به گزارش روز یکشنبه ایرنا در پی رحلت علامه حسن حسن زاده آملی جمعی از مقامات و شخصیتهای لشکری و کشوری در پیامهایی این ضایعه جانسوز را تسلیت گفتند.
علامه حسن زاده آملی؛ عالم عامل به مکتب انسان ساز اهل بیت
علی اکبر صالحی قائممقام فرهنگستان علوم در پیام تسلیت خود نوشت: با نهایت تاسف و تاثر اطلاع یافتم که در آستانه ایام اربعین سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، عالم ربانی و فقیه صمدانی حضرت آیتالله حسن حسن زاده آملی پس از سالها تلاش و مجاهدت مستمر و خستگی ناپذیر در مسیر روشنگری و احیا و ترویج معارف و تعالیم اسلام ناب محمدی (ص) دعوت حق را لبیک گفته و به لقاءالله پیوسته است.
وی اضافه کرد: بی شک تلاشهای بی وقفه و خدمات ماندگار آن مجاهد نستوه و عالمِ عامل به مکتب انسانساز اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در دیوان عدل الهی ثبت و بر علو درجات آن استاد معظم خواهد افزود.
شهره و آوازه آن استاد برجسته راهگشای حوزههای علمیه است
سرلشکر محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در پی ارتحال آیت الله حسنزاده آملی در پیامی نوشت: شهره و آوازه آن استاد برجسته اخلاق و پارسای پرهیزگار و صیقل یافته در الهام الهی که آثار و تالیفات شگفت انگیز و ممتاز فلسفی، فقهی، روایی، عرفانی، ریاضی، تفسیری، ادبی و.... او تجلیگاه جامعیت علمی و معنوی ایشان و به تصدیق عالمان برجسته آیینه مهارت، تتبع و تبحر او در علم و بردباری و تحمل در عمل است، پرچم برافراشتهای است که برای همیشه راهگشای حوزههای علمیه و طالبان علم و دانش و سالکان الی الله خواهد بود.
وی تاکید کرد: این ضایعه بزرگ و اندوه بی پایان را به پیشگاه حضرت بقیه الله الاعظم ( ارواحنا فدا) و نایب بر حقش مقام عظمای ولایت و رهبری حضرت امام خامنهای (مدظله العالی)، مراجع عظام، علمای اعلام، شاگردان و ارادتمندان ایشان به ویژه خاندان مکرم و بازماندگان ارجمند آن فقیه فقید تسلیت و تعزیت عرض نموده و از درگاه خداوند کریم و نعیم برای روح مطهر و متعالی آن عارف مخلص، رحمت و مغفرت و برای آحاد داغدیدگان مکرم صبر و شکیبایی و تسلا مسالت میجویم.
آیت الله حسن زاده آملی قلوب انسانها بهسوی نفحات روحانی الهی هدایت میکرد
علی لاریجانی مشاور رهبر معظم انقلاب نیز در پیام تسلیت خود نوشت: رحلت عارف روشنضمیر و حکیم وارسته، جامع معقول و منقول، علامه آیتالله حسن حسنزادۀ آملی (قدس الله نفسه الزکیه)، داغی سوزان بر دلهایمان برجا گذاشت. این مرد الهی که بحر معارف الهیه از علوم حصولی و شهودهای حضوری بود، با هستی و قلم و بیان عطرآگین و جذاب خویش قلوب انسانها را در دنیای مدرن اما غفلتزدۀ معاصر، بهسوی نفحات روحانی الهی هدایت میکرد.
رییس پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: جوانان میتوانند با مطالعه «الهینامه» از محتوای جذاب آن بهره بگیرند و دانشجویان و طلاب با خواندن «دروس معرفت نفس» از برهان دقیق او مستفیض شوند.
علامه حسنزاده عمر خود را وقف ترویج حکمت اسلامی کرد
محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی هم با صدور پیامی ارتحال عالم ربانی آیت الله حسن زاده آملی را تسلیت گفت.
