش بهزادی چهارمین فرد جانباخته در عملیات خاموش‌کردن آتش‌سوزی مردادماه طبیعت هایقر این شهرستان با سالروز آسمانی شدن محیط‌بانان در کوه‌های زاگرس در سوم شهریورماه، گفت:‌ نامگذاری این روز به نام شهدای زاگرس را در تقویم دنبال می‌کنیم.

حسین آرگیو شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:‌ در جلسه آینده شورای فرهنگ عمومی فیروزآباد این موضوع را مصوب خواهیم کرد و پس از آن، درخواست خود را به شورای فرهنگ عمومی استان و شورای انقلاب فرهنگی کشور ارائه خواهیم داد تا یک روز را در تقویم کشور به نام شهدای زاگرس اختصاص دهند.
وی گفت: نامگذاری روزی به نام شهدای زاگرس، فرصتی برای زنده نگه‌داشتن یاد، نام و خاطره شهدای حفاظت از محیط‌زیست و مدافعان طبیعت و پاسداشت مقام این شهدا و ترویج روحیه ایثار و از خودگذشتگی در شرایط صلح است.
فرماندار شهرستان فیروزآباد گفت: اگر اهمیت کار شهدای حافظ محیط زیست را به درستی تبیین کنیم اقدام به نامگذاری روزی در تقویم رسمی به نام شهدای زاگرس خواهد شد.
آرگیو در ادامه با اشاره به رشادت و شجاعت مثال‌زدنی مردم فیروزآباد در طول تاریخ ایران اظهار داشت: مردم فیروزآباد، مردمی متدین ، متمدن و بافرهنگ، فداکار و ایثارگر هستند که در تمام رویدادهای انقلابی دین خود را ادا نمودند.
وی با اشاره به  شهدای فداکار خدمت افزود: گروه دوستداران طبیعت و شهدای فداکار خدمت با تمام توان با هدف مقابله با آتش‌سوزی در جهت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی فعالیت کردند و در این مسیر به شهادت رسیدند.

حسین آرگیو فرماندار فیروزآباد

فرماندار فیروزآباد با بیان اینکه استمرار انقلاب اسلامی به برکت خون شهداست، گفت: هر آنچه در توان داریم باید برای نهادینه کردن فرهنگ شهامت، ایثارگری، فداکاری و شهادت‌طلبی در جامعه به کار ببندیم زیرا ایران اسلامی به‌واسطه داشتن این تفکرات ارزشمند به موفقیت رسیده است.
وی ادامه داد: نباید برای شناساندن افکار، اندیشه و منش شهدا به نسل جوان و نوجوان از هیچ تلاشی فروگذاری کنیم.
آرگیو تصریح کرد: هرچه بتوانیم شجاعت، فداکاری، افکار و اندیشه شهدا و ایثارگران را به نسل نوجوان و جوان انتقال دهیم به همان اندازه در تشویق نیروهای حافظان طبیعت و منابع طبیعی و همچنین مقابل تهاجم فرهنگی دشمن موفق شده‌ایم.
وی با بیان اینکه متاسفانه در تقویم رسمی کشور هیچ نامی از شهدای فداکار خدمت تاکنون نیامده است، افزود: اگر کار شهدای فداکار خدمت و حافظان طبیعت را به درستی تبیین و تشریح کنیم قطعاً به نامگذاری روزی در تقویم رسمی کشور به نام شهدای فداکار خدمت و یا شهدای زاگرس منجر خواهد شد.

ارتفاعات تنگه هایقر شهرستان فیروزآباد استان فارس مردادماه امسال صحنه رشادت و ایثار نیروهای مردمی بود که برای خاموش کردن آتش‌سوزی منابع طبیعی این منطقه بکر آستین همت بالا زده بودند.
آتش ۱۱ مرداد به جان طبیعت زیبای تنگه هایقر افتاد و بعد از تلاش حدود ۴۸ ساعته ۱۳ مردادماه مهار شد اما در میانه تلاش‌ها یعنی ۱۲ مردادماه، سه تن از طایفه بهزادی (حامد، ناصر و رضا) از نیروهای مردمی و عشایر منطقه جان خود را بر اثر سوختگی و محاصره شدن در آتش از دست دادند.  جهانبخش بهزادی نیز در این حادثه دچار سوختگی شدید شد که پس از تحمل ۲۰ روز دشواری فرایند درمان، در بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین (ع) صدرای شیراز جان باخت.
بنا بر اعلام هفتم شهریورماه ۱۴۰۰ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس،  براساس قانون به چهار نفر جانباخته حادثه آتش سوزی طبیعت تنگه هایقر فیروزآباد لقب فداکار خدمت داده می‌شود.
به دنبال پیگیری‌های خبرنگار ایرنا،‌ پیش از این رئیس هیأت مدیره انجمن کانون سبز از تشکل‌های زیست‌محیطی استان فارس، نامگذاری سوم شهریورماه به نام روز شهدای زاگرس در تقویم استان و کشور را خواستار شده بود.
بهمن ایزدی افزود: روز شهادت جهانبخش بهزادی چهارمین مدافع طبیعت در آتش‌سوزی تنگه هایقر فیروزآباد فارس تقریبا با شهادت زنده‌یاد شریف باجور فعال محیط زیست ایران و سه تن دیگر در آتش‌سوزی جنگل‌های مریوان مصادف شد.
ایزدی یادآوری کرد: زنده‌یاد شریف باجور سوم شهریورماه سال ۹۷ به همراه گروهی برای مهار آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس به مناطقی که دچار آتش‌سوزی شده بود، رفتند اما در میان آتش گرفتار شدند و جان باختند.
وی بیان داشت: به دلیل اتفاق تلخی که اخیرا برای خانواده بهزادی رخ داد و مصادف بودن سوم شهریورماه روز اعلام خبر شهادت جهانبخش بهزادی با روز شهادت شریف باجور، شایسته است که در تقویم ایران، این روز را به نام شهدای زاگرس نامگذاری کنیم.

شریف باجور، امید کهنه پوشی، رحمت حکیمی و محمد پژوهی نیز سوم شهریورماه ۹۷ زندگی خود را برای حفاظت از محیط زیست و خاموش کردن آتش در جنگل‌های شهرستان مرزی مریوان استان کردستان در غرب ایران از دست دادند.
به گفته مدیرکل محیط زیست استان کردستان، ۲ نفر از این جانباختگان فعالان زیست محیطی مریوان و ۲ نفر دیگر نیز از پیمانکاران اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان بودند که به علت خفگی ناشی از تنفس دود و سوختگی ناشی از شدت آتش سوزی جنگل های نزدیک روستاهای سلسی و پیله در شهرستان مریوان، جان خود را از دست دادند.