به گزارش ایرنا، مبحث آموزش در دانشگاه های کشورمان از اسفند سال ۹۸ با شیوع ویروس کرونا و همه گیری بیماری کووید-۱۹ شکل تازه ای به خود گرفت و وارد عرصه مجازی و الکترونیکی شد بهطوریکه در نیمسال نخست سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ برای چهارمین ترم متوالی است که مراکز آموزش عالی آموزش مجازی را در پیش گرفتند.
با وجودیکه پیش بینی می شد با واکسیناسیون درصد قابل توجهی از جمعیت کشور بهویژه جوانان و دانشجویان علیه کرونا، امکانات و شرایط لازم برای شروع سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به صورت کلاسهای حضوری فراهم شود اما بهنظر میآید با توجه به اینکه هنوز واکسیناسیون دانشجویان بهطور کامل انجام نشده است شروع سال تحصیلی با آموزش مجازی آغاز و آموزش حضوری منوط به بهتر شدن شرایط همهگیری کووید-۱۹ شد.
اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو، هفت هزار و ۲۰۲ عضو هیات علمی و ۱۸۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی، دومین استان دانشگاهی کشور است و بهعنوان یکی از قطبهای دانشگاهی و علم و فناوری کشور درصد قابل توجهی از دانشجویان کشور را به خود اختصاص داده است.
واکسیناسیون استادان دانشگاهها از مرداد و واکسینه کردن دانشجویان علیه کرونا از اواسط شهریور امسال آغاز شد و با تامین تعداد واکسن مورد نیاز در زمان حاضر شتاب زیادی گرفته است بنابراین پیش بینی میشود که با افزایش سطح پوشش واکسیناسیون، احتمال برگزار شدن حضوری کلاس دانشگاه ها در ماههای آینده بیشتر شود ولی در زمان حاضر نیمسال نخست سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بهصورت مجازی آغاز شد.
بسیاری از دانشگاههای اصفهان کلاسهای درس نیمسال تحصیلی جدید را در روزهای پایانی شهریور بهصورت مجازی برپا کردند و بر اساس آنچه اعلام شده است برنامه ریزی لازم برای برگزاری کلاس ها به صورت مجازی و حضوری صورت گرفته است.
کلاسهای درس دانشگاه اصفهان بهعنوان دانشگاه مادر و جامع استان از روز شنبه ۲۷ شهریور جاری بهصورت مجازی آغاز شد و بر اساس اطلاعیه معاونت آموزشی این مرکز در صورت فراهم شدن شرایط، احتمال آموزش ترکیبی بویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی وجود خواهد داشت.
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان به مناسب شروع سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ اعلام کرد: نیمسال تحصیلی جدید در حالی آغاز میشود که با وجود تلاشها برای واکسیناسیون دانشجویان، کارشناسان و اعضای هیات علمی در تابستان سال جاری، شیوع سویه جدید ویروس کرونا و نگرانیها درباره پیش بینیهای مبهم موج های احتمالی پیش رو، برنامه ریزیها برای از سر گیری فعالیت آموزشی دانشگاهها به صورت حضوری را با تردیدهایی مواجه ساخته است با اینحال با توجه به نقش و تاثیر غیر قابل انکار آموزش حضوری در ارتقای کیفیت آموزش، حداکثر تلاش برای فراهم آوردن شرایط برگزاری کلاسها به صورت حضوری ( یا ترکیبی) انجام شده است و در صورت صدور مجوزهای لازم از سوی ستاد ملی و استانی مبارزه با کرونا، برنامه ریزی صورت گرفته در نیمسال جاری برای برگزاری بخشی از کلاسها به صورت حضوری اجرایی خواهد شد.
معاون آموزشی دانشگاه اصفهان به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به شرایط موجود برای نیمسال تحصیلی جدید محتاطانه عمل کردیم و برنامه ریزی آموزش کلاسها به ۲ صورت حضوری و غیر حضوری انجام شده است.
یوسف شاقول با بیان اینکه در صورت فراهم شدن شرایط با اولویت تحصیلات تکمیلی احتمال آموزش ترکیبی وجود دارد، افزود: هرگاه مراجع مربوطه از جمله ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارتخانههای بهداشت و علوم دستور دادند امکان برگزاری کلاسهای حضوری بویژه برای دوره های تحصیلات تکمیلی و کلاسهای عملی وجود دارد.