در پیام رییس سازمان انرژی اتمی آمده است: خبر رحلت اندیشمند وارسته حضرت آیت الله آقای حسنزادهی آملی(رحمةاللهعلیه) موجب تألم و تأثر عمیق اینجانب گردید. این عالم ربانی، حیات پربرکت خویش را با تقوای خالصانه و سلوک برگرفته از توحید و عرفان، وقف ترویج تفکری ناب از حکمت اسلامی، معرفت و اخلاقگرایی دینی نمود و با تالیف و تفسیر آثار فاخر و گرانبها در این مسیر، به الگویی بینظیر برای دانشمندان، رهروان و دوستداران روشن ضمیر خویش تبدیل گشت.
وی اضافه کرد: حیات طیبه ایشان همواره منشا خیر و برکت برای جامعه اسلامی و بهرهمندان از اندیشه حقطلبی بوده است.اینجانب ضمن عرض تسلیت به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی)، مراجع عظام و علمای اعلام، شاگردان، رهروان و ارادتمندان به ویژه بیت مکرم ایشان و همچنین مردم ولایتمدار استان مازندران، از درگاه خداوند متعال برای آن عارف پارسا، مغفرت و علوّ درجات مسألت مینمایم.
خدمات این عالم ربانی در خاطر مردم قدرشناس ایران باقی خواهد ماند
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس دولت دوازدهم هم به مناسبت ارتحال علامه حسن زاده آملی در پیام تسلیتی نوشت: این استاد فقه و فلسفه و عرفان افزون بر تسلط بر علوم حوزوی، ریاضیات، نجوم و ادبیات، شهره به اخلاق و تهذیب نفس بود و تمام عمر پربرکت خود را وقف ترویج و تبیین فرهنگ و معارف اسلامی، تربیت شاگردان فراوان و انجام فعالیتهای مختلف علمی و فرهنگی کرد که بیشک خدمات این عالم ربانی در خاطر مردم قدرشناس ایران باقی خواهد ماند.
وی در این پیام این ضایعه را به حوزههای علمیه، عموم شاگردان و علاقهمندان و بهویژه بیت مکرم آن فقید سعید تسلیت گفته و از درگاه خداوند بزرگ برای وی رحمت واسعه الهی و همجواری با ائمه اطهار(ع) و برای عموم بازماندگان صبر و سلامتی مسالت کرد.
آیتالله حسنزاده آملی از یاوران جمهوری اسلامی و امامین انقلاب بود
مهرداد بذرپاش رییس کل دیوان محاسبات کشور هم در پیامی در همین ارتباط نوشت: مرحوم علامه حسن زاده آملی علاوه بر درجات عالی علمی، از یاوران جمهوری اسلامی و امامین انقلاب بود که فقدان ایشان ضایعهای بزرگ محسوب میشود.
وی ابراز امیدواری کرد راه آن مرد میدان علم و تهذیب و عرفان، توسط شاگردان پرتعداد ایشان ادامه یابد.
جبران فقدان این شخصیت ممتاز به سادگی امکان پذیر نیست
حجت الاسلام و المسلمین سیدضیاالدین آقاجانپور رییس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم در همین ارتباط نوشت: این جانب مصیبت فقدان آن عالم و عارف واصل را به محضر حضرت بقیه الاعظم امام زمان (عج)، مقام معظم رهبری امام خامنهای عزیز، ملت شریف ایران، علمای اعلام، مراجع عظام و شاگردان و ارادتمندان و مستفیضان از نفس گرم او بویژه به خانواده عزادار تسلیت میگویم.
وی در این پیام تصریح کرد: بیتردید با فقدان این شخصیت ممتاز و برجسته، ثلمه ای در جهان اسلام ایجاد شده است که جبران آن به سادگی امکان پذیر نیست.
