برپایه مطلب دریافتی ایرنا در این نامه خطاب به محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:عرصه رسانه امروز بدون تردید مهمترین ، اثر گذارترین پرقدرت ترین و در عین حال خطیر ترین شناسه در مسیر توسعه است که بارها درکلام مقام معظم رهبری مشاهده کرده ایم و بزرگان و فلاسفه معاصر کنونی جهان هزاره سوم را هزاره رسانه ها و ارتباطات دانسته و آنها را ابرقدرت های قرن جدید می دانند.
در این نامه افزوده شده است: وقوف بی تردید جنابعالی به تاثیر بالای نقش رسانه و همراهی آنان به عنوان مهمترین عامل در تحقق اهداف توسعه ای کشور در طول مدت زمان ارائه برنامه ها و ... بارقه های امید به تحول و ارتقای جایگاه رسانه و فعالین عرصه رسانه ای کشور را بارور ساخت. براین باوریم که اولویت اول و اساسی برای موفقیت در این مسیر ارزشمند، صیانت از جایگاه ارزشمند رسانه و فعالین آن می باشد که بر اساس این باور، آموزش و پژوهش و به روز بودن دانش رسانه ای و دروازه بانی تخصصی فعالین آن اعم از خبرنگاران ، نویسندگان ، عکاسان خبری و ... نخستین گام است.
بسیج رسانه فارس نوشت:جناب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ورود به عرصه هرگونه فعالیتی در همه گروهها و رده های شغلی و ... نیازمند داشتن حداقل های تخصصی است ، بر این اساس شرط داشتن حداقل های تخصصی برای فعالیت های رسانه ای را می توان در قالب آیین نامه ای جامع و مدوّن ، اجرایی نمود.
در نامه این تشکل آمده است:بدون تردید اگر فرمان ۸ ماده ای رهبر فرزانه انقلاب در خصوص مبارزه با فساد توسط مسئولین بدرستی انجام گرفته امروز شاهد حجم قابل توجه فساد و پرونده های مرتبط با آن و متاسفانه هزینه بالای فرهنگی و اجتماعی وقوع آن نبودیم.جدا از وظایف دستگاه ها و نهاد های قانونی که وظیفه پیشگیری، پی گیری ، نظارت و ... برخورد با فساد را بر عهده دارند ، رجاء واثق داریم که ارتقا و حمایت از جایگاه رسانه ها و خبرنگاران و فعالین رسانه ای در نظارت آگاهانه و هوشیارانه و توام با سلامت عمل، به عنوان نماینده مستقیم و بی واسطه افکار عمومی و دیده بانی امین ، صادق و موثر در پیشگیری و مبارزه با فساد و ترویج فرهنگی لازم ، ضرورت امروز کشور خواهد بود.
به نوشته بسیج رسانه فارس در مدت دو سال از وقوع اپیدمی ویروس کرونا که تمام جهان و نیز کشور و مردم عزیزمان را درگیر تبعات مختلف آن نموده است ، بخش رسانه و فعالین آنها که طبیعتا ماهیتی عمومی دارند ، متاسفانه دچار آسیب های جدی و عمدتا اقتصادی شده اند که در بیان این آسیب حداکثری ، رسانه ها و فعالین آنها ، دچار مظلومیتی و خسارتی مضاعف شده اند و حمایت فوری و عاجل از آنها ضرورتی بر حق و ... است که استدعا داریم رسیدگی به این مهم را در اولویتی خاص قرار دهید.
نویسندگان نامه همچنین خواستار حمایت از فعالین رسانه ای شدند که بعضا به لحاظ ماهیت کار اطلاع رسانه ای و بدون نیت سوء از سوی نهاد ها و دستگاه های اجرایی و دیگر بخش ها مورد پیگیری قضایی قرار میگیرند و نیز پی گیری حضور موثرتر نمایندگان رسانه ها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی قانونی رسانه ها در هیئت منصفه دادگاههای مطبوعات دیگر درخواست جامعه رسانه ای کشور است.
آنان از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار صیانت از امنیت شغلی خبرنگاران و دیگر فعالین رسانه ها به عنوان متولی اصلی و قانونی و اجرایی جامعه رسانه ای کشور و تقویت جایگاه تشکل های غیر دولتی و صنفی رسانه ای فارغ از هر نوع سلیقه و دیدگاه و منشی (که بدون تردید معتقد و ملتزم به اصول قانون اساسی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ، این خون بهای شهیدان والامقام و میراث ارزشمند امام راحل ( ره ) می باشند) شدند.
بسیج رسانه فارس پیشنهادهایی داده است مانند تشکیل نظام صنفی رسانه،راه اندازی تشکیلات جدید برای عملیات رسانه ای در خاک دشمن به زبان جامعه هدف،راه اندازی باشگاه خبری ذیل خبرگزاری های رسمی به منظور آموزش و تربیت و کیفی سازی تخصصی فعالان رسانه، تقوبت زیرساخت های رسانه ای با استفاده از استارتاپ های فعال در این حوزه،
همچنین افزایش اختیارات معاونت مطبوعاتی در حمایت از رسانه ها، افزایش شوراهای حل اختلاف رسانه ها برای جلوگیری ار پرونده های قضایی و بار پاسخگویی دولت، کمک به تحقق جبهه واحد رسانه ای، مجوز دار کردن کانال ها و صفحات با عضویت های بالا و قرار گرفتن بسیج رسانه درردیف مراجع استعلامی جهت صدور مجوز رسانه از دیگر پیشنهادهاست.