سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: ایجاد اتاق فکر با حضور مدیران و کارشناسان ادارات جهاد کشاورزی و اعضای تشکل‌ها و اتحادیه‌های تعاون روستایی موجب ترقی و پیشرفت بیشتر بخش کشاورزی در استان می‌شود.

به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز پنجشنبه در نشستی با مدیران عامل اتحادیه‌های تعاون روستایی استان با اشاره به اینکه قدمت تعاون روستایی بیش از ۴۰ سال است، اظهار داشت: وجود تعاونی قوی و توانمند مستلزم وجود شفافیت در کار و فعالیت‌های آنها است.

وی با اشاره به اینکه ارتباط ادارات با تشکل‌هایی همچون تعاونی روستایی منجر به پیشرفت بهتر و بیشتر کارها می‌شود، اضافه کرد: رویکرد دولت سیزدهم انجام کارها به صورت گروهی و جمعی است لذا باید از پرداختن فردی به فعالیت‌ها خودداری شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه امروزه فصل جدیدی باید بین مجموعه جهادکشاورزی با تشکل‌ها و اتحادیه‌های مربوطه باز شود، افزود: در بخش تعاون روستایی همه فعالیت‌ها قرار نیست سودآور باشد بلکه کسب اعتماد کشاورزان و حمایت از آنها در این رابطه حائز اهمیت است.

سپری با اشاره به اینکه تمام خدمات روستا قرار است متمرکز شود و این مهم توسط تعاون روستایی به اجرا در می‌آید، یاد آور شد: سیستم و دیدگاه مدیریت جدید پنجره تازه‌ای به سوی تعاون روستایی گشوده است.

وی با بیان اینکه افراد با افق دید کم برنامه‌های محدودی خواهند داشت، گفت: کارگزارانی که افق دید بازتری دارند به طور گسترده تر فعالیت خواهند کرد لذا  باید افق برنامه‌ها را دورتر ببینیم و استراتژی لازم را در این رابطه داشته باشیم و روزانه در اتاق‌های فکر به آنها بپردازیم.

مدیر تعاون روستایی کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه در زمینه تنطیم بازار هم با ایجاد فروشگاه‌های اترک در روستاها فعالیت خود را آغاز کردیم، گفت: کالاهای تنظیم بازار در این فروشگاه‌ها به طور گسترده توزیع شده است.

پیمان اسکندری با اشاره به اینکه شبکه تعاون روستایی استان ۹۱ انبار مسقف سازمانی با ظرفیت ۸۰ هزار تن در استان وجود دارد، اضافه کرد: در حال حاضر  شبکه تعاون روستایی استان دارای پنج سیلو به ظرفیت ۹۳ هزار تن است.

وی با اشاره به اینکه این شبکه در استان دارای ۲۶۵ مرکز فروش، سه جایگاه بنزین و یک جایگاه سی ان جی است، افزود:  در زمینه خرید حمایتی سال ۱۳۹۹،  ۲۶ هزار و ۸۲۹ تن گوجه فرنگی را از کشاورزان استان خریداری کردیم.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۴۴۲ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم است که در سال زراعی جاری (۱۴۰۰-۱۳۹۹)، ۵۷۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم و ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار هم به کشت گندم آبی اختصاص پیدا کرد؛ امسال  بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم در کردستان تولید و ۲۸۰ هزار و ۲۲۵ تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان به طور تضمینی خریداری شد.

۵۲ هزار هکتار باغ هم در کردستان وجود دارد که  عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با تولید حدود ۶۰ هزار تن در سال است.

از ابتدای ۱۴۰۰ تاکنون سامانه آبیاری نوین در ۴۷۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان تاکنون اجرایی شده  و از این میزان ۱۶۱ هکتار آبیاری بارانی ، ۱۱۴ هکتار آبیاری قطره‌ای و ۲۰۳ هکتار هم آبیاری کم فشار بوده است.

در حال حاضر هم در یک هزار و ۱۶۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان شامل  ۶۰۶ هکتار آبیاری بارانی، ۲۵۳ هکتار آبیاری قطره‌ای و ۳۰۸ هکتار هم آبیای کم فشار در حال اجرا است.