آیت الله حسن زاده آملی دارای سابقهای درخشان در تالیف آثار ابداعی بود
سیدعمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در پیام تسلیتی تاکید کرد: آیتالله حسنزاده آملی از اساتید برجسته فلسفه و عرفان و دارای سابقهای درخشان در تدریس حوزوی و تألیف آثار ابداعی فراوان بود.
* فقدان آیتالله حسنزاده آملی ثلمه بزرگی است که به آسانی ترمیم نخواهد شد
انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده هم در پیامی نوشت: در گذشت علامه حسن زاده آملی این عالم فرزانه و برجسته جهان اسلام را به رهبر معظم انقلاب، مردم ایران، مجامع علمی و بیت محترم ایشان تسلیت عرض می کنم. فقدان ایشان برای اسلام و مسلمین ثلمه ی بزرگی است که به آسانی ترمیم نخواهد شد.
علامه حسنزاده از اوتاد و ارکان حوزههای علمیه بود
علی نیکزاد نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پیام تسلیت به مناسبت در گذشت آیت الله حسنزاده آملی نوشت: اطلاع حاصل شد دانشمند معظم، حضرت علامه حسنزاده آملی، در آستانه اربعین شهادت آقا اباعبدالله الحسین(ع)، دعوت حق را لبیک و به دیدار معبود شتافتهاند.
وی اضافه کرد: اینجانب با نهایت تاثر و تاسف قلبی، فقدان آن محقق پیشکسوت، عالم ربانی و فقیه صمدانی را که از اوتاد و ارکان و اکابر حوزههای علمیه و مفاخر ایران اسلامی و جهان تشیع بودند، به حضور حضرت بقیةالله الاعظم(عج)، رهبر فرزانه انقلاب و ملت فهیم ایران، خصوصا مریدان و شاگردانش، تعزیت و تسلیت عرض میکنم و از درگاه خداوند مهربان برای آن خادم اهل بیت(ع)، رحمت واسع و موانست با امیر علم و بیان، علی(ع) و برای همه مصیبتدیدگان، علیالخصوص بیت مکرمش، صبر جمیل و اجر جزیل، مسالت میکنم.
آثار آیتالله حسنزاده چراغی پر نور، فرا راه سلوک بشری است
حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در پیام تسلیت خود نوشت: از این عارف، فقیه، حکیم، متکلم، طبیب، ریاضی دان، فیلسوف، منجم، ادیب، شاعر و نابغه دوران، حدود ۲۰۰ اثر در عرصههای گوناگون حیات بشری باقی مانده که هر یک چراغی پر نور، فرا راه سلوک بشری است.این مصیبت بزرگ را به محضر امام عصر ارواحنا فداه، رهبر معظم انقلاب اسلامی، مراجع عظیم الشان دینی، حوزههای علمیه، دانشمندان، اساتید، عموم شیعیان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت (س) و خصوصا خانواده محترم و داغدار ایشان تسلیت میگویم.
آثار فاخر آیت الله حسنزاده چراغ راه اندیشه هر انسان خداجوی است
کریم همتی رییس جمعیت هلال احمر نیز در پیامی نوشت: آثار فاخر عرفانی، فلسفی، فقهی، تفسیری، ادبی و علمی که از این نگین درخشان عالم اسلام به یادگار باقیست، چراغ راه اندیشه و تفکر برای هر انسان خداجوی است.
وی در پیام خود فقدان این عالم ربانی و فخر جهان اسلام را به رهبر معظم انقلاب، مردم شریف ایران و دوستداران علامه حسنزاده آملی تسلیت گفته و از خداوند متعال برای روح مطهر وی رحمت و مغفرت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل خواستار شد
رحلت آیت الله حسنزاده خسارتی بزرگ به عالم دین و فضیلت و معرفت است
سید محمد خاتمی رییس دولت هفتم و هشتم هم در پیامی نوشت: رحلت عارف واصل و عالم متأله ژرفاندیش حضرت آیتالله حسنزاده آملی خسارتی است بزرگ به عالم دین و فضیلت و معرفت که تنها لطف حضرت پروردگار میتواند آن را جبران کند.
