شیراز- ایرنا- ساختمان کِشتی، عمارتی است مرتفع و نوساخته در حاشیه ساحل جنوبی رودخانه خشک در شیراز که از ابتدا قرار بود محل تجمیع ساختمان‌های پراکنده شهرداری‌ باشد اما در روزهای آغازین فعالیت ششمین دوره شورای اسلامی،طرحی برای بررسی امکان تبدیل این ساختمان به هتل مطرح و باری دیگر این ساختمان،خبرساز شد.

احداث این ساختمان حوالی سال ۱۳۹۳ در تقاطع خیابان‌های ساحلی و خیابان راهنمایی و در سمت جنوبی رودخانه خشک آغاز شد و تاکنون به بهره‌برداری نرسیده است؛ باید منتظر بود و دید که شهردار جدید شیراز، کلیددار این ساختمان مدرن خواهد شد؟

مقرون به صرفه نیست
اینکه شهردار جدید شیراز در ساختمان کِشتی مستقر خواهد شد یا خیر را شورای اسلامی شهر طی روزهای آینده و پس از اعلام نظر درباره طرح تبدیل این ساختمان به هتل شهرداری مشخص خواهد کرد، طرحی که تا این زمان،‌موافقان و مخالفانی دارد.
کمیسیون برنامه‌وبودجه و امور حقوقی شورای اسلامی شهر شیراز یکی از کمیسیون‌های تخصصی شورا است که طرح بررسی تبدیل ساختمان کِشتی به هتل به آن ارجاع شده است.
سید ابراهیم حسینی رئیس این کمیسیون شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مخالف تبدیل شدن این ساختمان به هتل هستم چرا که تبدیل کردن این ساختمان به هتل از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه و امور حقوقی شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: این ساختمان در حال احداث که در اختیار معاونت عمران شهرداری قرار دارد بر اساس طرح، نقشه و چارچوب کاربری اداری ساخته شده و به دلیل جانمایی و شرایط مکانی که در آن واقع شده است به هیچ عنوان تبدیل کاربری آن به کاربری هتل صحیح نیست؛ با این وجود، این طرح هم‌اکنون در کمیسیون در حال بررسی است.

مخالفت سازمان نظام مهندسی ساختمان فارس
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس در واکنش به بررسی طرح دو فوریتی شورای شهر شیراز برای تبدیل ساختمان جدید شهرداری به هتل گفته بود: نمی‌توان با تغییر کاربری، ساختمان اداری را به هتل تبدیل کرد چرا که هر ساختمان مقررات ساخت متفاوتی دارد و هرگونه اقدام و تصمیم گیری در این زمینه باید با ارزیابی کارشناسی و مهندسی همراه باشد.
سید مرتضی سیف زاده افزود: در کاربری مسکونی، اداری و هتل، اجزای مختلفی مدنظر ناظران قرار دارد که یکی از ویژگی‌های کاربردی هتل، وزنی است که باید سازه تحمل کند و اگر ساختمانی بدون در نظر گرفتن این ملزومات تغییر کاربری دهد اگر وزن سازه افزایش یابد احتمال ریزش آن زیاد است.

استقبال جامعه هتلداران
از سوی دیگر، رئیس جامعه هتلداران استان فارس پیش از این به ایرنا گفته است: با توجه به اینکه معتقدیم کلانشهر شیراز به عنوان یک شهر گردشگری با کمبود هتل مواجه است، از این رو، از راه‌اندازی هتل‌های جدید از جمله تبدیل ساختمان شهرداری شیراز به هتل استقبال می‌کنیم؛ البته با توجه به اینکه ساختار ساختمان هتل با بناهای اداری متفاوت است، باید این مساله توسط کارشناسان و مهندسان نظام مهندسی ساختمان بررسی و در صورت امکان نسبت به این تغییر کاربری اقدام شود.
حسن سیادتان ادامه داد: به نظر می‌رسد این امکان وجود داشته باشد که ساختمان شهرداری در این مرحله با پاره‌ای تغییرات به هتل تبدیل شود.

