گنبدکاووس - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان میزان برداشت آب از منابع زیرزمینی استان را برای مصارف شرب پنج هزار و ۳۰۰ لیتر بر ثانیه اعلام کرد و گفت که امسال حجم برداشت از این منابع با ۲۰ درصد کاهش به چهار هزار و ۳۰۰ لیتر بر ثانیه رسید.

بهزاد هرمزی روز شنبه در حاشیه بازدید مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از پروژه‌های آبرسانی گلستان درجمع خبرنگاران اظهارداشت که این استان از لحاظ بهره‌مندی از آب‌های سطحی و سدها محروم است و بیشتر از ۹۶ درصد آب آشامیدنی مردم از منابع زیرزمینی و چاه‌ها تامین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۵ هزار حلقه چاه در گلستان وجود دارد که فقط ۶۰۰ حلقه آن برای تامین آب شرب استفاده می‌شود، افزود: در زمان پیک فعالیت کشاورزی، برداشت بیش از حد منابع در کنار حفر چاه‌های غیر مجاز به طور قطع فشار زیادی بر سامانه آبرسانی استان وارد می‌کند و دبی منابع تامین و چاه‌های آب بشدت کاهش می‌یابد.

هرمزی بابیان اینکه امسال گلستان شرایط آبی سختی را پشت سر گذاشت که در ۵۰ سال گذشته کم سابقه بود، اضافه کرد: در سال‌های قبل به‌طور متوسط حدود پنج هزار و ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب از منابع زیرزمینی استان برداشت می‌شد که این رقم امسال ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان، بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی استان در تابستانی که گذشت، کاهش پیدا کرد.

وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرح‌های سدسازی و استفاده از آب شیرین کن‌ها با همکاری شرکت آب منطقه‌ای گلستان، مشکلات آب شرب استان حل شود.

معاون وزیر نیرو برای بررسی مسائل و مشکلات حوزه آب شرب شهرها و روستاهای گلستان سفر ۲ روزه‌ای را از امروز به این استان آغاز کرد.

بازدید از سد نرماب چهل چای مینودشت، تصفیه خانه آب و مخزن در دست اجرا و نیز تصفیه خانه فاضلاب گنبدکاووس و بررسی مسائل آبرسانی این شهرستان، بازدید از شبکه قره‌سو و زرین گل و بررسی مسائل آبرسانی علی‌آبادکتول، افتتاح ایستگاه پمپاژ و مخزن آبرسانی به گرگان، بازدید از منطقه سد وشمگیر و بررسی مسائل آبرسانی شهرستان آق‌قلا از برنامه های سفر جانباز به گلستان است.

وی همچنین فردا یکشنبه از مجتمع آبرسانی شهدای بندرترکمن و ایستگاه پمپاژ سیمین شهر بازدید کرده و در نشست جمع‌بندی سفر با حضور مجمع نمایندگان و استاندار گلستان شرکت خواهد کرد.

استان گلستان ۱.۹ میلیون نفر جمعیت دارد که در ۱۴ شهرستان سکونت دارند.