آیت الله حسنزاده علامه ذوالفنون و عارف واصل بود
علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل هم در پیامی به مناسبت درگذشت آیت الله علامه حسن زاده آملی نوشت: این عالم برجسته و شهره جهان اسلام علامه ذوالفنون، علامه دهر و عارف واصل بود و در علوم مختلف تبحر و تسلط داشت و عمر بابرکت خویش را در راه تبیین ارزش های بلند اسلامی و معارف اهل بیت(ع) مصروف کرد و با کلام شیوا و نافذ خویش دل های بسیاری را روشن و شاگردان فراوانی را در مکتب اسلام و قرآن پروراند و آثار ارزشمند و کمنظیر این عالم مجاهد و نستوه در زمینههای فقه، فلسفه، اخلاق، عرفان، حکمت، کلام، ریاضیات، نجوم، ادبیات عربی و فارسی، علوم طبیعی، طب قدیم، علوم غریبه و ... نشانه هایی از اندیشههای ژرف و عمیق ایشان دارد.
وی درگذشت این عالم جلیل القدر را به محضر حضرت ولی عصر (عج)، مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، حوزه های علمیه، ملت بزرگ ایران، بیت معزز و به ویژه مردم شریف مازندران تعزیت و تسلیت گفت و از خداوند منان علو درجات مسالت کرد.
علامه حسن زاده وزنهای در ساحت علم و عرفان ناب اسلامی بود
آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در همین ارتباط و در پیام تسلیتی خاطرنشان کرد: این عارف ربانی در طول عمر با برکت خود، همواره در راستای حق و حقیقت و اعتلای اسلام ناب محمدی (ص) گام برداشتهاند. تالیفات گرانسنگ ایشان در حوزههای مختلف علمی، نشانگر وزانت بالای علمی این دانشمند برجسته جهان اسلام بوده که این آثار، چراغ راه رهروان علم و دانش و همچنین سالکان و عارفان الی الله خواهد بود.
وی افزود: آیتالله حسن زاده آملی، عالمی ذوفنون و وزنهای در ساحت علم، تقوا و عرفان ناب اسلامی به شمار میرفتند و رحلت ایشان حقیقتاً ثلمه به اسلام و جامعه علمی است.
سازمان حفاظت محیط زیست هم در پیامی ارتحال این عالم فرزانه را تسلیت گفت.
در پیام این سازمانآمده است: درگذشت علامه حسن حسن زاده آملی پس از سالها مجاهدت در راه اسلام و انقلاب در آستانه اربعین حسینی موجی از اندوه در میان مردم انقلابی و دوستداران آن فقیه سعید ایجاد کرده است.سازمان حفاظت محیط زیست با کمال تاثر و تاسف درگذشت این عالم ربانی و فقیه مجاهد آیت الله حسن زاده آملی را خدمت مقام معظم رهبری، بیت محترم و بازماندگان، مردم شریف آمل و تمامی شاگردان و دوستداران آن دانشمند بزرگ و پرچمدار راستین مکتب اهل بیت (علیهم السلام) تسلیت عرض میکند.
علامه حسن زاده علم و عمل، عقل و معرفت، شهود و حضور را با هم در آمیخته بود
شـورای همـاهنـگی تبلیغـات اسـلامـی هم در اطلاعیه رحلت علامه حسن زاده آملی را تسلیت گفت.