وی با بیان اینکه اکنون و تا زمانیکه دستورها و برنامههای بعدی اعلام شود، کلاسهای دانشگاه اصفهان به صورت مجازی و غیر حضوری است، تاکید کرد: حضور استاد و دانشجو در همه کلاسهای برخط (مجازی) الزامی است و فقط دانشجویانی که کار پایان نامه یا آزمایشگاهی دارند میتوانند با اخذ مجوز از دانشکده مربوطه به صورت حضوری فعالیت کنند یا در خوابگاه اقامت داشته باشند.
شاقول با اشاره به اینکه بر اساس اعلام مسوولان دانشگاه ارائه کارت واکسیناسیون برای دانشجویانی که قصد حضور در خوابگاه را دارند، ضروری است، خاطرنشان کرد: برنامههای معرفی دانشگاه نیز به صورت مجازی برگزار میشود و امید است با رسیدن واکسیناسیون به سطح قابل قبول هرچه زودتر امکان برگزاری کلاس های حضور فراهم شود.
مدیریت امور دانشجویی دانشگاه اصفهان نیز درباره استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی متقاضی استفاده از خوابگاه ها اعلام کرد: اداره سراها هیچگونه مسوولیتی در قبال ارائه اتاق به دانشجویانی که فاقد مجوز اسکان هستند، نخواهد داشت و داشتن کارت واکسیناسیون نیز شرط ضروری اجازه اسکان است.
بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، همه فرایندهای ثبت نام نیمسال تحصیلی جدید به صورت مجازی انجام و کلاسهای درس این دانشگاه نیز از روز شنبه ۲۷ شهریور به صورت غیر حضوری آغاز شد و تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی که غالبا واکسینه شدند در دانشگاه حضور دارند.
روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان اعلام کرد: منتظر اطلاعیه بعدی وزارتخانه های علوم و بهداشت درباره دانشجویان جدید و سایر دانشجویان برای کلاس های حضوری و انجام فرایند تزریق دُز دوم واکسن که از یک تا ۲ هفته بعد شروع میشود، هستیم و تمهیدات لازم از سوی معاونتهای مختلف بویژه آموزشی و دانشجویی برای برگزاری حضوری کلاسها در صورت صدور دستورهای جدید فراهم شده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، کلاسهای درس این دانشگاه نیز از ۲۰ شهریور امسال به صورت غیر حضوری آغاز شد و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته با فراهم شدن شرایط و تکمیل واکسیناسیون، آموزش های حضوری نیز به مرور زمان آغاز می شود هرچند آموزش های بالینی و کارورزی برای دانشجویان به صورت حضوری و در بیمارستان های غیر کووید-۱۹ در حال انجام است.
در دانشگاه پیام نور استان اصفهان نیز مهلت ثبت نام و انتخاب واحد نیمسال نخست سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ تا ۲۶ شهریور جاری بود و کلاس های درس برخی از گروههای آموزشی به صورت غیر حضوری و مجازی آغاز شده است.
رییس دانشگاه پیام نور استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در این دانشگاه ۹ قطب آموزش الکترونیکی تعریف شده است، اظهار داشت: کلاسهای درس برخی از قطبها مانند مدیریت و حسابداری از روز شنبه ۲۷ شهریور به صورت مجازی آغاز شد.
محمدرضا جلالی با بیان اینکه برخی از کلاسها مانند قطب علوم پایه از اول مهر آغاز میشود، افزود: برای برگزاری کلاسهای حضوری مربوط به دروس عملی و آزمایشگاهی نیز منتظر اعلام مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم.
فرایند ثبت نام نیمسال نخست سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان نیز در روز سه شنبه ۲۳ شهریور پایان یافته و کلاسهای درس این دانشگاه به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه مجازی دانشگاه از ۲۷ شهریور آغاز شده است.
به گفته مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، برنامه ریزی آموزشی امسال در این دانشگاه به صورت ترکیبی پیش بینی شده است و زمانیکه شرایط فراهم شود آمادگی لازم برای برگزاری حضوری کلاسها وجود دارد.
اصغر عالمیان خاطرنشان کرد: برای دورههای تحصیلات تکمیلی پیش بینی شده است که در صورت تمایل دانشجویان و استادان بویژه برای دروسی که مستلزم حضور مداوم نیست و کوتاه مدت است، کلاسها به صورت حضوری برگزار شود.
وی اضافه کرد: در برنامه ریزی آموزشی دانشگاه پیش بینی شده است که در صورت پوشش حداکثری واکسیناسیون و فراهم شدن شرایط لازم، کلاسهای درس از اواسط آبان به صورت حضوری برگزار شود.
شیوع کرونا از اوائل اسفند سال ۱۳۹۸ در کشور باعث شد تا کلاسهای درس دانشگاهها بصورت غیر حضوری برگزار شود؛ تا کنون بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کشور به کرونا مبتلا شده اند.