سنندج - ایرنا - معاون سلامت دامپزشکی کردستان گفت: تاکنون ۳۹۷ هزار و ۵۲۵ راس دام معادل ۹۹.۴ درصد بصورت رایگان و با بهره‌گیری از اکیپ‌های بخش غیردولتی واکسینه شده است.

ناصر مخدوم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد دام در یک هزار و ۳۳۱  واحد اپیدمیولوژیک در روستاهای استان با مشارکت ۹۸ در قالب تیم‌های ۲ و سه نفره بخش غیردولتی واکسینه شده است.

وی افزود: این اداره کل در جهت انجام وظایف محوله، کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام و حفظ بهداشت عمومی، اجرای عملیات واکسیناسیون کاملاً رایگان بره و بزغاله علیه بیماری بروسلوز را در سراسر استان با اولویت کانون های بیماری در انسان و دام همچنان ادامه می دهد.

معاون سلامت دامپزشکی کردستان گفت: این طرح از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شده بود که با تحقق بخش عمده آن برای دامهای سبک از دیروز مرحله دوم این طرح برای واکسیناسیون دام سنگین شروع شده که در سال جاری تعداد واحدهای اپیمیولوژیک نسبت به سال گذشته رشد چشمگیر داشته و نشان از تلاش و زحمات اکیپ های واکسیناسیون برای پوشش دادن بیشتر روستاها دارد.

بیماری تب مالت، یک عفونت باکتریایی است که از گاوها، گوسفندان یا بزهای آلوده و عفونی شده به انسان انتقال می‌‏یابد، این بیماری از انسان به انسان مسری نیست.

این بیماری، در حیوان به نام سقط جنین واگیر موسوم است و به نام‏های دیگری نظیر تب مواج، تب دیوانه، تب مدیترانه‌‏ای نیز نامیده می‌‏شود.

بروسلوز انسانی (تب مالت) ناشی از بروسلا ملی تنسیس در جاهایی که گوسفند و بز آلوده زیاد است خطر جدی بهداشت عمومی در آن مناطق است و بیشتر در فصول تابستان و بهار یعنی فصل زایش و شیردهی دام‏ها دیده می‌‏شود.

عفونت باکتریایی اعضای خون‏ساز بدن، از جمله مغز استخوان، گره‏های لنفاوی، کبد و طحال را متأثر می ‏سازد. 

استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۵۰ هزار تن شیرخام تولید می شود در حالیکه مصرف سالانه آن حدود ۴۵ هزار تن گوشت مرغ و ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن نیز گوشت قرمز است.

جمعیت دامی استان کردستان حدود سه میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.