به گزارش روز سهشنبه گروه اخبار دانشگاه و آموزش ایرنا از ساینسدیلی، محققان تاثیر آلودگی هوا بر مشکلات روحی را مورد مطالعه قرار دادند. نتایج این مطالعه نشان میدهند سطوح بالای آلودگی هوا ضعف سلامت روان را به دنبال دارد.
این مطالعه با بررسی ۱.۴ میلیون نفر بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۶ میلادی و بررسی اثر دو آلاینده PM۲.۵ با قطر کمتر از ۲.۵ میکرومتر و دیاکسید نیتروژن نشان میدهد کودکانی که در معرض مقادیر بالای این ذرات معلق قرار دارند، در بزرگسالی بیشتر دچار رفتارهای خودآزاری، خودزنی و خودکشی میشوند.
آلودگی هوای خارجی شامل ترکیباتی پیچیده از گازها، ذرات معلق، ترکیبات معدنی و آلی است و PM۲.۵ و NO۲ از جمله آلایندههایی هستند که بیشترین تاثیر منفی را بر سلامت دارند. معمولا این آلایندهها حاصل اگزوز خودرو، پالایشگاهها، صنعت حمل و نقل و گرمایش خانگی هستند.
آلودگی هوا یکی از مهمترین معضلات حوزه سلامت است. بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا سالانه جان هفت میلیون نفر را در سراسر جهان میگیرد. در این گزارش آمده است از هر ۱۰ نفر، ۹ مورد هوایی را تنفس میکنند که حاوی مقادیر بیش از حد مجاز از آلایندههاست.
نتایج این مطالعه در نشریه Preventive Medicine منتشر شده است.