به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست که روز چهارشنبه با حضور ۶ نفر از نمایندگان مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ویژه و برخی مدیران دستگاههای اجرایی گنبدکاووس برگزار شد، تعدادی از مدیران اجرایی این شهرستان به بیان مشکلات و نیازهای منطقه پرداختند و نمایندگان مجلس نیز نقطه نظرات و راهکارهای اجرایی مدنظر خویش را ارائه کردند.
دبیر مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: این مجمع از روزهای آغازین شکل گیری رویکرد مردمی بودن، کمک به رشد و توسعه متوازن استان و شناسایی مشکلات و ظرفیتهای مهم هر شهرستان را با پرهیز از نگاه جزیرهای، سرلوحه خود قرار داد.
غلامرضا منتظری افزود: تمام هفت نماینده مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی در قبال تک تک مردم استان مسوولیت دارند و برای تحول و توسعه متوازن تمام شهرستانها حرکت خواهند کرد به عنوان مثال احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی گنبدکاووس بهعنوان مطالبه هر هفت نماینده گلستان از وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی مطرح است.
وی اظهارداشت: امروز برای نخستین بار مجمع نمایندگان گلستان در اقدامی جهادی اولین سفر شهرستانی خود را برای بررسی مشکلات و ظرفیتهای به شهرستان گنبدکاووس اختصاص داد تا پس از رسیدن به راهکارهای متناسب با هر منطقه، برای حل مشکلات و کمک به تقویت ظرفیتها بهترین تصمیمات اتخاذ شود.
منتظری با اشاره به همت بلند دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی برای کمک به توسعه و پیشرفت نقاط مختلف ایران اسلامی از جمله استان گلستان، از فرماندار و شهردار گنبدکاووس خواست چشم انداز چهار سالهای را با استفاده از ظرفیت نخبگان و صاحب نظران برای شهرستان در بخشهای مختلف بهداشت و درمان، زیرساختها، راه و شهرسازی و دیگر مسائل ترسیم کنند تا با استناد به آن ریل گذاری برای توسعه و پیشرفت گنبدکاووس محقق شود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه مدیران و مجمع نمایندگان گلستان تلاش خود را در مسیر رسیدن به وضعیت مطلوب متمرکز کردند، از فرماندار گنبدکاووس خواست تا با تشکیل کارگروه ویژه برای چارهجویی مشکلات و کمبودهای شهرستان، درخواست شکلگیری سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری این شهر، احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی، راه اندازی پایگاه ملی مبارزه با ملخ در منطقه نوار مرزی کُرند و حل مشکلات آب و برق را به مجمع نمایندگان استان جهت پیگیری تحویل دهد.
گنبدکاووس به روستایی بزرگ تبدیل شده است
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت که این شهرستان با وجود مطالبات زمین مانده مختلفی از جمله راه آهن اینچه برون - شاهرود و گرگان - مشهد، مشکلات آب شرب مناطق شهری و روستایی، فاضلاب شهری و ساخت و تکمیل جاده نفت امروز به یک روستای بزرگ تبدیل شده است.
امانقلیچ شادمهر افزود: گنبدکاووس با وجود خدماتدهی در بخشهای مختلف از جمله بهداشت و درمان به مردم شهرستانها اطرف اما کوله باری از درد و رنج و محرومیت را بر دوش میکشد و باید از صبوری مردم این دیار بهویژه ساکنان برخی روستاهای مناطق مرزی که چندین ماه با مشکلات شدید بی آبی درگیر بودند، قدردانی کرد.
وی ابراز امیدواری کرد با رویکرد جهادی مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی و همت بلند دولت انقلابی سیزدهم باری از مشکلات گنبدکاووس در بخشهای مختلف برداشته شود.
شادمهر گفت: عملیات اجرایی آسفالت جاده نفت تا کیلومتر تا ۲ هفته آینده آغاز میشود و بقیه مسیر این جاده در قالب طرح ملی تا سه سال آینده نجام خواهد شد ضمن اینکه با آموزشی شدن چهار بیمارستان گنبدکاووس مراحل راهاندازی دانشکده پزشکی در این شهرستان در ۶ ماه آینده فراهم خواهد شد.
نماینده مردم گنبدکاووس درمجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امید مردم این شهرستان برای حل مشکلات به دولت سیزدهم است و نمایندگان مجلس نیز با رویکرد همدلی همراه مسوولان برای بهبود وضعیت معیشت و شرایط زندگی مردم استان و منطقه تلاش خواهند کرد.
گلستان ۱۵ هزار هکتار اراضی نسق شالیکاری دارد
دیگر نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت که ممنوعیت کشت شالی با پیگیری نمایندگان استان برداشته شد و امید خیلی از کشاورزان بر انجام کشت شالی است و هم اکنون استان ۱۵ هزار هکتار اراضی نسق شالیکاری دارد.
رمضانعلی سنگدوینی افزود: هم اکنون در استانهای مازندران و گیلان شالی کشت میشود و گلستان نیز ظرفیت کشت شالی را دارد اما باید نظارت کافی توسط دستگاههای متولی انجام شود تا هرکسی بدون مجوز در زمین خود شالی کشت نکند.
وی اظهارداشت: حل تنش آبی گلستان نیازمند اقدامات اصولی است نه اینکه فقط تاکید بر ممنوعیت کشت شالی شود و در صورت کشت نشدن شالی آیا برای کشاورزان شرایط کشت جایگزین فراهم شده است.
سنگدوینی ادامه داد: چرا در گلستان سد توسعه پیدا نکرده در هیچ استانی ۹۵ درصد آب شرب مردم از منابع زیرزمینی تامین نمیشود و وقتی مساله بی آبی این استان را در مجلس مطرح میکنیم برای هیچ کدام از نمایندگان قابل باور نیست.
