به گزارش ایرنا از مسکو ، در نمایشگاه عکس «اصفهان شکوه معماری ایرانی» که به مدت یک ماه در تالار شامگاهی کاخ موزه تزارها دایر خواهد بود ۳۰ اثر از عکاسان اصفهانی برای بازدید کنندگان به نمایش در آمده است.
این آثار پس از فراخوان توسط شهرداری اصفهان و دریافت ۳۶۳ اثر از ۲۶ عکاس، توسط هیأت داوران انتخاب و برای شرکت در این نمایشگاهها به روسیه ارسال شد.
کاخ موزه تزارها قصر امپراتوران دوره تزاری روسیه و یکی از بزرگترین کاخها در شهر پوشکین در مجاورت سنتپترزبورگ است که آن را مجللترین و با شکوهترین بنای این شهر مینامند. این کاخ که پس از انقلاب اکتبر به موزه تبدیل شد هر سال میزبان شمار زیادی از گردشگرانی است که از سراسر جهان به روسیه میآیند.
در مراسم افتتاح این نمایشگاه مسعود احمدوند رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه برپایی این نمایشگاه را دریچه ای برای آشنایی بیواسطه شهروندان روس از ایران دانست و گفت: اصفهان و سن پترزبورگ که از سال ۱۳۷۸ قرارداد خواهرخواندگی امضا کردهاند به عنوان پایتختهای فرهنگی ایران و روسیه شناخته میشوند و اشتراکات بسیاری میان این دو شهر وجود دارد که یکی از آنها وجود بناهای باشکوه از نظر هنر معماری است.
احمدوند با اشاره به قدمت تاریخی اصفهان و توسعه آن در عصرهای مختلف افزود: جلوه معماری باشکوه ایرانی در مساجد، میدان نقش جهان، کاخها و پلهای این شهر متبلور است که تعدادی از آنها را در این نمایشگاه مشاهده میکنیم. در این نمایشگاه علاوه بر عکسهایی از بناهای اصفهان آثاری از صنایع دستی هنرمندان این شهر مانند خاتم کاری، نگارگری، میناکاری، قلمزنی و گلیمبافی نیز به نمایش در آمده است.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه ابراز امیدواری کرد با کاهش محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا شهروندان سن پترزبورگ بتوانند از نزدیک آثار زیبای هنرمندان ایرانی را در اصفهان مشاهده کنند.
وی از شهرداری اصفهان، ادارهکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشجویان ایرانی مقیم روسیه و کاخ موزه تزارها برای مساعدت در برپایی این نمایشگاه قدردانی کرد.
در ادامه اولگا تاراتینوا رئیس کاخ موزه تزارها گفت: از نمایشگاه بازدید و از زیبایی این آثار شگفت زده شدم.
او تصریح کرد: من آشنایی زیادی با دنیای شرق ندارم و این عکسها و صنایع دستی اشتیاق مرا برای آشنایی بیشتر با شرق به ویژه ایران برافروخت. این آثار چهره یک دنیای دیگر با رنگها و نقشهای زیبا را برای من آشکار کرد و علاقه دارم به زودی برای آشنایی با اصفهان این شهر را از نزدیک ببینم.
نرگس احمداوا دبیر انجمن دوستی ایران و سن پترزبورگ نیز با اشاره به اینکه برپایی نمایشگاههای هنری یکی از بهترین مسیرها برای توسعه دوستی و پیوندهای پایدار میان ملتها است خواستار تداوم این همکاریها میان شهروندان دو کشور شد.
پخش کلیپ معرفی اصفهان به زبان روسی و ارائه توضیحات درباره عکسها و صنایع دستی به نمایش درآمده برای شرکت کنندگان از دیگر بخشهای این نمایشگاه است .
شهر پوشکین در ۳۰ کیلومتری سنت پترزبورگ واقع شده است. منطقهای در این شهر به نام «تزارسکویه سلو» وجود دارد که به معنای دهکده تزارها است. در سال ۱۹۳۷ به مناسبت یکصدمین سال فوت پوشکین، شاعر بزرگ و معروف روس این مکان به پوشیکن تغییر نام یافت. در این مکان قصر تابستانی کاترین اول، همسر پترکبیر قرار دارد. این کاخ یکی از برترین جاذبههای گردشگری سن پترزبورگ است که گردشگران بسیاری را از سراسر جهان به خود جذب میکند. پترکبیر در سال ۱۷۰۸ این منطقه را به همسر خود هدیه داد. طی سالهای ۱۷۱۷ تا ۱۷۲۳ با دستور کاترین اول، برانشتین معمار بزرگ روس، قصری سنگی در آن احداث کرد.
در مرکز پارک دریاچه مصنوعی به یادبود پیروزی ارتش روسیه بر نیروی دریایی عثمانی در سال ۱۷۷۰ در دریای سیاه ساخته شده است. در سالهای ۱۷۹۲ تا ۱۸۰۰ قصر الکساندر به این مجموعه اضافه و در سال ۱۸۱۱ مدرسهای مخصوص اشراف زادگان در این مجموعه ساخته شد. این مدرسه اشخاصی چون الکساندر پوشکین بنیانگذار ادبیات کلاسیک روس را پرورش داد. یکی از دیدنیترین نقاط این قصر اتاق کهربا است. تمام وسایل این اتاق از قبیل میز و صندلی و تزئینات دیوار و سقف از سنگ کهربا ساخته شده است. در حمله آلمانها به روسیه تمامی کهرباهای این اتاق به سرقت رفت اما مجدداَ طی ۲۴ سال با سه تن کهربا بازسازی شد. دهکده تزارها تا سال ۱۹۱۷ و قبل از پیروزی انقلاب کمونیستی در ماه اکتبر همچنان قصر تابستانی تزارها بود و سپس این مکان با فرمان لنین، ملی اعلام و به موزه تبدیل شد.