مأموریت تجمیع
از همان آغاز بنای ساختمان جدید شهرداری شیراز، ماموریت تجمیع معاونت‌ها و تشکیلات پراکنده شهر برای ساختمان کشتی مطرح بود.
ساختمان کنونی شهرداری با بیش از هفت دهه قدمت در میدان شهدا (فلکه شهرداری) و در مجاورت ارگ کریمخان زند قرار دارد.  ساختمان معاونت‌های مختلف شهرداری نیز در نقاط مرکزی شهر واقع هستند که شهروندان برای دسترسی به آنها با مشکلات زیادی از نظر ترافیک و محل توقف خودرو روبرو هستند. از این رو، ساختمان کشتی، چنین مشکلاتی را در صورت پیش بینی فضای مناسب برای توقف خودرو شهروندان حل خواهد کرد.
خرداد ۱۳۹۶، شهردار پیشین شیراز نوید احداث پارکینگ‌های مناسب برای شهروندان و کارکنان شهرداری را مطرح کرده بود. او احداث این بنا را زمینه‌ساز تجمیع معاونت‌ها و برخی سازمان‌های شهرداری در یک مجموعه دانسته و معتقد بود که این کار، زمینه را برای کاهش هزینه‌ها و دسترسی مناسب شهروندان و مدیریت مطلوب امور توسط مدیران فراهم خواهد کرد و در کاهش هزینه‌ها تاثیرگذار است.
علیرضا پاک فطرت که این روزها در کسوت نماینده مردم شیراز و زرقان و رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس فعالیت دارد، چهار سال قبل تاکید کرده بود که این پروژه ویژگی‌های احداث ساختمان اداری را در طراحی و ساخت دنبال کرده است‌.

میلیاردهایی که هزینه شد
تصمیم اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز به بررسی تغییر کاربری ناگهانی و تغییر مسیر حرکت ساختمان کشتی شیراز از محلی به خدمات‌رسانی به شهروندان و رها کردن آنها از سرگردانی در میان جزیره‌های (کنایه از ساختمان‌های دور از هم افتاده) شهرداری به محلی لاکچری و تشریفاتی برای خدمات‌رسانی به گردشگران و البته درآمدزایی برای شهرداری برای شهروندانی که برای کوچکترین تغییر کاربری و یا گرفتن مجوزها باید زمان زیادی را طی کنند، محل پرسش و سوال بود.
این در حالی بود که مدیریت شهری در دوره پنجم شورای شهر شیراز بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان برای ساختمان جدید شهرداری که محل تجمیع اغلب معاونت‌ها و سازمانهای این نهاد است هزینه کرده و در دوره چهارم شورا نیز حدود ۶۰ میلیارد تومان برای این سازه صرف شده است.
رسانه‌ها پیش از این گزارش داده‌اند: در حال حاضر سه معاون شهرداری شیراز نیز ساختمان‌های قبلی خود را فروخته و سیستم اداری خود را به این محل منتقل کرده‌اند.
بنا بر این گزارش، تجهیزات شهرداری الکترونیک و دیتا سنتر مدیریت شهری شیراز نیز با هزینه‌های میلیاردی در این ساختمان مستقر شده است که انتقال آن میلیاردها تومان هزینه اضافه به مردم شیراز تحمیل می‌کند.
 

آیا شهردار شیراز به ساختمان کِشتی می‌رود؟
سید احسان اصنافی عضو ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز سوم شهریورماه ۱۴۰۰ با تصمیم اکثریت اعضای این شورا به عنوان شهردار این کلانشهر انتخاب شد و در نهایت، سی و یکم شهریورماه امضای احمد وحیدی وزیر کشور پای حکم انتصاب وی نشست تا سکاندار شهردار شیراز شود.
اصنافی که هنوز آیین معارفه وی برگزار نشده است، صبح شنبه سوم مهرماه به اتفاق مدیران شهری در دارالرحمه شیراز حضور یافت و در آیین گلباران مزار شهدای والامقام شرکت کرد و پس از آن به زیارت حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم شاهچراغ (ع) رفت.
اصنافی که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت ساخت و کارشناسی مهندسی عمران است، در زمان ارائه برنامه‌های خود برای تصدی مسئولیت شهرداری این کلانشهر، حفظ شانیت شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت را به عنوان نخستین سرفصل برنامه های خود مطرح کرده بود.
توجه به رفع مشکل حاشیه نشینی، تکمیل طرح های جامع ناتمام همچون طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهری شیراز، اولویت بندی پروژه‌های ناتمام، بازسازی ناوگان حمل و نقل شهری، مطالبه تعهدات دولت در حوزه حمل و نقل، بازنگری در بعضی سازمان ها همچون معاونت حمل و نقل و سازمان حمل مسافر از دیگر مورد توجه اصنافی در ارائه برنامه‌های خود بود. توجه به برنامه های فرهنگی و اجتماعی و استفاده بهینه از بودجه شهرداری از دیگر موارد مورد تاکید اصنافی بود.
وی همچنین مبارزه با فساد در شهرداری را نیازمند شفافیت مانیتورینگ همه فعالیت های شهرداری دانست و گفت: ساختارهای پوسیده و ۶۰ ساله نظارتی در شهرداری باید بازنگری شود.

باید منتظر بررسی‌های آتی کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر ششم شیراز در این زمینه بود تا سرنوشت ساختمان کِشتی شهرداری مشخص شود.