در پیام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آمده است: خبر اندوهگین رحلت جانسوز علّامۀ فرزانه و متفکّرِ فیلسوف و ادیبِ نامدار بزرگ، حضرت علامه آیت اللّه حسن زاده آملی (رحمت اللّه علیه) موجبات تألم و تأثر خاطر ایران اسلامی شد. عروج ملکوتی این عارف وارسته، عالم ربّانی و سالک توحیدی و فقیه اصولی برای کشور و برای جهان اسلام، خاصّه اهل تشیع، ضایعهای سنگین و فقدانی جبرانناپذیر و خاموشی این چراغ فروزان حقاً خسارتی بزرگ برای جویندگان معارف عمیق اسلامی به شمار میآید.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: نقش بی بدیل حضرت علامه در پیروزی انقلاب اسلامی و همراهی با نهضت حضرت امام خمینی «رحمت اللّه علیه » و تبعیت و حمایت از خطّ مقام عظمای ولایت و تعظیم شعائر و بزرگداشت ایام اللّه، ستودنی بود.این مفسر بزرگ قرآن، مروج احکام و اخلاق و مکارم متعالیه، دانشمندی ذوفنون و از جملۀ چهرههای نادر و فاخری بود که علم و عمل، عقل و معرفت، شهود و حضور را با هم در آمیخته و جان شیفتگان و تشنگان حقیقت را سیراب میکرد.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این اطلاعیه با تسلیت و تعزیت این مصیبت بزرگ به محضر مقدّس حضرت بقیةاللّه الأعظم ارواحنا فداه؛ رهبر معظّم انقلاب اسلامی، مراجع عظام تقلید، علمای اعلام، فضلای حوزههای علمیه، جامعۀ علمی کشور، به ویژه مستفیضان از نفس گرم و شاگردان و اردتمندان و بیت شریف ایشان؛ به روح پرفتوح این عالِم ربانی و فقیه صمدانی درود فرستاده و رحمت و غفران واسعـۀ الهی و علو درجات را برای ایشان از آستان احدیت مسألت کرده است.
ارتحال علامه حسنزاده خسارتی بزرگ برای کشور است
اسحاق جهانگیری معاون اول دولتهای یازدهم و دوازدهم هم در پیامی رحلت جانسور علامه حسن زاده را تسلیت گفت.
در پیام جهانگیری آمده است: ارتحال تاسف بار فیلسوف و عالم برجسته و فقیه گرانقدر آیت الله حسن حسن زاده آملی که عمر پر برکت خویش را وقف ترویج آموزه های دینی و معرفتی و گسترش علم و دانش در عرصه های مختلف نمود و آثار علمی گرانبهایی به یادگار گذاشت، خسارتی بزرگ برای کشور است.
وی افزود: ضایعه فقدان این علامه نامدار و عارف بافضلیت را به مردم ایران به ویژه مردم انقلابی و متدین آمل، شاگردان و ارادتمندان و بستگان بخصوص بیت شریف ایشان تسلیت میگویم و از خداوند بزرگ برای آن روحانی مهذب و وارسته علو درجات و برای بازماندگان محترم صبر و اجر مسالت میکنم.
علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز در پیام تسلیتی نوشت: رحلت فقیه عالی قدر و اندیشمندبزرگ، فیلسوف انقلابی، یاردیرین انقلاب و رهبری، عالم ذوفنون، سلطانالعارفین، سالک الی الحق و عارف بالله، حضرت ایتالله العظمی علامه حسنزاده آملی رابه محضرمقدس امام زمان(عج)،مقام معظم رهبری، علمای اسلام و همه شیفتگان و دلبستگان انقلاب تسلیت عرض میکنم.
سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی هم در پیام تسلیت خود نوشت: ارتحال ملکوتی عالم ربانی و عارف سالک حضرت آیت الله حسن زاده آملی (رضوان الله تعالی علیه) موجب تاثر و تالم فراوان شد.
وی در این پیام ضایعه درگذشت این روحانی دانشمند را به محضر بقیه الله الاعظم (عج)، مقام معظم رهبری، علما و حوزه های علمیه، شاگردان و دوستداران به ویژه خانواده شریف آن عالم گرانقدر تسلیت گفت و از درگاه خداوند منان برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسالت کرد.
فقدان آیتالله حسنزاده آملی برای جامعه علمی و حوزوی ضایعهای جبرانناپذیر است
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو هم در پیام تسلیت به مناسبت در گذشت آیت الله حسنزاده آملی تاکید کرد: بیشک، فقدان این فقیه و عارف بزرگ برای جامعه علمی و حوزوی کشور، ضایعهای سنگین و جبرانناپذیر بهشمار میآید.
