دکتر قاسم اویس روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکی از چالشهای ما در بحث تأمین واکسن مردم استان، تزریق واکسن به برخی غیربومیان و خوشنشینهایی است که به واسطه ثبتنام در سامانه سلامت و انتخاب یکی از مراکز واکسیناسیون در مازندران، واکسن خود را در این استان دریافت میکنند. این در حالی است که بخش مهمی از جمعیت بومی استان هنوز در انتظار دریافت واکسن هستند.
وی افزود: هرچند که در حال حاضر سامانه سلامت برای شهرهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بسته است و ظرفیت تکمیل اعلام شده، اما اگر این سامانه برای مازندران باز شود قسمتی از سهمیه واکسیناسیون توسط غیربومیهایی که برای تعطیلات یا پایان هفته به مازندران سفر میکنند پر میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: به همین دلیل ما ترجیح میدهیم بیشتر از ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت واکسیناسیون استان را در سامانه سلامت واگذار نکنیم و نوبتدهی از طریق پزشکان خانواده استان را اجرا کنیم تا افرادی که در استان پرونده سلامت دارند و بومی هستند در اولویت واقعی دریافت واکسن کرونا قرار بگیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: اگر قرار باشد از ۱۰۰ درصد سهمیه واکسن استان ۸۰ درصد را از طریق سامانه سلامت ارائه کنیم تعداد قابل توجهی از واکسن در اختیار غیربومیان قرار میگیرد. این در حالی است که برای این افراد در محل سکونت دائمیشان پرونده سلامت تشکیل شده است.
اویس اظهار کرد: حتی برخی از غیربومیها که در استان خودشان دُز نخست واکسن آسترازنکا یا واکسن اسپوتنیک را دریافت کرده بودند نیز به مراکز واکسیناسیون مازندران مراجعه کردهاند که برای دُز دوم واکسن آسترازنکا دریافت کنند. البته در این مورد سختگیرانه برخورد کردیم. اما افرادی که در سامانه سلامت یکی از مراکز واکسیناسیون مازندران را انتخاب کردند در صورت دریافت پیامک توانستند واکسن را دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع عمدتا در شهرهای غرب مازندران که خوشنشینان حضور پرتعدادتری دارند دیده میشود. با این درخواستها توازن واکسیناسیون به هم میخورد.
این مسئول افزود: دانشگاه علوم پزشکی مازندران تا کنون یک میلیون و ۹۹۰ هزار دُز واکسن کرونا در استان تزریق کرده که یک میلیون و ۳۶۰ هزار دُز مربوط به نوبت اول است. یعنی ۶۴.۲ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال ما دستکم یک نوبت واکسن دریافت کردند. ۶۷۳ هزار دُز هم مربوط به نوبت دوم است که حدود ۳۳ درصد جمعیت هدف ما را تشکیل میدهد.
به استناد آمارهای واکسیناسیون دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، مجموع دُزهای تزریق شده واکسن کرونا در مازندران توسط این دو دانشگاه تا امروز از دو میلیون و ۳۰۰ هزار دُز گذشته است.