به گزارش ایرنا ، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی در این آیین گفت: اولین همایش بینالمللی اربعین و دومین همایش ملی اربعین حسینی در این دانشگاه از ماههای قبل برنامهریزی شده بود.
حجتالاسلام عبدالله حسنی افزود: سال گذشته همایش ملی اربعین در این دانشگاه برگزار شد و بخاطر استقبال از این همایش به فکر برگزاری بینالمللی این همایش افتادیم و دانشگاه محقق اردبیلی این افتخار را دارد که با همکاری دانشگاههای دیگر همایش حاضر را برگزار میکند.
وی ادامه داد: هدف از این همایش زنده نگهداشتن جایگاه رفیع اربعین حسینی و حفظ ارزشهای دینی است چرا که اعتقاد داریم ارزش زنده نگهداشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.
حسنی افزود: مسیر حسین سخاوتمندترین مسیر برای رسیدن به کمال انسانی است و هر جا مجلس حسین است آنجا زیر قبه امام حسین است.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به برگزاری پویش مذهبی در دانشگاهها گفت: نهاد رهبری دانشگاهها یک پویش مذهبی بنام پویش در بهشت در دانشگاههای سراسر کشور راهاندازی کرده تا دانشجویان و استادان از این پویش بصورت مجازی استفاده کنند.
حسنی بیان کرد: این پویش در هشت محور اساسی از جمله مسابقه حفظ و مفاهیم آیات مبارکه قرآن کریم ، شرکت در دوره آموزشهای مجازی ، مسابقه قرآنی ترجمه نمایشنامهای "طنین وحی" ، مسابقه عهدنامه حضرت امیر (ع) خطاب به مالک اشتر" منشور حکومت علوی"، رزمایش مواسات ۱۴۰۰، مسابقه رمان ، داستان و کتابخوانی ،تولیدات رسانهای، صوتی - تصویری و فعالیتهای مکمل کلاسهای معارف بصورت مجازی برگزار میشود.
عزیز حبیبی ، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی هم در این آئین گفت: ایده برگزاری همایش ملی و بینالمللی اربعین حسینی توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مطرح شد و ما نیز به صورت همهجانبه از این ایده حمایت کردیم.
وی با اشاره به صدور مجوز این همایش از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) افزود: با توجه به اینکه استان اردبیل در خصوص شور حسینی پیشگام است، با برگزاری این همایش مستندسازی علمی نیز برای ایام اربعین صورت خواهد گرفت.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام آموزشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۸ نفر دانشجو در رشته کشاورزی عمومی فعالیتهای آموزشی خود را آغاز نمود. این مرکز آموزش عالی در سال ۱۳۷۱ از دانشگاه تبریز منتزع و مدتی به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داد و در سال ۱۳۷۲ به دانشگاه تحت عنوان دانشگاه محقق اردبیلی تبدیل شد.
بیش از ۱۱ هزار دانشجو در ۴۳ گروه آموزشی و در مجموع در ۲۲۵ رشته شامل ۶۲ رشته در مقطع کارشناسی، ۹۹ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۶۴ رشته در مقطع دکتری تحصیل میکنند.
سه هزار و ۵۰۰ نفر از دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل میکنند و این تعداد ۳۲ درصد دانشجویان این دانشگاه را تشکیل میدهد.