وی خاطرنشان کرد: در آستانه اربعین حسینی سرور و سالار شهیدان، ضایعه مؤلمه فقدان این عالم ربانی و حکیم گرانقدر را به ساحت مقدس امام زمان (عج)، مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، رهروان مکتب تشیع علوی تسلیت و تعزیت عرض نموده و از خداوند متعال برای آن دانشمند وارسته، رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان معزز صبر و شکیبایی مسالت میکنم.
جهاد علمی آیتالله حسن زاده الگویی برای اهل علم و معرفت است
محمد جواد حاج علی اکبری رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نیز در پیام تسلیتی نوشت: آیت الله حسنزاده آملی جزو مفاخر علمی و روحانی جهان اسلام و تشیع بودند که عمر پربرکت خود را در راه تحصیل و تعلیم علم و دانش در رشتههای مختلف آن صرف کردند و با مجاهدتی بینظیر در راه تحقیق و تألیف و تعلیم علوم اسلامی و تربیت نفوس، لحظهای از پا ننشستند و علاوه بر تقدیم صدها شاگرد فرزانه و دانشمند، دهها تالیف قیّم و کم نظیر را از این حیات عارفانه و زاهدانه، برای جهان اسلام به جای گذاردند.
وی در این پیام افزود: مجلس درس او و محفل انس او چه در قم مقدسه و چه در روستای زادگاهش، مأمن جانهای شیفته و مستعدی بود که از راههای دور و نزدیک به سوی آن میشتافتند و از برکت انفاس قدسی و اخلاق والای انسانی آن عالم پارسا و خوش محضر، بهرههای وافر میبردند.
حاج علی اکبری تاکید کرد: جهاد علمی و پژوهشی، تلاش تألیفی، سلوک روحانی، اخلاق الهی و محفل انس و بیانات شیرین و درس آموز ایشان الگویی جاودانه برای همه کسانی است که در راه علم و معرفت و سلوک ربانی گام مینهند و چشم به قلههای آن میدوزند.
مرحوم علامه حسنزاده از شخصیتهای برجسته جهان اسلام است
علی محمدی نمایندگی ولی فقیه در سپاه قدس هم در پی ارتحال علامه حسنزاده آملی تاکید کرد: مرحوم علامه حسنزاده آملی که هماینک در جوار رحمت و رضوان الهی آرام گرفته است، بیشک در زُمره شخصیتهای برجسته و مشاهیر کمنظیر علمی، فقهی و عرفانی در تاریخ معاصر جهان اسلام به شمار میرود که برای سالیان متمادی منشا خدمات فراوان برای مراکز علمی، حوزوی، دانشگاهی، فرهنگی و اسلامی در ایران و جهان اسلام بوده و یقینا خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: این ضایعه بزرگ و جبرانناپذیر را به محضر مبارک حضرت ولیعصر(عج)، رهبر معظم انقلاب اسلامی(حفظهالله)، بیت شریف آن عالم فرزانه، ملّت بزرگ ایران، مراجع عظام تقلید در جهان اسلام، حوزههای علمیه، مردم شریف استان مازندران، شاگردان و علاقمندان ایشان تسلیت و تعزیت عرض کرده و از خداوند متعال، علو درجات و حشر با انبیاء، اولیاء و شهدا را برای این عالم فقید و اجر جزیل و صبر جمیل برای بیت معظّمله مسالت میکنم.
