تهران- ایرنا- وزیر کشور در پیامی با تسلیت رحلت عالم ربانی آیت‌الله حسن‌زاده آملی اظهار کرد: حقایق نابی که در نوشته‌ها و فرمایشات توحیدی این عارف واصل موج می‌زند، گوارای وجود مشتاقان معارف الهی باد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، در متن پیام احمد وحیدی آمده است: ارتحال عالم ربانی علامه ذوالفنون، عارف واصل، معلم نفوس؛ حضرت آیت الله حسن زاده آملی را به محضر حضرت بقیه الله عجل الله تعالی فرجه الشریف، مقام معظم رهبری و ملت ایران تسلیت عرض می‌نمایم.
وی اضافه کرد: حقایق نابی که در نوشته ها و فرمایشات توحیدی ایشان موج می زند، گوارای‌ وجود مشتاقان معارف الهی باد.
وزیر کشور ابراز امیدواری کرد که همه ما، به‌ویژه جوانان، هر چه بیشتر از برکات علمی و معنوی نوشته‌های ذی قیمت و متعالی ایشان بهره بگیریم.

به گزارش ایرنا و طبق گزارش شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل، علامه صبح روز شنبه در بیمارستان امام رضا (ع) این شهرستان بستری شده بود و ساعت ۱۰ همان شب (شب گذشت) به دیار باقی شتافت. علت فوت علامه حسن‌زاده از سوی شبکه بهداشت و درمان آمل کهولت سن اعلام شده است.

حال علامه از یک سال پیش ناخوش بود و ۲۳ شهریور امسال هم شایعه فوت وی در شبکه های اجتماعی منتشر و بلافاصله از سوی اعضای خانواده تکذیب شده بود.

علامه حسن حسن‌زاده در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری شمسی در روستای « ایرا » بخش لاریجان شهرستان آمل متولد شد.او در ۶ سالگی خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانه آموخت و در سال ۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد. ادبیات عربی و درس‌های مقدماتی را در آمل از محمد غروی، عزیزالله طبرسی، احمد اعتمادی، عبدالله اشراقی، ابوالقاسم رجائی، میرزا ابوالقاسم فرسی و دیگران آموخت. همزمان چند کتاب از درس‌های مقدمات حوزوی را تدریس کرد.

این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از سکونت در قم از سال ۱۳۴۲، ۱۴ دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز از جمله تدریس‌های اوست. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیات، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درس‌هاست.

علامه حسن زاده آملی، کتاب‌هایی چون نهج‌البلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.