محمدفرید سپری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیمزارهای ۶ استان کشور از جمله کردستان از سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ آغاز شد، اظهار داشت: در نخستین سال اجرای این طرح ۱۸۹ هزار هکتار از دیمزارهای استان زیرپوشش قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت اجرایی این طرح در بین ۶ استان مربوط به کردستان بود، اضافه کرد: محصولات کشت شده مورد حمایت در این طرح شامل گندم، جو، حبوبات، علوفه و دانههای روغنی شامل گلرنگ و کلزا است.
رییس سازمان جهادکشاورزی کردستان با اشاره به اینکه در نهمین جلسه طرح جهش تولید در دیمزارهای استان که با حضور نماینده ستاد اجرایی فرمان امام(ره) تشکیل برنامه جهش تولید در سال جاری هم مشخص شد، گفت: برنامه جهش تولید در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در مقیاس ۴۸۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان است که افزایش قابل توجهی نسبت به سال نخست اجرای این طرح دارد.
سپری با اعلام اینکه ۱۸ درصد برنامه جهش تولید کشور در کردستان به اجرا درمی آید، یادآور شد: امسال ۲۶۰ هزار هکتار گندم، ۹۶ هزار هکتار جو، ۵۲ هزار هکتار انواع حبوبات، ۵۳ هزار هکتار دانههای روغنی (گلرنگ دیم) و ۱۹ هزار هکتار نباتات علوفهای دیم در این استان زیر پوشش این طرح میرود.
وی با بیان اینکه مدیریت مزارع در مراحل کاشت، داشت و برداشت بر عهده کارشناسان این سازمان است، اظهار داشت: با توجه به اینکه ترویج مصرف کودهای پتاسه وازته در پایداری تولید بسیار موثر است به گونهای که مصرف ۱۰۰کیلو کود ازته در هکتار ،عملکرد محصولات را تا ۲برابر افزایش میدهد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: انتظار میرود کارشناسان پهنه در انتخاب اراضی پایلوت طرح به مسائلی مانند گزینش کشاورزان پیشرو، استفاده از ارقام جدید و پربازده، استفاده از کودهای پایه، تحقق کشاورزی حفاظتی، کشت مستقیم، انجام عملیات مبارزه با آفات و علفهای هرز در مزارع توسط بهره برداران توجه داشته باشند.
طرح جهش تولید از سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در دیمزارها به منظور افزایش میزان تولید محصولات زراعی در مزارع دیم با اتکا به دانش کشاورزی برای ارتقای امنیت عذایی کشور به اجرا درآمده است.
کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تُن است.
سال زراعی از اول مهر هر سال شروع و به ۳۱ شهریور سال بعد منتهی میشود.
نظر شما