بهجت اتصال به مبداء نور، دنیا را در مقابل دیدگان علامه حسن زاده کوچک کرده بود
آیتالله صادق آملی لاریجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به همین مناسبت در پیامی نوشت: علامه فقید مرحوم آیتالله حسنزاده آملی، عارف و فیلسوف برجسته و کمنظیر عصر ما و از سرمایهها و افتخارات گرانبهای جهان اسلام بودند که عمر باسعادت و پربرکت خویش را در خدمت به اسلام ناب و انقلاب و حوزههای علمیه و ترویج فرهنگ اسلام و معارف اهلبیت عصمت و طهارت (س)صرف کردند و پس از عمری مجاهدت و بر جای گذاردن آثار متنوع گرانبها و ماندگار علمی و توحیدی و تربیت شاگردان بسیار، به لقاءالله پیوستند.
وی در ادامه پیام تسلیت خود افزود: ایشان از زمره آن اولیای الهی بودند که بهجت اتصال به مبداء نور، دنیا را در مقابل دیدگانشان کوچک کرده بود. راز پرداختن به معرفت شهودی نفس و آشناساختن تشنگان معارف الهی با این حقیقت عظیم نیز همین بوده است.
علامه حسن زاده تجسم عینی دینداری و اخلاق بود
جواد اوجی وزیر نفت هم با انتشار پیامی درگذشت آیتالله حسن حسنزاده آملی را تسلیت گفت.
در پیام تسلیت وزیر نفت آمده است: بار دیگر عالم تشیع در غم از دست دادن ستارهای درخشان از علم و تقوی به سوگ نشست. دانشمندی که تجسم عینی دینداری، اخلاق و معنویت بود. بزرگمردی که اقلیمهای وجودی فلسفه، عرفان، فقه و شریعت، ادبیات، ریاضیات و نجوم کلاسیک و قرآن و حدیث را درنوردیده و به حق ستون عرفان ایران لقب گرفته بود.
در پیام وزیرنفت آمده است:اینجانب ضمن عرض تسلیت به پیشگاه حضرت ولیعصر (عج) و نایب بر حق ایشان حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظلهالعالی، این مصیبت سترگ و این غم جانکاه را به بیت معزز معظمله، حوزههای علمیه شاگردان و دوستداران ایشان و تمامی ملت بزرگ ایران نیز تسلیت و تعزیت عرض میکنم و علو درجات آن عالم برجسته و علامه ذوالفنون را از خداوند متعال خواستارم.»
علامه حسن زاده امیر خویش و عبد وارسته حضرت رب الارباب بود
به گزارش ایرنا نماینده ولی فقیه در امور حج هم در پیامی ضمن با عرض تسلیت به مناسبت ارتحال آیت الله حسن حسن زاده آملی اظهار کرد: درآستانه اربعین شهادت مظلومانه سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام)، روح بلند و ملکوتی علامه ذوفنون حضرت آیت الله حسن حسن زاده آملی به ملکوت اعلی پیوست.
وی اضافه کرد: شخصیت جامع الاطراف و کم نظیر، فیلسوف متفکر، عالم عامل، عارف الهی و انسان خود ساخته که امیر خویش و عبد وارسته حضرت رب الارباب بود .ایشان به نظام حکمرانی دینی و ولایت فقیه از عمق اندیشه سترگ خویش معتقد بود ولایتمداری بصیر، فقیهی اندیشمند و در تسلط به علوم ریاضی، نجوم، حدیث، تفسیر، ادبیات، رجال یگانه دوران بود.
نماینده ولی فقیه در امور حج ادامه داد: مرحوم علامه حسن زاده در دوران دفاع مقدس آرام و قرار نداشت تا بتواند در جبهه های نبرد خدمتی کند لباس رزم به تن کرد و در جبهه حضور یافت. روح خداجوی این عبد خاضع در هفته دفاع مقدس و در آستانه اربعین سالار شهیدان کربلا در جایگاه وَسَقَاهُمْ رَبُّهُمْ شَرَابًا طَهُورًا آرام گرفت.
عروج ملکوتی آن حکیم مجاهد را به محضر حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مراجع عظام تقلید بویژه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، حوزه های علمیه، علمای اعلام، شاگردان دانشور و بیت محترم ایشان تعزیت و تسلیت عرض می کنم.