نگاه به توسعه شرق و غرب گلستان متوازن باشد
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با گلایه از عدم نگاه عادلانه به شرق و غرب گلستان در نگاه مدیران گفت: با وجود اینکه مسوولان استان همواره میگویند نگاه به تمام نقاط گلستان یکسان است اما در عمل اینگونه نیست و در خیلی از مواقع سفر مسوولان کشوری فقط محدود به مرکز و غرب استان میشود.
غلامعلی کوهساری افزود: سفر اخیر مسوولان وزارت نیرو به شرق گلستان و بررسی مستقیم کمبودهای منطقه نقش مهمی در کمک به حل این مشکلات دارد که این گونه برنامهها برای آشنایی بیشتر مسوولان با ظرفیتها و مشکلات نقاط مختلف استان باید ادامه یابد.
وی، بحث افزایش مبلغ قبوض برق را یکی از مشکلات گلستان دانست و گفت: مسوولان نظارتی باید ورود کنند که چرا به عنوان مثال مبلغ پرداختی قبض برق یک خانواده ۲ نفری ۱۰ میلیون ریال و معادل چند برابر دوزه قبل آمده است.
کوهساری تاکید کرد: در صورت ورود نکردن وزارت نیرو و دستگاههای نظارتی برای بررسی افزایش قبوض برق در گلستان، مجمع نمایندگان استان از جایگاه نظارتی به این مساله ورود خواهد کرد.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی، وجود ۲ دانشگاه علوم پزشکی را کمک کننده به ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی و جذب اعتبارات ملی در گلستان دانست و گفت: چرا باید استان فقط یک دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی داشته باشد.
کوهساری افزود: گرگان نباید ایجاد دانشگاه علوم پزشکی در گنبدکاووس را برای خود رقیب بداند زیرا تحقق این مهم باعث برداشتن باری از دوش دانشگاه علوم پزشکی گلستان خواهد بود و امکان جذب اعتبارات بیشتری برای حل مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان فراهم میشود.
پایه اعتباری گلستان ضعیف بسته شده است
نماینده مردم علیآباد کتول در مجلس شورای اسلامی نیز گفت که گلستان تا ۲۵ سال قبل جزو شرق استان مازندران محسوب میشد و پایه اعتباری آن بسیار ضعیف بسته شده است.
رحمت الله نوروزی با بیان اینکه کشاورزی گلستان رتبه ۱۴، صنعت رتبه ۲۸ و گردشگری آن رتبه ۳۰ کشور را دارد و طبق آخرین نمودار جزو پنج استان آخر کشور قرار دارد، افزود: گلستان آخرین استان کشور در بهرهمندی از فاضلاب است.
وی با اشاره به اینکه گلستان از ۳۳ هزار میلیارد تومان پویش هر هفته الف ب ایران سهم چندانی نداشت و از هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبارات کرونا سال ۹۸ فقط ۲۵ میلیون تومان به این استان اختصاص یافت، گتاکید کرد: باید بتوان در بودجه ۱۴۰۱ و در برنامه هفتم توسعه با بهرهگیری از بارش فکری مدیران، نخبگان، دانشگاهیان و اندیشمندان و تهیه نقشه راه جذب اعتبارت استانی را افزایش داد.
همچنین عبدالجلال ایری نماینده مردم کردکوی، بندرگز، ترکمن و گمیشان نیز در این نشست گفت که نمایندگان استان در کنار مسوولان برای توسعه و تقویت ظرفیتها و قابلیتهای گنبدکاووس در بخشهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این شهرستان خواهند بود.
فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز با قدردانی از حضور مجمع نمایندگان گلستان در این شهرستان مرزی، گفت: درخواست مجمع نمایندگان از وزیر ورزش و جوانان و فدراسیون سوارکاری در بحث واگذاری مدیریت سوارکاری و کورسهاس اسبدوانی به استان و شهرستان رویکرد بسیار هوشمندانه و مطالبه به حق مردم بود.
عبدالقدیر کریمی، از نمایندگان گلستان خواست نظارت مستمر بر تحقق این مطالبه داشته باشند تا مشکلات اداری در روند اجرای آن ایجاد نشود تا این واگذاری به بهترین شکل انجام شود.
وی، احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی، تکمیل جاده ترانزیتی نفت و تشکل گیری سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری گنبدکاووس را از مهمترین مطالبات مردم شهرستان دانست و گفت: برنامه چشم انداز توسعه شهرستان که قبلا تهیه شده باید بازنگری شود.
به گزارش ایرنا، ساخت ۶ مرکز بهداشت، تسریع در انجام مراحل تحویل زمین و تامین اعتبار برای ساخت بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی، ایجاد دانشکده علوم پزشکی، راه اندازی مرکز ام آر آی بخش دولتی، ایجاد اورژانس مناسب در بیمارستان شهدا، ایجاد پایگاه ملی مبارزه با ملخ در منطقه کرند، تخصیص سهم مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری، ممنوعیت کشت شالی در مناطق درگیر با کم آبی شدید، حفر چاههای جدید و بازنگری خطوط انتقال آب، تکمیل جاده کمربندی و ساماندهی و تکمیل پروژه ملی جمع آوری فاضلاب شهری، احیای بوته کاری و احداث هلالی آبگیر و نیز توسعه زراعت چوب و اجرای طرحهای مرتعداری چند منظوره از مهمترین مطالب عنوان شده توسط مدیران دستگاههای اجرایی گنبدکاووس دراین نشست بود.
گنبدکاووس با ۳۷۵ هزار نفر جمعیت و پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع وسعت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.