یزد- ایرنا- رییس کل دادگستری یزد گفت: ۹۰ نفر از مقام‌های قضایی با حضور در ندامتگاه ها، اقدامات تامینی و تربیتی استان مسایل، مشکل و مطالبه ۷۶۹ نفر از مددجویان زندانی را بررسی کردند.

به گزارش روزدوشنبه روابط‌ عمومی دادگستری یزد، غلامعلی دهشیری افزود: مقام های قضایی با بازدید از ۲ زندان و ۲ بازداشتگاه استان، با مددجویان  ملاقات و مشکل آنان را بررسی و دستور قضایی لازم نیز صادر شد.

وی هدف از این بازدیدها را دیدار چهره به چهره مقام های قضایی با مددجویان زندانی ذکر کرد و ادامه داد: حضور قضات و دیدار از نزدیک و بررسی مشکل مددجویان می‌تواند علاوه بر سرعت بخشیدن در رسیدگی گره گشای بهتر در مسایل و امور مرتبط با مددجویان زندانی باشد.

وی  از موافقت با مرخصی ۲۰۵ نفر از مددجویان خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد ، ۱۴ نفر مربوط به مرخصی پایان حبس،  هشت نفر آزادی و به ۱۸۳ نفر مرخصی عادی داده شد که پس از بررسی تمامی جوانب و رعایت تمامی مقررات، مورد موافقت مقام  قضایی قرار گرفت.

این مسئول قضایی استان یزد از موافقت ۲۴ مورد درخواست آزادی مشروط خبر داد و افزود: در این بازدید جمعی ویژه از زندانیان  استان، که با روحیه جهادی قضات همراه بود، با تعلیق مجازات ۲۱ نفر، معرفی به کمیسیون عفو ۱۳ نفر و درخواست اعزام به رای باز ۴۰ نفر موافقت شد. 

دهشیری یکی از اولویت های دستگاه قضا را کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها ذکر کرد و گفت: برای ساماندهی بهتر زندانیان و کاهش جمعیت کیفری در این بازدید با ۱۰ درخواست استفاده از پابند الکترونیک نیز موافقت شد و ۱۳۷ درخواست تبدیل و فک قرار مطرح که با همه آنها وفق مقررات موافقت شد.

رییس‌کل دادگستری یزد، هدف از استفاده از مجازات حبس را تلاش برای اصلاح و بازاجتماعی شدن مجرمان ذکر کرد و گفت: در کنار امکانات بسیار خوب فرهنگی و آموزشی مجموعه زندان، بعضی وقت ها، رافت اسلامیِ متجلی شد و در عفو و تخفیف مجازات می تواند همان اثرگذاری اصلاحی را به ارمغان آورد.

در این بازدید علاوه بر درخواست‌های آزادی، تخفیف مجازات و تبدیل قرار ، ۳۲۸ نفر از زندانیان از خدمات مشاوره قضایی نیز بهره‌مند شدند.

از سه زندان یزد یک مورد شامل ندامتگاه مرکزی ، شماره ۲ شهر یزد و یک مورد هم در اردکان قرار دارد و  ۲ بازداشتگاه هم در شهرستان‌های خاتم و ابرکوه دایر است و سه هزار و ۵۰۰  مددجو  در استان زندانی هستند

اواخر  اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ ،حسین سبزواری مدیرکل ندامتگاه ها،  اقدامات تامینی و تربیتی استان یزد گفته بود که ۹۶.۶درصد مددجویان  زندانی مرد و بقیه زن هستند که ۶۰.۹ درصد آنها بومی، ۲۸درصد غیربومی و بقیه شهروندان خارجی  هستند.

بیشتر مددجویان زندانی کمتر از ۴۰ سال دارند که  ۶۰.۳ درصد جرم  آنها در ارتباط  با مواد مخدر، ۲۰.۱ درصد سرقت و بقیه سایر جرایم است.